Ik vind het weer eens tijd om ons weekmenu te delen met jullie! Wat eten we deze week? Na de feestdagen heb ik altijd de behoefte om weer terug te gaan naar "normaal" Even gezond eten en geen hapjes, maar echte maaltijden ;)
Maandag; Griekse Spanakopita
Ik zag dit recept een tijdje terug en was al van plan om ermee aan de slag te gaan. Tot nu toe kwam het er niet van, maar inmiddels heb ik ze dus gemaakt! Griekse Spanakopita wordt gemaakt van filodeeg, spinazie en feta. Ik maakte ze zelf met bladerdeeg en dat was ook lekker! Ik heb wat geschaafd aan het recept, maar dat deel ik binnenkort. Ze lijken wel een beetje op
de plaattaartjes
die ik weleens deel.
Dinsdag; Pasta met groenten mix
Dinsdag deed ik weer lekker makkelijk. Met
het thuisonderwijs
en werkuren die gemaakt moeten worden, was het even een rustige dag. Dustin moest deze week alleen maandag en dinsdag werken, dus dan is het fijn als we meteen aan tafel kunnen als hij thuis komt.
We namen met de boodschappen een groenten mix mee voor in de oven, maar die deden we in de pan. Met courgette, ui, paprika en meer lekkers. Daar deden we een pot tomatensaus bij en vlinderpasta. Wat verse Parmezaanse kaas eroverheen geraspt en het was heerlijk.
Woensdag; Wraps
Daar zijn ze weer! The good old wraps. Je geloofd het misschien niet, maar we aten al weken geen wraps meer, haha! Het werd dus echt weer eens tijd. Ik maakte deze keer niet
de wraptaart, maar gewoon wraps met kaas uit de oven, ook lekker.
Donderdag; Aardappels, groenten en vlees
De afgelopen tijd doen wij 2 keer per week boodschappen en dan gaan we 's ochtends vroeg naar de supermarkt. Het grote voordeel hiervan is dat het nog lekker rustig is (zelfs rondom de feestdagen) en dat er veel afgeprijsd is. De vriezer ligt dus vol met vlees. We maken vanavond aardappelpuree met sperziebonen en dan kunnen we kiezen uit kip, varkenshaas, worstjes of hamburgers.. ik ga even bedenken waar we zin in hebben.
Vrijdag; Uiensoep
Ik heb het al vaak verteld, maar we zijn dol op soep! Makkelijk in grote hoeveelheden en van tevoren te maken, lekker gezond en zo duur als je zelf wilt. We kochten laatst een grote zak met 5 kg. uien, het wordt dus
uiensoep deze week. Ik maak er plakjes stokbrood bij met kaas en gratineer die even in de oven....
Zaterdag; Traybake met brood
Om lekker veel groenten binnen te krijgen, is
een traybake echt ideaal! Een grote bakplaat vol met groenten en een stukje vlees. Ik bak er zelf brood bij dit weekend. Dat doe ik ook simpel met een lekker
" niet kneden" brood.
Zondag; Restjes dag
We nemen ons regelmatig voor om de vriezer leeg te eten en eerlijk is eerlijk... die vriezer raakt altijd snel weer vol. Wist je dat je echt heel
veel kunt invriezen? Van geraspte kaas tot groenten en fruit. En aangezien
we graag alles opmaken wat we kopen, houden we weer een restjes dag. En er is veel genoeg te kiezen vandaag; pasta, verschillende stamppotten, soepjes en zelfs een restjes van de bestelde rijsttafel van een paar weken terug. We vinden vast allemaal wel iets lekkers!