Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Weekmenu; Terug naar normaal

Ik vind het weer eens tijd om ons weekmenu te delen met jullie! Wat eten we deze week? Na de feestdagen heb ik altijd de behoefte om weer terug te gaan naar "normaal" Even gezond eten en geen hapjes, maar echte maaltijden ;) 

Daarom deze week weer een gewoon weekmenu, zoals ik vaker deel. 

Maandag; Griekse Spanakopita

Ik zag dit recept een tijdje terug en was al van plan om ermee aan de slag te gaan. Tot nu toe kwam het er niet van, maar inmiddels heb ik ze dus gemaakt! Griekse Spanakopita wordt gemaakt van filodeeg, spinazie en feta. Ik maakte ze zelf met bladerdeeg en dat was ook lekker! Ik heb wat geschaafd aan het recept, maar dat deel ik binnenkort. Ze lijken wel een beetje op de plaattaartjes die ik weleens deel. 

Dinsdag; Pasta met groenten mix 

Dinsdag deed ik weer lekker makkelijk. Met het thuisonderwijs en werkuren die gemaakt moeten worden, was het even een rustige dag. Dustin moest deze week alleen maandag en dinsdag werken, dus dan is het fijn als we meteen aan tafel kunnen als hij thuis komt. 

We namen met de boodschappen een groenten mix mee voor in de oven, maar die deden we in de pan. Met courgette, ui, paprika en meer lekkers. Daar deden we een pot tomatensaus bij en vlinderpasta. Wat verse Parmezaanse kaas eroverheen geraspt en het was heerlijk. 

Woensdag; Wraps 

Daar zijn ze weer! The good old wraps. Je geloofd het misschien niet, maar we aten al weken geen wraps meer, haha! Het werd dus echt weer eens tijd. Ik maakte deze keer niet de wraptaart, maar gewoon wraps met kaas uit de oven, ook lekker. 

Donderdag; Aardappels, groenten en vlees

De afgelopen tijd doen wij 2 keer per week boodschappen en dan gaan we 's ochtends vroeg naar de supermarkt. Het grote voordeel hiervan is dat het nog lekker rustig is (zelfs rondom de feestdagen) en dat er veel afgeprijsd is. De vriezer ligt dus vol met vlees. We maken vanavond aardappelpuree met sperziebonen en dan kunnen we kiezen uit kip, varkenshaas, worstjes of hamburgers.. ik ga even bedenken waar we zin in hebben. 

Vrijdag; Uiensoep


Ik heb het al vaak verteld, maar we zijn dol op soep! Makkelijk in grote hoeveelheden en van tevoren te maken, lekker gezond en zo duur als je zelf wilt. We kochten laatst een grote zak met 5 kg. uien, het wordt dus uiensoep deze week. Ik maak er plakjes stokbrood bij met kaas en gratineer die even in de oven....


Zaterdag; Traybake met brood


Om lekker veel groenten binnen te krijgen, is een traybake echt ideaal! Een grote bakplaat vol met groenten en een stukje vlees. Ik bak er zelf brood bij dit weekend. Dat doe ik ook simpel met een lekker " niet kneden" brood.


Zondag; Restjes dag


We nemen ons regelmatig voor om de vriezer leeg te eten en eerlijk is eerlijk... die vriezer raakt altijd snel weer vol. Wist je dat je echt heel veel kunt invriezen? Van geraspte kaas tot groenten en fruit. En aangezien we graag alles opmaken wat we kopen, houden we weer een restjes dag. En er is veel genoeg te kiezen vandaag; pasta, verschillende stamppotten, soepjes en zelfs een restjes van de bestelde rijsttafel van een paar weken terug. We vinden vast allemaal wel iets lekkers!

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: