Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Dit ligt er in onze vriezer! 

Ik ben groot fan van de vriezer! Ik heb nooit enorm veel voorraad in huis, maar de vriezer ligt toch eigenlijk altijd redelijk vol. Vorig jaar hadden we nog een koel/ vries combinatie en daarmee 3 lades, die echt altijd propvol waren. Inmiddels hebben we een Amerikaanse koelkast en daarbij dus een heel vriesgedeelte, waar we enorm veel kwijt kunnen! Ik vind het heerlijk al die ruimte en ook nu ligt de vriezer goed vol. Ik vertel je vandaag graag wat er allemaal in ligt en waar we alles voor gebruiken! 

Bladerdeeg;

We hebben eigenlijk altijd wel bladerdeeg in huis. De kinderen vinden het erg leuk om te bakken, dus het wordt gebruikt voor bijvoorbeeld worstenbroodjes, maar ook zoute stengels of kaasstengels. En hebben we niets in huis en komt er toch visite? Dan kunnen we snel kaneelstengels met suiker maken. Ik gebruik het bladerdeeg ook regelmatig voor de plaattaartjes die we vaak eten! 

Brood;

In de supermarkt neem ik regelmatig "brood van gisteren" mee. Er is niets mis mee en ze verkopen het om verspilling tegen te gaan, Als er genoeg ligt, dan neem ik vaak meteen een voorraad mee en dat gaat allemaal de vriezer in. We halen dagelijks brood uit de vriezer en hoeven dan ook vrijwel nooit brood weg te gooien. 

Bij het brood van gisteren vindt je overigens niet alleen "gewone" broden, maar ik neem er regelmatig bolletjes of bijvoorbeeld een Turks brood mee. Dat gaat ook in de vriezer.


Vlees;

We hebben ook altijd een voorraadje vlees in de vriezer liggen. Wij eten als gezin niet heel veel vlees, gemiddeld hebben we zo'n 3 maaltijden in de week met vlees erbij. Ik neem bijvoorbeeld vlees mee als er een goede aanbieding is of als ik afgeprijsd vlees zie liggen (met een sticker omdat de houdbaarheidsdatum eraan komt, dat kan prima bewaard worden in de vriezer)

Net als met het brood is er niets mis mee en gaat het voedselverspilling tegen, daarnaast scheelt het je veel geld op de boodschappen. 

Groenten;

Diepvriesgroenten hebben soms nog het imago van "ongezonder dan verse groenten" Maar dat is gelukkig echt niet zo. Diepvriesgroenten worden namelijk meteen na de oogst ingevroren en verse groenten worden eerst vervoerd naar de supermarkten, waar ze soms ook nog even liggen. Ik neem dus regelmatig groenten uit de diepvries mee. Daarnaast zijn deze groenten ook heel betaalbaar; spinazie voor € 0,50 of sperziebonen voor € 0,75. Helemaal prima!

We hebben vaak een aantal groenten op voorraad, zoals;
- Spinazie
- Sperziebonen
- Doperwtjes
- Rode kool met appeltjes


Fruit;

Ook fruit ligt er altijd wel in de vriezer. Denk aan de handige doosjes diepvriesfruit die je in de supermarkt ziet. Als ze in de aanbieding zijn, zijn ze heel betaalbaar en kun je een voorraadje aanleggen. Lekker in smoothies of bijvoorbeeld cakejes. 

Daarnaast liggen er altijd bevroren bananen in de vriezer. De kinderen hebben vaak een periode dat ze iets veel eten en dan haal ik het is huis, eens in de zoveel tijd zijn dat bananen. Totdat ze opeens weer "switchen" naar appels oid... Als we ze niet op krijgen, doe ik ze in stukjes in de vriezer; dan gaan ze ook in de smoothies. 

Als laatste hebben we veel fruit uit eigen tuin. Eerst besjes en frambozen en nu bijvoorbeeld ontzettend veel bramen, we kunnen er zelfs met 5 man niet tegenop eten (en ik deel ook nog eens heel veel uit!) Ik vries de bramen nu in en maak er eens in de zoveel tijd een paar potten jam van. De rest gaat ook weer in een smoothie, zo eten we alles op.

Restjes;

We hebben regelmatig restjes over van het avondeten en ik eet dat graag op met de lunch. Maar soms komt dat niet uit of gaat het toch niet op, dan gaat het de vriezer in. Ook kleine restjes gaan erbij en op een drukke dag eten we restjes. Dat is dan lekker snel klaar en scheelt een keer koken, iedereen kiest uit waar hij of zij zin in heeft... top! 


IJsjes;

Last but not least.... ijs! Met kinderen in huis is het een "must" om ijsjes in de vriezer te hebben. Met het warme weer van de afgelopen tijd gingen er hier heel wat ijsjes doorheen. Laatst waren de waterijsjes in de aanbieding en heb ik weer even de voorraad aangevuld en ook die voorraad gaat vanzelf weer op, haha! 

Ik heb ook nog ergens een bak schepijs liggen, dat eten we eigenlijk heel weinig, alleen soms als we een etentje hebben. Dan is er vaak een toetje zoals Apple crumble met een bolletje ijs oid. 

Met deze voorraad zorg ik ervoor dat er altijd maaltijden voor handen zijn, dat we helpen voedselverspilling tegen te gaan en gebruik ik de vriezer dus erg vaak, ik vind het ideaal! 
Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: