Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Je huis opruimen,

zo maak je een vliegende start!

Je huis opruimen, zo maak je een vliegende start!

Je huis moet een plek zijn waar jij (en je gezin) zich fijn voelt. Toch hebben steeds meer mensen daar moeite mee... de hoeveelheid spullen, de troepjes die altijd overal in de weg liggen, het zoeken naar het juiste kledingstuk of heel veel speelgoed terwijl de kinderen zich alleen maar vervelen...


Door je huis helemaal op te ruimen kun je de rust terugkrijgen. Spullen die op hun plek liggen, niet meer snel opruimen voordat er visite komt (want het is al netjes). Een opgeruimd huis geeft veel meer rust dan je zou denken.


Maar... waar begin je dan? En waar moet je de tijd vandaan halen om alles te doen? Het lijkt een monsterklus waar je enorm tegenop ziet, maar dat valt echt mee... vandaag geven we 3 handige tips om een vliegende start te maken!


1.Beginnen


Soms lijkt het zo moeilijk, maar is het eigenlijk super simpel. "Gewoon" beginnen. En niet door meteen je hele huis overhoop te gooien, maar door iedere keer iets te doen;


- Neem iedere dag de tijd om iets aan te pakken... een la, een kastje, een gedeelte van een kast. Ruim iedere dag iets op, ook al gaat het langzaam, uiteindelijk zijn al die kleine beetjes een hele hoop. Beetje bij beetje zul je merken dat je huis steeds netter wordt en dat willen we!

- Begin dus vandaag nog. Kijk wanneer je een kwartiertje over hebt en begin (we zeggen het nog maar eens)

- Laat iedereen ook meehelpen. Ook (kleine) kinderen kunnen best prima opruimen en hun spulletjes uit te zoeken. Je hoeft het dan echt niet alleen te doen.

- Geen tijd is geen "issue" meer. Laat de televisie uit, leg je telefoon weg en ik weet zeker dat je iedere dag wat minuten over hebt (en misschien wel meer dan je denkt)


2. Geen lege handen


Wat ik persoonlijk altijd een gouden tip vind, als ik het huis weer netjes wil hebben is om niet met lege handen rond te lopen. Dus als ik naar de keuken loop, dan neem ik meteen de lege kopjes mee. Als ik kook, dan ruim ik meteen een lade tussendoor op, als ik naar boven ga, dan neem ik meteen de was mee en ga zo maar door.


Al die kleine dingetjes zorgen er zo voor dat je veel meer gedaan krijgt. En ook hierbij kunnen je huisgenoten je helpen; geef ze een klusje en laat ze dingen opruimen. Kinderen moet je hier zeker in aansporen (zeg ik uit ervaring!) maar ook zij kunnen prima de was mee naar boven nemen als ze toch de trap op lopen... maak het een gewoonte en dan gaat het vrijwel vanzelf.


3. Minimaliseren


Ja, daar is het weer! Minimaliseren. Want de spullen die je niet hebt, hoef je niet op te ruimen, schoon te maken en een plekje te geven. We schreven er al veel artikelen over, maar lees vooral even over de 10 fantastische voordelen van minimalisme.


Ik deel het artikel graag nog een keer, want we denken vaak dat minimalisme te maken heeft met lege witte huizen (zonder stoel, bank of tafel) en nooit meer spullen kopen, maar van die gedachte help ik je graag af. Minimalisme is zoveel meer!


Als het je aanspreekt, begin er dan mee. Maak anderen blij met de spullen die je niet meer gebruikt, koop bewust en koop minder. Goed voor je portemonnee, het milieu en je huis ziet er met minder spullen (die je toch niet gebruikt) meteen een stuk netter uit. Zo ruimt het huis zich (bijna) vanzelf op.


En vergeet hierbij alsjeblieft niet dat het niet meteen hoeft. Ons leven minimaliseren heeft bij ons jaren geduurd. Steeds een beetje, steeds iets aanpakken. Je hoeft geen haast te hebben, want ieder stapje die je zet, zorgt ervoor dat je huis een stukje netter is en dat is al beter dan waar je mee begon. 

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: