Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

5 tips om makkelijk je weerstand te verhogen!

In de herfst en winter is het altijd feest... een verkoudheid heb je zo te pakken. Ik weet nog dat we echt alle virussen meededen toen de kinderen nog klein waren. Nu ze ouder worden, zijn ze minder vaak verkouden of ziek, maar het gebeurt nog steeds... "as we speak" hoesten Sara en Sofie allebei flink, in de klas is bijna iedereen verkouden, dus het hoort erbij. Maar ikzelf pak gelukkig ook niet alle virussen meer mee, dat scheelt! Hoe zorg je ervoor dat je je weerstand kunt verhogen? Ik heb 5 tips voor je! En mocht je toch ziek worden... uitzieken dan maar en uitkijken naar de lente ;) 

Tip 1; Gezond eten;

We weten natuurlijk allemaal dat gezond eten ontzettend belangrijk is, maar we doen het niet altijd. In de herfst en de winter let ik er extra op, ook bij de kinderen. Ik zorg voor voldoende fruit in huis en zorg dat ze hun groenten elke dag binnen krijgen... als we een keer ongezond avondeten, dan geef ik ze een stuk komkommer als ik kook of eten we soep bij de lunch. Snoepgroenten eten ze hier altijd heel graag, dus dat is vaak geen probleem. Wist je dat er veel vitamine c in paprika en boerenkool zit? Dat eten we dus lekker vaak, de paprika ook vaak als snack.

Ik let ook op met toegevoegde suiker. Natuurlijk is een snoepje niet erg, maar al die suiker is natuurlijk niet heel erg gezond. Daarom ben ik in de herfst en de winter ook wat strenger qua snoepen... 
Tip 2; Goed slapen;

Slaap is heel erg belangrijk voor je weerstand. Als je lichaam uitrust, dan gebeurt er alsnog heel veel in je lichaam. Tijdens de donkere dagen ben ik zelf vaak ook moe en daar geef ik ook aan toe, ik ga lekker vroeg naar bed en dat voelt de volgende dag zoveel fijner als dat ik net iets te laat naar bed ga (omdat ik toch die serie nog even verder wil kijken...)

Ook voor de kinderen zorg ik voor rust. Ik plan de agenda niet te vol, dat helpt al en ze gaan op tijd naar bed.

Tip 3; Bewegen en naar buiten;

Zoals jullie al weten gaan wij vaak naar buiten. Ik ben wat dat betreft echt wel een buitenmens en de kinderen neem ik mee.. naar het bos, lekker een stuk wandelen, naar de speeltuin... naar buiten gaan is echt heerlijk en gezond! Natuurlijk ga je niet voor je plezier door de regen heen, want regenbuien hebben we ook regelmatig. Ik voel mij ook niet schuldig als ik op zo'n dag wel lekker binnen blijf, maar als de zon schijnt, dan gaan we eruit! 

Daarnaast zorg ik voor zo'n 10.000 stappen per dag. Daar voel ik mij goed bij en het zorgt ervoor dat ik actief blijf.
Weet je niet wat je buiten kunt doen? Hierbij wat extra tips;

* Maak een boswandeling
* Ga met je kinderen naar de speeltuin
* Doe de boodschappen op de fiets of lopend
* Tuinieren kan ook in de herfst en de winter! 
* Als de zon schijnt, drink je koffie of thee in de tuin (ik zit regelmatig met mijn jas aan, uit de wind van de herfstzon te genieten, goed voor de vitamine D! 
* Ook speelgoed kan naar buiten... denk aan klei aan de tuintafel.
Tip 4; Alles schoon;

Virussen verspreiden zich via de lucht, maar het is ook heel belangrijk om alles hygiënisch schoon te houden. Hoesten met een hand voor je mond voorkomt verspreiding (en ja, ik weet uit ervaring dat je dat tegen kinderen zo'n 1000 keer moet herhalen, maar dan doen ze het uiteindelijk wel) en ook je handen regelmatig wassen helpt mee. 
Maar denk ook eens aan oppervlakken waar veel mensen met hun handen aanzitten. Deurklinken, trapleuningen, telefoons of tablets... hou ze goed schoon! 

Tip 5; Koud douchen;

Oké, deze tip zou ik niet aanraden voor je kinderen, maar voor jezelf kan het goed helpen! Uit meerdere onderzoeken is gebleken dat een koude douche super goed is voor je gezondheid. Ik ben zelf best een koukleum, maar ik ben een aantal maanden geleden begonnen met koud afdouchen. Dus na mijn warme douche, draai ik de kraan helemaal koud... en raad eens? Ik vind het heerlijk! En koud afdouchen heeft ook zeker een mooi effect. Ik heb het idee dat ik echt minder vaak verkouden ben. De herfst is al even onderweg en ik ben nog niet snotverkouden geweest, terwijl de kinderen wel liepen te snotteren... dus dat vind ik een mooi resultaat. Of het zo blijft, dat gaan we zien, maar ik vind het echt een hele fijne tip. Het is even wennen, maar daarna is het heerlijk! 
Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: