Low budget recept; Plaattaartjes met spinazie!

In onze vlogs komen de plaattaartjes met spinazie regelmatig voorbij. De kinderen zijn er ook dol op! Ik kreeg heel vaak al de vraag voor het recept, maar ik vergat steeds foto's te maken, haha! Uiteindelijk maakte mijn moeder ze vorige week en maakte zij ook een foto, dus ik kan eindelijk het makkelijke recept met jullie delen....
Benodigdheden voor 4 personen;
900 gram spinazie (ik gebruik vaak diepvriesspinazie, maar je kunt ook vers gebruiken)
1 grote ui
2 teentjes knoflook
10 plakjes bladerdeeg
180 gram geitenkaas
(peper en zout naar smaak)
Dit moet je doen;
* Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien en verwarm de oven voor op 180 graden.
* Snipper de ui en pers de knoflook uit. Doe de ui in de pan en voeg de spinazie toe
* Na 2 minuten voeg je de knoflook en de peper en zout toe (zout voeg ik niet veel toe, maar is zeker nodig, want daardoor komt het vocht goed uit de spinazie)
* Laat het 5-10 minuten op zacht vuur doorgaren.
* Prik gaatjes in de bladerdeeg plakjes en zet ze in oven voor ongeveer 10 minuten
* Doe ondertussen het spinazie mengsel in een zeef. Druk met een lepel goed het vocht eruit en laat verder uitlekken. Het is belangrijk om zoveel mogelijk vocht eruit te halen!
Dan is het tijd om de taartjes te "maken";
* Snijd de geitenkaas in stukjes
* Haal de bladerdeeg plakjes uit de oven (als ze toch iets omhoog gekomen zijn, druk ze dan weer plat met een lepel en beleg met een schep spinazie mengsel en leg de geitenkaas er bovenop.
* Zet de taartjes nog 10 minuten in de oven totdat de kaas lekker gesmolten is.
Je kunt hiermee nog volop variëren. Soms voeg ik tomaatjes toe, die poffen dan in de oven. En hoewel dit gerecht niet heel duur is, kun je hem nog meer low budget maken door de geitenkaas te vervangen voor brie of geraspte kaas.
Eet Smakelijk!