Recept; Niet kneden brood!

Brood bakken is super om te doen, maar het kneden is soms best lastig. Ik bak daarom vaak een “No knead bread” een niet kneden brood. Het is super makkelijk om te maken en heerlijk zo uit de oven, je hebt alleen tijd nodig… ik deel vandaag het recept met je;
Dit heb je nodig;
• 450 gram bloem
• eetlepel zout (zo’n 10 gram)
• half zakje gist (3,5 gram)
• 350 ml water (lauwwarm)
Dit moet je doen;
• Omdat je met dit deeg lang de tijd nodig hebt, maakte ik het vaak s’avonds. Dan kon ik het s’ochtends nog even doorkneden, vormen en nog een keer laten rijzen. Aan het begin van de middag kun je het dan afbakken.
• Om te beginnen doe je de ingrediënten allemaal bij elkaar en roer je dit met een spatel door. Dan is het tijd om het deeg af te dekken met een theedoek en zo’n 12-15 uur te laten rijzen. Maak het dus s’avonds en ga de volgende ochtend verder…
• S’ochtends zie je dat het deeg goed heeft gerezen. Haal het uit de kom, kneed even door en vorm een bol. Let op! Het deeg kan erg plakkerig zijn, dus gebruik wat extra bloem.
• Leg de bol op een stuk bakpapier en laat daarna weer ongeveer 2 uur rijzen. (Afdekken met een theedoek)
• Verwarm de oven voor op 230 graden. Zet in de oven alvast een ovenbestendige pan met deksel (ik gebruik mijn gietijzeren pan)
• Haal de pan uit de oven (voorzichtig, hij is gloeiend heet!) en doe de deegbol met het bakpapier erin.
• Doe de deksel op de pan en bak het brood zo’n 25-30 minuten.
• Haal de deksel van de pan en bak nog 10 minuten (hou het brood in de gaten, want de bovenkant kan snel donker worden)
• Haal het brood uit de pan en laat afkoelen. Dan kun je er plakken van snijden, heerlijk met alleen een goede roomboter, maar leef je uit qua beleg!
Zo maak je dus gemakkelijk een eigen brood! Ideaal als je geen staande mixer hebt of gewoon tegen het kneden opziet, maar wel van versgebakken brood houdt! Eet smakelijk!
In onderstaande video kun je zien hoe wij dit brood bakken;