Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

10 bizarre bespaartips (waar je eigenlijk wel iets aan hebt!)

Ik schreef al vaker over handige bespaartips. En de meeste bespaartips die kennen we inmiddels wel. Sommige bespaartips komen voorbij en dan denk je; NEE! Dat is mij echt te gek. Maar gek genoeg blijft besparen leuk (althans voor mij wel) Ik bespaar graag op de dingen die ik minder belangrijk vind om het bespaarde geld uit te geven aan leuke dingen of extra te sparen voor grotere uitgaven. Ik heb vandaag 10 bizarre bespaartips voor je (en een handige bonustip) waar je misschien toch best iets aan hebt! 

1. Delen of huren

We zijn vaak geneigd om iets meteen te kopen als je het nodig hebt. Maar sommige dingen heb je helemaal niet vaak nodig of heeft iemand anders nog wel in de schuur staan. Als je het van elkaar leent en samen deelt, dan kun je elkaar over en weer verder helpen. Dat kan met mensen uit de buurt, maar ook met familie. Zo leenden wij laatst een snoeischaar en een laminaat knipper (noem je dat zo?) van familie! Op hun beurt leenden zij weer onze auto. Door te delen bespaar je geld en help je elkaar. 

2. Fruit of noten zoeken en plukken

In onze eigen tuin groeien nu nog steeds heel veel bramen. Ieder jaar lijken het er meer te worden. Ik zie ze ook vaak als wij ergens gaan wandelen en daar kun je je voordeel mee doen. Op de wildplukwijzer kun je kijken wat er in jou buurt te plukken is. Zorg er natuurlijk wel voor dat je veilig plukt. Niet alles meenemen en pluk lekker hoog. 

3. Overstappen

Ik noem het zo vaak, maar het scheelt echt zoveel geld! Ik hoor nog steeds mensen die jaren bij dezelfde verzekeraar of energieleverancier zitten, want dat overstappen is zo lastig... nee hoor! Ieder jaar overstappen levert je ieder jaar een welkomsbonus op. Een bonus van minimaal € 100,- Dat is mooi meegenomen. En je verzekeringen moet je echt ieder jaar even nakijken, ook al heb je er geen zin in en is het soms best saaie kost. Ze worden vaak langzaam duurder en voor je het weet betaal je veel te veel, overstappen dus! 


4. Minder lang douchen

Helemaal in de herfst en de winter is die warme douche heerlijk! En ik sta er ook weleens veel te lang onder. Maar als je even oplet, kan dat best iets minder. Ik heb een tijdje zelfs koud afgespoeld, goed voor de weerstand! ;)

5. Niets weggooien

En dan heb ik het vooral over eten. Ik blijf het bizar vinden dat we dingen kopen in de supermarkt en het vervolgens in de prullenbak wordt gegooid, zo zonde van het eten en je verdiende geld. Gebruik je vriezer voor restjes, voer een restjes dag in, maak tosti's of croutons en bak een lekkere cake met overrijp fruit. Maak soep van je groenten restjes en je hebt meteen een lekkere lunch. Zo kan ik nog wel even doorgaan... kijk eens kritisch naar wat je allemaal weggooit en stop er vandaag mee. 

6. Tweedehands kopen

Ik leerde ooit eens van iemand dat alles wat je wilt kopen al bestaat. (Of het moet de nieuwste Iphone zijn, dan moet je gewoon een jaartje geduld hebben, haha!) Maar het verbaasd mij echt hoeveel er tweedehands aangeboden wordt. Wij kochten via marktplaats een prachtig koffiezetapparaat, nog zo goed als nieuw en hij staat al 3 jaar in de keuken te "shinen". We kochten via een winkel een "used" nintendo swich, maar hij doet het net zo goed als een nieuwe en zo staat er meer tweedehands hier in huis (en een tweedehands auto voor de deur). Als je iets wilt kopen, kijk dan eens om je heen. Zoek op marktplaats en soms moet je een beetje geduld hebben, maar het is altijd wel te vinden en het scheelt heel veel geld. 

7. Koop niet meteen

Vaak willen we iets hebben en door het meteen te kopen, vergeet je na een tijdje alweer dat je het had. Veel dingen vergeet je ook gewoon weer als je ze niet koopt. Probeer een aankoop dus even uit te stellen en wil je het echt hebben, dan haal je het alsnog. De kans dat je het dan meer gebruikt en er zelfs gelukkiger mee bent is groot. 


8. Zoek naar korting

Het mooie van besparen is dat je echt geld overhoudt. De eerste maanden merk je dat meteen, je kunt meer sparen en dat geeft een fijn gevoel. Je kunt een buffer opbouwen of schulden afbetalen, je slaapt er echt beter door. En vaak is het helemaal niet zo moeilijk, ik ben zelf een vervend "kortingzoeker" (prachtige benaming, toch?!)

Wil ik iets bestellen via internet? Dan zoek ik even op de webwinkel en een kortingscode. Wil ik een vakantieboeken, dan zoek ik op het vakantiepark en kortingscode. (Dat scheelde op ons weekje weg in de zomervakantie zomaar € 100,- super snel verdiend!) en gaan we een dagje weg met de kinderen, dan zoek ik ook op kortingscode. Ik vind vaak kortingen op pretparken, dierentuinen, binnenspeeltuinen en ga zo maar door. Het is echt zonde om de volle mep te betalen. 

En kan ik bij een online aankoop toch niets vinden? Dan kijk ik of ik kan bestellen met euroclix. Met dit spaarprogramma kun je punten sparen bij webwinkels, die je weer kunt uit laten betalen in geld. Er zijn grote namen aan verbonden, zoals bijvoorbeeld bol.com Maar ook kleinere webwinkels. Altijd even checken in ieder geval! 

9. Geld terug acties

Er zijn regelmatig een aantal geld terug acties. Hierbij kun je producten proberen en kun je je geld terugkrijgen. (of een gedeelte ervan) Je vindt ze op verschillende sites. Bijvoorbeeld hier.

10. Laat je pinpas thuis

Het is zo makkelijk om onderweg even iets te halen. Een koffie hier, een snack daar. Maar al die kleine bedragen, die tellen lekker op. Laat je pinpas bijvoorbeeld gewoon eens thuis en neem een klein beetje contant geld mee, dan heb je iets voor in noodgevallen, maar kun je verder niet uitgeven. Dan smaakt die kop koffie thuis nog veel lekkerder! 

Bizarre bonus bespaartip;

Na deze 10 bizarre bespaartips, die helemaal niet zo bizar zijn toch?! Heb ik nog een extra bespaartip voor je. Ben jij iemand die houdt van ronde getallen? Ben jij diegene die bij het tanken altijd precies € 50,- of € 30,- tankt? Dan is deze tip leuk voor jou; Kijk iedere avond even op je rekening en room hem af. Staat er € 51,20 op? Dan boek je € 0,20 over naar je spaarrekening, of bijvoorbeeld € 1,20. 

Zorg ervoor dat er iedere avond een rond getal achterblijft. Zo spaar je iedere dag een beetje en ook die kleintjes tellen bij elkaar op! Zo spaar je ongemerkt meer dan anders. 

Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Onze week; Advertenties op de blog, een babyboom aan het water en veel bloemen!
door Doortje 16 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht, met huishoudelijke mededeling! Kijk je mee?
Show More
Share by: