Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Top 5 van mijn goedkope basisboodschappen

Iedereen heeft wel wat basisboodschappen die je altijd in huis hebt. Het liefst ook nog goedkope basisboodschappen, want dan kun je er een mooi voorraadje van aanleggen! Ik heb altijd een kleine voorraad, niet teveel, want anders duurt het wel heel erg lang voordat het allemaal op is, maar er zijn een aantal basisboodschappen waarvan ik meer heb, ik vetel je vandaag over mijn top 5! 

1. Bloem

Met stip op 1 bloem! Je kunt daar zoveel mee... brood bakken, pannenkoeken maken, koekjes bakken en ga zo maar door. Het is iets wat wij altijd in huis hebben en het vloog de winkels uit toen er gehamsterd werd begin dit jaar, wekenlang was er nergens bloem te krijgen. Ik kon het ook nergens vinden en miste het echt in de kast, haha! Gelukkig is het nu weer goed verkrijgbaar, een kilo koop je voor maar € 0,38 bij de Appie, ideaal! 

2. Passata

Passata (of blikjes tomaten) zijn altijd handig om in huis te hebben. Met wat lekkere kruiden maak je er simpel een snelle pastasaus van en je kunt er gemakkelijk een pizzabodem mee insmeren. Ik maak met pakjes passata ook altijd de super simpele tomatensoep en die is echt erg lekker! Dus zorg voor een voorraadje. Een pakje kost zo'n € 0,49, dus ik zorg ervoor dat er altijd 3 -4 pakjes in de kast staan. 

3. Bladerdeeg

Dit is echt iets wat ik niet kan missen in de vriezer; bladerdeeg! Je kunt hier zoveel mee maken. De kinderen vinden het leuk om worstenbroodjes te maken (met knakworstjes) of we maken een ander soort broodje (er ligt altijd wel een snack zoals frikandellen of kroketten in de vriezer) en ik gebruik altijd bladerdeeg voor mijn makkelijke spinazie taartjes. Daarnaast kun je er makkelijk een quiche of kaasstengels, zoute stengels (alleen een beetje zout) of kaneelstengels (met kaneel en suiker) mee maken. Dus bij onverwachts bezoek en een lege voorraadkast, maak ik gerust even snel kaneelstengels. Een pakje kost zo'n € 0,64, dus die ligt altijd in de vriezer! 

4. Bouillonpoeder


Er is hier altijd bouillonpoeder in huis, dat komt vooral omdat wij sowieso eens per week wel een lekkere soep eten, daar zijn we allemaal dol op. Ik kies altijd voor bouillonpoeder omdat ik dat makkelijker te doseren vind dan de blokjes.

Ik maak bijvoorbeeld pompoensoep of broccoli soep. Maar gebruik vooral wat je zelf in de koelkast hebt liggen, dat kan niet mislukken! Ik koop altijd de bouillonpoeder van een A-merk. Die kost € 1,65 maar dan heb je ook meteen 60 porties, dus je kunt er zo'n 9 liter soep mee maken.



5. Havermout


Havermout is ontzettend gezond en een hele lange tijd nam ik lekker havermout bij mijn ontbijt. Maar inmiddels ontbijt ik wat later en kies ik ook weleens voor iets anders. Daarnaast gebruik ik havermout in de smoothies, met fruit uit de diepvries en we bakken regelmatig deze lekkere havermoutkoekjes! En het grote voordeel ook hier weer; havermout is goedkoop. Voor € 0,50 heb je een zak van 500 gram. Daar kun je veel lekkers mee maken!

Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Onze week; Advertenties op de blog, een babyboom aan het water en veel bloemen!
door Doortje 16 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht, met huishoudelijke mededeling! Kijk je mee?
De 10 beste tips bij het uitzoeken van een nieuwe keuken
door Doortje 14 apr., 2024
Op zoek naar een nieuwe keuken? Wij geven je vandaag 10 handige tips! (gesponsord artikel)
Show More
Share by: