Super simpele low budget tomatensoep!

In ons weekmenu
vertelde ik al over de tomatensoep die wij regelmatig eten. Bij de lunch of met een broodje, tosti, kaas/ uien stokbrood voor een volledige maaltijd. Ik deel vandaag het super makkelijke en lekkere recept met je!
Ik maakte eigenlijk altijd tomatensoep van bliktomaten of natuurlijk van verse tomaten (die ik dan roosterde in de oven met kruiden en knoflook!) Maar de laatste weken was er weinig leverbaar toen ik de boodschappen bestelde en daardoor had ik een aantal pakjes passata in de kast en wilden we tomatensoep eten... ik probeerde het op een andere manier en dit was ook erg lekker. Door de passata is de smaak iets "dieper" dan anders. Het recept is ook nog eens super simpel, snel en goedkoop. Ideaal!
Wat heb je nodig?! (voor een pan soep voor 4 personen)
* 3 pakjes passata a 500 gram
* 2 middelgrote uien
* 3 tenen knoflook
* 2 eetlepels Italiaanse gedroogde kruiden
* 2-3 bouillonblokjes
* Staafmixer
of blender om de soep mooi glad te maken.
Dit moet je doen;
* Snijd de uien in stukken en bak aan in de pan.
* Pers de tenen knoflook uit en voeg die toe samen met de Italiaanse kruiden. Zorg ervoor dat je ze even goed meebakt, dan geven de kruiden hun heerlijke aroma en smaak af.
* Voeg de passata toe, 1 liter water (even goed kijken naar de dikte) en de bouillonblokjes.
* Breng aan de kook en laat dan op zacht vuur een kwartiertje voorkoken.
* Pureer de soep en serveer!
Zoals je leest is het een super simpel en lekker recept. Je kunt dit basisrecept gemakkelijk verder uitbreiden. Je kunt andere groenten toevoegen (bijvoorbeeld broccoli of paprika, courgette etc.) en je kunt voor een extra romig effect een scheutje kookroom toevoegen.
Eet de soep met een broodje, tosti of toastjes met hummus en kruidenkaas. De mogelijkheden zijn eindeloos!
Eet Smakelijk!