Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Op deze producten kun je besparen met de boodschappen!

De boodschappen zijn de laatste tijd duurder geworden, helaas pakken de supermarkten de extra uitgaven van iedereen aan om de prijzen eens goed te verhogen... en daardoor koop je minder voor meer. Ik heb al eerder heel veel tips gegeven om te besparen op je boodschappen, maar vandaag geef ik weer handige tips. 5 producten waarop je makkelijk kunt besparen... 

1. Vlees

Wij eten als gezin weinig vlees. Vaak hebben we een weekmenu met 2 of 3 gerechten waar vlees in zit en voor de rest eten we het niet. Daarnaast kopen we regelmatig vlees met een sticker. Producten die tegen de houdbaarheidsdatum aanzitten die worden afgeprijsd en die nemen we graag mee! Vlees kan gemakkelijk in de vriezer en we halen het uit de vriezer als we het die dag gaan opeten. Je kunt dus gemakkelijk besparen door minder vlees te eten en te letten op afprijzingen. 


2. Frisdrank en sappen

Voor de kinderen hebben we altijd wel een fles limonadesiroop in huis, maar ze drinken dit niet iedere dag. Soms vragen ze erom en krijgen ze een beker limonade, anders drinken ze water. Misschien klinkt dat streng, maar ze drinken wat ons betreft vaak genoeg sap of ander lekker drinken... als we een uitje hebben of als we naar opa en oma gaan bijvoorbeeld! Ze zijn in ieder geval gewend om thuis water te drinken; goedkoop, gezond en lekker! Ook ik drink vrijwel altijd water en thee, helemaal prima wat mij betreft. Dus ben je een vervend frisdrank of "sapdrinker" probeer dat in ieder geval te minderen, dat scheelt enorm! 

3. Koek, snoep en snaaiwerk

Ik noem deze drie maar even in 1 keer. Sinds begin dit jaar hebben we weer veel lekkere dingen in huis en je geloofd het niet; maar wat je in huis hebt, gaat natuurlijk op ;) Ook voor de lijn iets minder handig.. Wij hebben voor de kinderen een snoeppot, soms kopen we daar zelf snoepjes voor en soms wordt hij aangevuld door snoep van bijvoorbeeld traktaties, daar krijgen de kinderen ook altijd veel van. Koekjes hebben we soms in huis, net als chips. Het helpt enorm om het niet standaard in huis te hebben en alleen mee te nemen als je er echt zin in hebt! 


4. Fruit

Fruit is gezond en dat eten we veel, we vinden het "standaard" fruit lekker; zoals appels, peren en bananen, maar we willen natuurlijk ook weleens iets anders. Daarom let ik goed op de aanbiedingen. Daarnaast hebben we in ons postzegeltuintje een aantal stekjes van fruitplanten geplaatst. En door de jaren heen groeit dat enorm! We hebben in de zomer dus heel veel fruit uit eigen tuin, terwijl we echt geen grote tuin hebben. We hebben frambozen, aalbessen, bramen, aardbeien, blauwe bessen, appels en peren. Dit scheelt enorm in de kosten van de boodschappen en de kinderen eten massa's fruit, win-win situatie.

5. Tussendoortjes en pakjes drinken

Als je kinderen naar school gaan, geef je ze vaak een 10-uurtje mee. Je kunt kiezen voor verpakte koeken, pakjes drinken of voorgesneden fruit, maar dit is zeker niet de goedkoopste optie. Voor onze kinderen hebben we allemaal een beker gekocht en die krijgen ze mee, weer met water ;) Daarnaast mogen ze s'ochtends altijd kiezen wat ze mee naar school willen. Fruit, komkommer, wortel of bijvoorbeeld een boterham, daar hebben ze een broodtrommel voor. Het maken kost misschien 5 minuten, het scheelt veel afval en vooral veel geld. 

Op deze 5 dingen kun je dus sowieso besparen, probeer het eens, dan lukt het zeker weten! En onthoud; overzicht is het aller belangrijkste. Je kunt zoveel uitgeven als je wilt, maar als je het overzicht niet hebt, dan weet je eigenlijk nog niets; Hou je uitgaven dus bijvoorbeeld bij in een kasboek

Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Onze week; Advertenties op de blog, een babyboom aan het water en veel bloemen!
door Doortje 16 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht, met huishoudelijke mededeling! Kijk je mee?
De 10 beste tips bij het uitzoeken van een nieuwe keuken
door Doortje 14 apr., 2024
Op zoek naar een nieuwe keuken? Wij geven je vandaag 10 handige tips! (gesponsord artikel)
Show More
Share by: