Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Gemakkelijke koekjes bakken! 

Nu het weer buiten "iets" regenachtiger wordt, is het wel lekker om de keuken in te duiken. Doordat ik in de herfst veel meer de behoefte heb om binnen te zijn, is dat ook precies het seizoen waarin ik veel bak. Van appeltaart tot wafels en van cake tot brownies, ik ben er gek op (wie eigenlijk niet?!)

Vandaag heb ik een gemakkelijk recept voor zandkoekjes. Super leuk om met de kinderen te maken in allerlei vormpjes. Je kunt naar keuze allerlei dingen toevoegen... denk aan stukjes chocolade, nootjes of bijvoorbeeld rozijntjes. Net wat jij, of je kinderen lekker vinden. 
Voor dit recept heb je de volgende ingrediënten nodig;

* 150 gram boter (op kamertemperatuur)
* 1 ei (alleen de dooier)
* 100 gram (kristal)suiker
* 200 gram bloem

En dit moet je doen!

* Splits het ei en doe de dooier met de andere ingrediënten in de kom. Zorg ervoor dat de boter op kamertemperatuur is, anders kun je het niet goed mixen. Is de boter nog te hard? 10 seconden in de magnetron doet wonderen. 

* Mix de ingrediënten door elkaar. Je krijgt dan een korrelige structuur. (Een soort deegkruimels) kneed het deeg dan met je handen nog even goed door totdat je een samenhangend deeg hebt. Pak dit in met plastic folie en maak het wat plat, laat het deeg dan 30 minuten rusten in de koelkast. 

* Rol het deeg uit tot ongeveer 5 mm dikte. En steek de koekjes met stekers naar keuze uit. Heb je helemaal geen stekers bij de hand? Met een glas kun je mooie ronde koekjes maken. Het overige deeg kun je steeds weer opnieuw bij elkaar kneden, uitrollen en uitsteken. Totdat het deeg op is. 

* Bak de koekjes in 15 minuten af op 175 graden. Let op! Als je de koekjes uit de oven haalt moeten ze een mooie goudbruine kleur hebben. Ze zijn dan nog wel zacht, als je ze laat afkoelen dan worden ze iets harder en zijn ze makkelijker te eten, dus even geduld hebben met voorproeven! 

Veel bakplezier! 
Recept: Kerststerren van bladerdeeg met chocoladevulling
door Doortje 14 december 2025
Vandaag delen we weer een heerlijke receptje voor de kerstdagen!
10 slimme tips om te besparen op je kerstboodschappen (zonder in te leveren op gezelligheid)
door Doortje 13 december 2025
Wij delen vandaag 10 slimme tips om te besparen op je kerstboodschappen
Voorbereiden op een recessie? Dit kun je doen!
door Doortje 11 december 2025
Na een hoge inflatie volgt vaak een recessie, maar dat is nu nog extra onzeker. Toch kan het geen kwaad om je een beetje voor te bereiden.
Onze week: Sinterklaas, ontbijt op bed en nieuwe sportkleding
door Doortje 9 december 2025
Een nieuw weekoverzicht, kijk je mee?!
Wat je moet weten over moderne trends en klassieke kledingstukken
door Doortje 8 december 2025
Vandaag vertellen wij je alles over moderne trends en klassieke kledingstukken (Gesponsord artikel)
Dit kun je maken met Sinterklaas left overs!
door Doortje 6 december 2025
Heb jij ook nog veel Sint lekkers over? Ik vertel je vandaag graag wat je daar allemaal mee kunt maken!
Koken met seizoensgroenten in december: vers, voedzaam en verrassend lekker
door Doortje 4 december 2025
Welke seizoensgroenten zijn er eigenlijk in December? Vandaag zetten wij ze voor je op een rij!
Onze week: Kerstbomen opzetten, schoen zetten, kruidnootjes bakken en stage
door Doortje 2 december 2025
Een nieuw weekoverzicht, kijk je mee?!
5 x besparen in December
door Doortje 1 december 2025
De laatste maand van het jaar is begonnen. Ook deze maand delen we weer 5 handige bespaartips of opdrachten om mee aan de slag te gaan, succes!
3 lekkere recepten voor pakjesavond
door Doortje 29 november 2025
Wij delen 3 heerlijke en verrassende recepten voor Sinterklaasavond
Show More