Gemakkelijke koekjes bakken!
Nu het weer buiten "iets" regenachtiger wordt, is het wel lekker om de keuken in te duiken. Doordat ik in de herfst veel meer de behoefte heb om binnen te zijn, is dat ook precies het seizoen waarin ik veel bak. Van appeltaart tot wafels
en van cake tot brownies, ik ben er gek op (wie eigenlijk niet?!)
Vandaag heb ik een gemakkelijk recept voor zandkoekjes. Super leuk om met de kinderen te maken in allerlei vormpjes. Je kunt naar keuze allerlei dingen toevoegen... denk aan stukjes chocolade, nootjes of bijvoorbeeld rozijntjes. Net wat jij, of je kinderen lekker vinden.
Voor dit recept heb je de volgende ingrediënten nodig;
* 150 gram boter (op kamertemperatuur)
* 1 ei (alleen de dooier)
* 100 gram (kristal)suiker
* 200 gram bloem
En dit moet je doen!
* Splits het ei en doe de dooier met de andere ingrediënten in de kom. Zorg ervoor dat de boter op kamertemperatuur is, anders kun je het niet goed mixen. Is de boter nog te hard? 10 seconden in de magnetron doet wonderen.
* Mix de ingrediënten door elkaar. Je krijgt dan een korrelige structuur. (Een soort deegkruimels) kneed het deeg dan met je handen nog even goed door totdat je een samenhangend deeg hebt. Pak dit in met plastic folie en maak het wat plat, laat het deeg dan 30 minuten rusten in de koelkast.
* Rol het deeg uit tot ongeveer 5 mm dikte. En steek de koekjes met stekers naar keuze
uit. Heb je helemaal geen stekers bij de hand? Met een glas kun je mooie ronde koekjes maken. Het overige deeg kun je steeds weer opnieuw bij elkaar kneden, uitrollen en uitsteken. Totdat het deeg op is.
* Bak de koekjes in 15 minuten af op 175 graden. Let op! Als je de koekjes uit de oven haalt moeten ze een mooie goudbruine kleur hebben. Ze zijn dan nog wel zacht, als je ze laat afkoelen dan worden ze iets harder en zijn ze makkelijker te eten, dus even geduld hebben met voorproeven!
Veel bakplezier!