Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Het is Juni; Zo bereid je je financieel voor op de zomer

Het is Juni; Zo bereid je je financieel voor op de zomer
De maand Juni is begonnen, de zomer komt eraan. Al hebben we net wat lekkere dagen achter de rug en duurde het dit jaar lang voordat de lente eindelijk eens begon, voor we het weten begint de zomer! 

Ik schreef eerder al over besparen in Juni,  want het is de ideale maand om voor de zomer nog even wat te besparen. Vandaag wil ik het hebben over het financieel voorbereiden op de zomer, want de meeste mensen geven in de zomer meer uit. 

Meer uitgaven in de zomer? 

Zodra de zomer begint, stijgen de uitgaven. In de zomer wordt er meer uitgegeven aan vakantie, uitjes en horeca. We gaan op vakantie, hebben meer vrije tijd omdat het vaak rustig is qua werk en de lange zomeravonden maakt dat je ook 's avonds nog leuke dingen kunt doen.  Daarom is het verstandig om de zomer te beginnen met wat extra's achter de hand. 

Vakanties;

Het vakantiegevoel zorgt er al voor dat er meer uitgegeven wordt. De vakantie zelf wordt vaak van het vakantiegeld betaald en daar hoef je allang niet meer over na te denken. Op vakantie is het genieten en gunnen we onszelf wat extra's. Lekker op het terras zitten, elke dag een ijsje halen en lekker uit eten (want koken voelt toch minder als echt vakantie hebben) 

Zorg dus voor een budget en dan vooral voor een realistisch budget. Als je iedere dag uit eten wilt en € 100,- per dag berekent voor het hele gezin, dan ga je er natuurlijk overheen. Bedenk wat jullie allemaal willen doen qua eten, maar ook qua uitstapjes en reken daar een bedrag bij. Houd ook rekening met de stijgende prijzen. De prijzen van vorig jaar zomer zijn niet meer actueel, dus bereidt je goed voor. Zorg ervoor dat dit bedrag extra op je rekening staat, omdat de gewone lasten thuis natuurlijk ook gewoon doorlopen. 
Uitgaven op vakantie

Een goede voorbereiding is het halve werk;


Vakantie is genieten, maar het wordt al een stuk minder leuk als je thuiskomt, je hele spaarrekening leeg is en de wasmachine het begeeft.... zorg daarom dat je voorbereid bent op de extra kosten van de zomer. Juni is nu net begonnen, dus je hebt nog een aantal weken om wat extra's binnen te halen, dit kan op verschillende manieren;


- Zet een gedeelte van je vakantiegeld (of bijvoorbeeld belastingteruggave) apart voor de komende uitgaven.


- Heb je nog spaarpunten staan van online spaarprogramma's? Laat deze dan voor de vakantie uitbetalen.


- Wij sparen kooppunten bij de boodschappen. Ieder jaar laten we dit voor de zomervakantie en in November (voor de dure Decembermaand) uitbetalen. Het is altijd mooi meegenomen. In de zomervakantie gaan alle extra uitjes, ijsjes bij de ijssalon en een keertje uit eten van dit "potje" af.


- Kijk eens of je de komende weken nog iets extra's kunt verdienen. Denk aan het verkopen van kleding of spullen via Vinted, ik verkocht voor onze verhuizing een heleboel, die paar € 100,- staan nog apart en dat is ook weer mooi meegenomen.


- Zorg dat je een buffer hebt. Ik schreef eerder al hoe je van "Happy spender naar happy spaarder" verandert, want een buffer achter de hand is gewoon fijn. Je kunt dan voor de zomer ook gemakkelijk geld overmaken naar je lopende rekening, als je toch genoeg spaargeld hebt, dan kan dat zonder schuldgevoel.


- Besparen maar... deze tip kan natuurlijk niet ontbreken! Ga je vaste lasten de komende weken eens langs en kijk wat je nu kunt besparen. Alles wat je kunt besparen hoef je maandelijks niet uit te geven. Ook dat geld is een mooi extraatje voor de zomer.

Low budget uitstapjes

Een leuke zomer hoeft natuurlijk niet heel duur te zijn. Er zijn hele leuke dure pretparken, maar laten we de low budget of zelfs gratis uitstapjes niet te vergeten. Wij gaan graag met de kinderen naar een pretpark, maar wisselen dure uitstapjes graag af met goedkopere uitstapjes, gewone dagjes thuis of logeerpartijen....


Deze low budget uitstapjes zijn hartstikke leuk in de zomer;


- Het strand

Natuurlijk gaan we naar het strand! Wij kiezen er vaak voor om 's ochtends vroeg te gaan (op hele warme dagen) of juist aan het eind van de middag (als veel mensen alweer naar huis gaan) We nemen een tas mee vol met lekkere hapjes en eten dan op het strand, waarbij de kinderen heerlijk tot laat kunnen spelen.


- Het bos


Wij zijn vaak in het bos te vinden en gaan soms wel de hele dag. Speelbossen zijn populair bij onze kinderen, maar ook het lopen van een kabouterpad vinden de meiden nog steeds heel erg leuk. Vorig jaar gingen we in de zomervakantie regelmatig een dag naar het bos. We namen kleedjes mee, een picknick, een voetbal en zo vloog de dag voorbij.


- Grote speeltuinen


Bij ons in de buurt vindt je een aantal grote speeltuinen. De meesten zijn met de auto goed te bereiken en voor de kinderen is het weer eens iets anders dan de speeltuinen in de buurt. Met een boek en een tas vol eten en drinken (en vergeet de zonnebrandcreme niet!) kun je je hier prima vermaken.


Juist het afwisselen van dure en goedkope dingen werkt goed in de zomer. Op vakantie ga ik gerust koken... dan wisselen Dustin en ik het (net als thuis) af. Wij worden ook blij van een grote stapel pannenkoeken, maar wil je toch wat meer duurdere dingen doen, zorg dan dat je je nu alvast voorbereid, dan heb je straks een leuke zomer zonder geldzorgen achteraf.

Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Onze week; Advertenties op de blog, een babyboom aan het water en veel bloemen!
door Doortje 16 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht, met huishoudelijke mededeling! Kijk je mee?
Show More
Share by: