Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Op deze vaste lasten kun je meteen besparen! 

Iedere maand gaat er heel wat geld uit naar de vaste lasten. De huur of je hypotheek, je verzekeringen en belastingen... voor je het weet is je salaris weer op. Juist daarom is het zo interessant om eens naar die vaste lasten te kijken, want hoewel ze "vast" heten, valt er op veel toch nog best wat te besparen! En dat is mooi meegenomen, iedere maand opnieuw. Vandaag neem ik een aantal vaste lasten onder de loep waarop je meteen kunt besparen. 

1. Verzekeringen

Oh, oh, die verzekeringen! Heftige kost is het om alles uit te zoeken, maar het is wel belangrijk dat je weet waarvoor je verzekerd bent en waar je eigenlijk voor betaald. Nederlanders zijn de beste in oververzekeren, dus bedenk je ook goed welke verzekeringen je eigenlijk nodig hebt en of je niet toevallig dubbel verzekerd bent! Kies een avondje waarop je een verzekering helemaal uit gaat spitten en zoek dan naar betere en goedkopere opties, die zijn er vrijwel altijd. 

2. Televisie en internet

Kijk je veel televisie en hoe vaak gebruik je het internet thuis? Ik zette de knop om toen wij bijna € 80,- per maand betaalden voor ons abonnement. We hadden allemaal extra (kinder)zenders en het abonnement werd iedere keer duurder. Wij besloten dat het genoeg was geweest. Je kunt bijna alles op internet terugkijken! Dus wij hebben ons abonnement opgezegd en gezorgd voor een goed internetabonnement. 

Inmiddels zijn er jaren verder en hebben we meer dan € 4000,- bespaard! En dat is op alleen deze vaste last, reken eens uit hoeveel je op van alles kunt besparen... Terwijl we inmiddels wel een abonnement hebben op Netflix. Het scheelt gewoon zoveel en we kunnen vrijwel alles terugkijken wat we willen zien. 


3. Mobiele telefonie

Mijn mobiele telefoon werkte steeds langzamer, ik heb dus vorig jaar een nieuwe telefoon gekocht. Niet de nieuwste, maar wel een goede. Dat doe ik eens in de 3-4 jaar. Daarnaast heb ik een sim-only abonnement. Voor zo'n €8,- per maand kan ik bellen, internetten en meer. 

Het kan zelfs nog goedkoper als je geen internet bij je abonnement neemt, bedenk maar eens op hoeveel plekken je tegenwoordig gebruik kunt maken van Wi-Fi, dus vaak heb je 4G helemaal niet nodig buiten de deur.

4. Lidmaatschappen 

Als Nederlanders hebben we gemiddeld 8 lidmaatschappen per persoon! Dat is redelijk veel en daar kun je zeker wel wat van opzeggen. Die lidmaatschappen kosten vaak niet meer dan 1 of 2 tientjes, maar allemaal bij elkaar tellen ze lekker op. Ga dus eens door je lidmaatschappen heen en zeg op wat je niet meer gebruikt. Denk hierbij aan;
- Spotify
- Netflix, Videoland, Disney+
- Loterijen
- Sportschool
- Tijdschriften / kranten
- al die nieuwe abonnementen voor maandelijks een maaltijd box, nieuw luchtje, scheermesjes of boeken. Wat gebruik je nu echt en is het echt goedkoper? 


5. Bankkosten

Een vaste last die ongemerkt iedere maand wordt afgeschreven zijn de bankkosten. En je hebt natuurlijk wel een bank en spaarrekening nodig! Toch kunnen deze kosten erg verschillen. De ene bank rekent een paar euro en de andere bank rekent allerlei extra kosten waardoor je zo een paar tientjes per maand kwijt bent. Het loont dus zeker om eens te kijken wat je nou precies betaald en waarvoor. Er zijn bijvoorbeeld genoeg banken waarbij je gratis een spaarrekening kunt openen, dus daar hoef je niet voor te betalen. 
Kijk ook zeker naar de extra kosten; wat kost het storten van contant geld, of pinnen bij een andere bank? Wat kost een extra betaalpas voor je partner en gebruik je die ook echt? Duik eens in deze kosten en kijk of het goedkoper of beter kan.
Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Onze week; Advertenties op de blog, een babyboom aan het water en veel bloemen!
door Doortje 16 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht, met huishoudelijke mededeling! Kijk je mee?
Show More
Share by: