Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Besparen in Juni! 

Ik durf het bijna niet te zeggen, maar echt... de maand Juni is begonnen! En een nieuwe maand betekent ook meteen... nieuwe kansen! Iedere maand delen we handige bespaartips (Hier kun je de bespaartips van Mei teruglezen) en vandaag heb ik 5 handige tips om deze maand te besparen;

1. No spend maand!

Dit kun je iedere maand doen, maar waarom niet nu? Even je spaarrekening aanvullen of de maand iets makkelijker doorkomen... een no spend maand kan je daarbij helpen. De naam zegt het al; Je geeft (bijna) niets uit. Natuurlijk mag je geld uitgeven aan boodschappen en dingen die echt nodig zijn, maar verder gewoon even niet. Niet aan nieuwe onnodige kleding, niet aan spulletjes voor in huis, niet aan etentjes etc. Probeer het eens een maand, het geeft vaak een positief gevoel van rijkdom. Je beseft je dat je eigenlijk vrij weinig nodig hebt. En natuurlijk kan niemand nooit meer kleding kopen, maar als je met jezelf afspreekt om niets te kopen, dan koop je dus niets en dat is een stuk makkelijker dan rekenen met budgetten en potjes. 

Als het bevalt dan kun je gerust eens per half jaar of per jaar een no spend maand houden. Het levert je zeker weten heel wat op!

2. Fietsen en wandelen (in de buurt)

De zon schijnt volop, dus maak er gebruik van! Laat de auto lekker staan en pak de fiets of ga wandelen. Met een auto voor de deur stap je er vaak genoeg in, ook voor kleine ritjes (althans, ik doe dat wel!) maar nu de zon schijnt vind ik het heerlijk om op de fiets te gaan.

Kijk ook eens of je wat uitjes kunt plannen die wat meer in de buurt zijn. De pretparken zijn weer open, maar ook in de buurt is er vaak genoeg te beleven. Pak de fiets en plan een leuk uitje in de buurt. 

3. De was naar buiten!

Ik heb al vaker vertelt dat wij geen droger meer hebben en dat ik hem ook niet mis. In de winter is het soms iets lastiger, maar de was droogt echt wel, een beetje geduld is alles wat je nodig hebt ;) Nu de zon volop schijnt is het meteen een stuk makkelijker... de was is op een mooie zonnige dag binnen een paar uur droog. Je kunt gerust meerdere wassen op een dag drogen, dat schiet lekker op! 

Probeer om te beginnen deze maand de droger niet te gebruiken, dat zie je vast terug aan je energieverbruik. 

4. Lekkers bij de supermarkt...

Met 3 kinderen in huis gaan er op de warme dagen heel wat ijsjes doorheen. Raketjes, calippo's, splitijsjes, maar ook chocolade ijsjes... ze lusten ze hier allemaal. 2 jaar terug haalden we nog wekelijks een ijsje bij de ijssalon hier op loopafstand, maar dat telde aardig op... zo € 15,-. Nu doen we dat minder en halen we ijs in de supermarkt, dat scheelt enorm en is net zo lekker. 

Je kunt dit natuurlijk ook met andere dingen doorvoeren. Misschien ben je dol op eten laten bezorgen of afhalen, probeer dat eens een maandje niet te doen en haal wat extra lekkers in de supermarkt....

5. Tv abonnement opzeggen!

Als ik vertel dat wij vaak geen tv abonnement meer hebben, word ik soms wat warrig aangekeken... haha! Toch kijken we nog aardig wat. We hebben nu Videoland en delen een abonnement op Netflix met familie. Als ik iets wil kijken op tv, kijk ik het via internet, dat gaat prima. 

Misschien heb je er vaker over gelezen en lijkt het je wel wat... nou, dan is Juni de maand om het gewoon eens te proberen. Met de lange avonden kun je lekker veel naar buiten of lekker een boek lezen in de avondzon. 

Er valt dus ook deze maand weer genoeg te besparen, ga jij ergens mee aan de slag, succes! En bedenk alvast een leuk doel met het bedrag dat je uitspaart ;) 
Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: