Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Spullen verkopen via de Vinted app, mijn ervaring

Spullen verkopen via Vinted
Ik heb veel ervaring met het verkopen van de spullen die wij niet meer gebruiken, via marktplaats of via een lokale Facebookgroep. Ik ben zelf groot fan van tweedehands, het is duurzaam en fijn voor de portemonnee. Mede daardoor ben ik regelmatig druk bezig met verkopen. De reclame van Vinted (wie kent hem niet?) zag ik vaker voorbijkomen en ik was eigenlijk wel benieuwd... zou dit nu een beter platform zijn dan bijvoorbeeld marktplaats? Ik besloot eens op onderzoek uit te gaan en een account aan te maken. Vandaag vertel ik je graag mijn ervaringen. 

Even terug in de tijd;

Ik ben voor de grap eens begonnen met het bijhouden van de verdiensten van verkochte spullen. Met de komst van de meiden moest er een andere kinderwagen kopen en kon de "oude" kinderwagen weg. Daarnaast hadden we meer spullen nodig, alles moesten we dubbel hebben. Totdat de meiden weer groter werden en er weer veel weg kon. In mijn beleving heb je met kinderen daardoor altijd wel iets wat je niet meer gebruikt en ook onze eigen spullen werden doorzocht en gingen weg. 

Minder spullen betekende echt meer rust in huis, ik werd er steeds enthousiaster van. In 2016 begon ik alles eens bij te houden, iedere euro die er binnenkwam zette ik op mijn lijst. Toen ik meer en meer verkocht kreeg ik ook de vraag van familieleden of ik voor hun wilde gaan verkopen. Veel mensen zijn echt wel enthousiast over het duurzame aspect en het zakcentje, maar hebben geen zin in het gedoe (want eerlijk is eerlijk, het is soms echt een gedoe) Ik verkocht dus ook voor familieleden en mocht dan vaak een gedeelte van het verdiende bedrag houden. 

Laatst besloot ik alles eens op te tellen. Ik hield de verdiensten per jaar bij en inmiddels zijn we zo'n 5 jaar verder. We verkochten in die tijd ook onze 2e auto, dus dat was ook een lekker bedrag, maar in die 5 jaar verkocht ik voor ruim €10.000 aan spullen! (Ik moest even twee keer kijken of het wel klopte, maar het is echt zo)

Nu denk je misschien meteen; Ja! Dan heb je dus ook al die spullen gekocht en gedeeltelijk is dat zo. Maar het zijn ook veel spullen die we met liefde een tijdje hebben gebruikt en daarna niet meer nodig hadden. Of het waren spullen van familieleden die ik niet gekocht heb. Hoewel we ook heel veel dingen hebben weggegeven, heeft het verkopen van spullen ons dus ruim 10K aan extra geld opgeleverd in de afgelopen 5 jaar, wauw! 

Marktplaats vs. Facebook 

Ik weet nog dat ik begon met verkopen en toen ging bijna alles via marktplaats. Je kon gemakkelijk met mensen onderhandelen en bijna iedereen kwam wel opdagen... op een gegeven moment kwamen er Facebook groepen. Lokale groepen waarbij mensen uit dezelfde woonplaats konden onderhandelen. Ik gebruikte het vaak, want juist omdat het lokaal was, kon je snel een deal sluiten. 

Tegenwoordig is marktplaats niet meer wat het is geweest. Er staan ontzettend veel advertenties van bedrijven op en je moet echt een weg zien te vinden naar de particuliere advertenties. Dat betekent ook meteen dat je veel minder potentiële kopers hebt. Daarnaast is het nog meer gedoe dan vroeger. Mensen stellen de meest bizarre vragen, komen niet opdagen of zijn ronduit onbeschoft. Toen ik laatst een perfecte kinderwagen verkocht van een familielid en de koper mij de volgende dag een foto stuurde van een beschadigde kinderwagen en haar geld terugeiste was ik er wel een beetje klaar mee, marktplaats is niet meer het verkoopkanaal dat het was. 

Facebook groepen werken nog steeds wel goed, alleen is er soms gezeur met mensen die elkaar niets gunnen. "Ik was de eerste" en "Ik ben de beheerder, dus ik krijg voorrang", redelijk vermoeiend af en toe... Daarnaast plaats ik 's ochtends mijn blog op Facebook en ben ik er verder nauwelijks, ook mede door de vele advertenties. 
Geld verdienen met spullen verkopen

 

Verkopen via Vinted


Ik was dus al een tijdje minder actief met spullen verkopen, totdat ik de Vinted reclame zo'n 100 keer voorbij zag komen... ik besloot het eens te proberen en inmiddels ben ik een aantal weken aan het verkopen.


Vinted is vooral gericht op de verkoop van kleding, maar de categorieën worden wel uitgebreid. Zo verkocht ik in de laatste paar weken kleding, speelgoed en zelfs servies, dus hoppakee; nog minder in huis!


Tot nu toe ben ik erg enthousiast. De kopers komen uit binnen en buitenland (er zitten vooral veel kopers uit Frankrijk die actief zijn) en je kunt onderhandelen over de prijs, maar dit wordt op een vriendelijke manier gedaan en vaak wordt een product voor de vraagprijs verkocht.

Je kunt ook in je eigen buurt zoeken, maar tot nu toe heb ik alle dingen moeten versturen. Ik ben er inmiddels achter dat er hier in onze buurt een DHL en Homerr punt zitten, ik verstuur dus het meest via hen. Ik pak het pakketje in en loop even een straat verderop om het weg te brengen. Vaak wordt het de volgende dag bezorgd in Nederland. Pakketjes naar Frankrijk doen er gemiddeld een week over ben ik inmiddels achter. 


Het andere grote voordeel is dat de betaling via Vinted zelf gaat. Ik las al een verhaal op social media over iemand die opgelicht was, maar zij bleek de betaling zelf te hebben geregeld. Via de app wordt er betaald, je ontvangt zelf een verzendlabel en ontvangt dan het geld in de app, dit kun je laten overschrijven naar je eigen rekening of zelf weer gebruiken om uit te geven via de app. Dit wordt wel gestimuleerd.

Je hebt dus geen gedoe over verzendkosten, rekeningnummers, tikkies en afspraken die opeens niet nagekomen worden. Ik verkocht de afgelopen weken ook iets op marktplaats (toevallig iets wat er nog op stond) en dit was meteen weer wat gedoe. Dit was voor mij meteen een bevestiging dat ik Vinted inderdaad prettiger vind om te verkopen.


Inmiddels ben ik dus een aantal weken aan het verkopen en heb ik zo'n € 100,- verdiend, dus ik ben zeker wel enthousiast. De deals worden snel gesloten, de mensen zijn tot nu toe allemaal vriendelijk en de app werkt gemakkelijk. Als je het vergelijkt met hoe marktplaats nu is, vind ik Vinted toch echt een stuk beter en gebruiksvriendelijker.


Ik ben wel benieuwd hoe jullie ervaringen zijn. Heb je de app al gebruikt? Of blijf je liever verkopen via marktplaats? Laat het mij weten via Instragram!


(Even een kleine disclaimer. Het lijkt misschien zo, maar dit artikel is niet gesponsord, ik ben gewoon enthousiast)

Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Onze week; Advertenties op de blog, een babyboom aan het water en veel bloemen!
door Doortje 16 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht, met huishoudelijke mededeling! Kijk je mee?
De 10 beste tips bij het uitzoeken van een nieuwe keuken
door Doortje 14 apr., 2024
Op zoek naar een nieuwe keuken? Wij geven je vandaag 10 handige tips! (gesponsord artikel)
Show More
Share by: