Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

3 redenen om koopzegels of punten te sparen

Koopzegels sparen bestaat al tientallen jaren en het had altijd een beetje een tuttig imago, maar inmiddels niet meer! Koopzegels sparen kun je nu gemakkelijker doen, steeds meer winkels stappen over op digitaal sparen en zo kun je geen zegels meer kwijt raken. Het heeft natuurlijk allemaal te maken met klantenbinding, maar voor ons als klanten zijn er ook mooie voordelen, ik geef je vandaag 3 redenen om koopzegels of punten te sparen!

1. Rente

Natuurlijk is de rente het allergrootste pluspunt! Bij veel winkels ontvang je over het gespaarde bedrag maar liefst 6% rente! Er is geen enkele bank waar je op dit moment 6% rente krijgt, dus dat is heel mooi meegenomen. Ik weet nog dat we die 6% heel normaal vonden, maar inmiddels mag je blij zijn als je zelf geen rente hoeft te betalen om je spaargeld ergens te laten staan ;) 

Bij veel winkels krijg je meteen die 6% rente en kun je het bedrag op ieder gewenst moment opnemen, bij andere winkels moet je echt een spaarkaart volmaken. 

2. Ongemerkt

Wat ik persoonlijk heel leuk vind aan deze manier van sparen, is dat het heel ongemerkt gaat. Je doet de boodschappen zoals je ze altijd doet en betaald dan iets meer voor de kooppunten. Bij onze vaste supermarkt (Vomar) gaat dat via een klantenpas (die je ook op je telefoon kunt zetten) die wordt gescand en de kooppunten worden meteen bijgeschreven. 

Als je, net als ik, houdt van budgetteren; dan herken je vast wel dat je regelmatig op de bankrekening kijkt. Om te kijken wat er precies is afgeschreven, of alles wel betaald is en hoeveel je hebt gespaard of nog kunt sparen. 

Deze manier van sparen is heel anders, want je kijkt niet regelmatig hoeveel je al bij elkaar hebt en daardoor gaat het heel ongemerkt. Daarnaast loopt het bedrag vanzelf best snel op, dus als je een keer even kijkt, dan is het vaak een leuke verrassing! 

3. Een extraatje


Juist omdat het vaak ongemerkt gaat, voelt het sparen via koopzegels of punten als iets extra's. (Net als dat ik punten spaar bij Euroclix en die kan laten uitbetalen)


Daarom kiezen wij ervoor om ook juist die extra dingen te doen met het gespaarde geld. Afgelopen zomer hebben we de kooppunten vlak voor onze vakantie uit laten betalen. We hebben van dat geld lekker eens een extra ijsje gehaald, naar de binnenspeeltuin geweest en meer. Natuurlijk kunnen we dat "gewoon" ook wel betalen, maar het voelt toch anders.


Inmiddels zijn er weer wat maanden voorbij en komt straks de duurdere Decembermaand eraan. We hebben besloten om de punten binnenkort weer uit te laten betalen. Dan kopen we voor onszelf iets leuks, cadeautjes voor de kinderen en een lekkere fles champagne om dit (best wel) rare jaar mooi af te sluiten.


Bedenk dus voor jezelf een mooi doel en...


Beginnen!


Spaar je nog geen koopzegels of punten? Dan is het dus goed om nu te beginnen (als je net zo enthousiast bent als dat ik ben!) Informeer bij je vaste supermarkt eens wat de mogelijkheden zijn. Bij de Albert Heijn kun je nu ook digitaal in een app sparen bijvoorbeeld.


Download de app, activeer een klantenkaart of plak die zegeltjes... dan heb je over een tijdje een mooi extraatje!

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: