Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Het belevenissenbos in Lelystad

Het belevenissenbos in Lelystad
Ik had al een aantal keer gelezen over het belevenissenbos in Lelystad. In de lokale krant stond er een stukje en ik kreeg van verschillende andere ouders de tip om er eens heen te gaan. Een paar weken terug was het bewolkt, maar droog. Ideaal weer om een uitstapje te maken, we pakten de auto en reden naar Lelystad. 

Wat is het belevenissenbos;

Het belevenissenbos in Lelystad is het grootste speelbos van Nederland, het bos is 40 hectare groot en je vindt er ruim 140 speeltoestellen langs en over het water, de speeltoestellen zijn allemaal geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Onze meiden zijn 6 en konden eigenlijk op alles spelen. Ik denk zelf dat jongere kinderen dit ook kunnen, maar zij zouden misschien wat extra hulp nodig hebben. 

Het bos is vrij toegankelijk, wel wordt er een vrijwillige donatie van € 1,- per persoon gevraagd. Dit geld wordt gebruikt om het bos te onderhouden en nieuwe speeltoestellen aan te schaffen. Het parkeren is ook gratis, er zijn 200 parkeerplekken bij het bos. Toen wij een bezoekje brachten was het erg druk. De auto's stonden langs de weg geparkeerd, dat is toegestaan. Je moet dan iets verder lopen voordat je bij de ingang van het bos bent. (Je navigeert naar het adres; Veldweg 98, 8231 SB in Lelystad) 
Het belevenissenbos in Lelystad
Het belevenissenbos in Lelystad

Wat is er te doen?


De naam zegt het al; er is genoeg te beleven. Wij kwamen bij de ingang aan waar je toiletten, douches en omkleed mogelijkheden hebt. Vanuit daar kun je eigenlijk alle kanten op. Wij gingen op een drukke dag en daardoor was het bij de ingang wat drukker, maar het bos is zo groot dat je genoeg afstand kunt houden en al snel op veel rustigere plekken uitkomt. Wij besloten om gewoon rond te lopen en kwamen onderweg allerlei speeltoestellen tegen. Touwbruggen, waar je over het water kunt klimmen, maar ook klimtoestellen en bergen om vanaf te rennen. Iedere paar meter is er wel iets anders te zien of te doen.


Het was er voor ons het weer niet voor, maar ga je op een zonnige dag, zorg dan voor droge kleding of zwemkleding! Er is veel water her en der te vinden en de diepte varieert tussen de 0,5-1 meter. Het is dus belangrijk dat kinderen hun zwemdiploma hebben of als er in ondiep water gespeeld wordt, de ouders toezicht houden.


Als je een stuk verder loopt, dan ga je een wildrooster over en kom je in de paardenvallei. Daar kun je paarden spotten. (Wij hebben ze helaas niet gezien, maar ze zijn er zeker)


In het bos zijn ook kampeerfaciliteiten. Je kunt met eigen tent "back to basic" kamperen in de natuur. En er is een scoutinggroep die accomodaties verhuurd.

Het belevenissenbos in Lelystad

Wat ons verder opviel waren de vele picknicktafels en bankjes die je tegenkomt. Ideaal om je eigen meegebrachte lunch of ander lekkers op te eten. Wij zagen zelfs versierde speeltoestellen waar kinderfeestjes gehouden werden.


Onze kinderen vonden het meer dan geslaagd. Wij hebben ons deze dag een paar uur prima vermaakt met klimmen, klauteren en wandelen. We gaan vaak met de kinderen naar het bos en de speeltuinen (of gewoon de boomstammen om op te klimmen) zijn vaak favoriet. Ze konden hier dus heerlijk hun gang gaan.


Na al het spelen kwamen we moe en voldaan thuis. De volgende keer nemen we een picknick en (hopelijk) zwemkleding mee, want we gaan zeker nog eens terug!

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: