Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

5 x genieten van de lente!

genieten van de lente tips
De lente is begonnen, yes! En de komende dagen mogen we ook nog eens genieten van heerlijk zonnig lenteweer! Je weet inmiddels vast wel dat ik dol ben op de lente en de zomer, dus ik word helemaal blij van het feit dat het de komende 6 maanden weer genieten is... gek genoeg vond ik de winter deze keer ook super snel voorbij gaan, haha! Maar goed... de lente is begonnen en dan is het genieten geblazen. Ik vertel je hoe ik dat onder andere doe; 

1. Naar buiten, bewegen en genieten van de zon

De eerste zonnestralen zijn om volop van te genieten. Ik ben iedere dag wel buiten te vinden, maar nu natuurlijk nog meer. Een lekk ere wandeling maken in de zon (meteen goed voor de stappen van de dag) en zoveel mogelijk zon meepakken. Na een winter met weinig licht kunnen we de vitamine D allemaal wel goed gebruiken. 

Ik kies er daarom voor om op zonnige dagen lekker te wandelen, om koffie te drinken in de tuin en de kinderen lekker op de fiets naar school te brengen. Na schooltijd of in het weekend gaan we langs speeltuintjes en wordt er druk gespeeld in de tuin. 

2. Tuin klaarmaken voor het voorjaar en de zomer

Ik vind het altijd zo mooi om te zien hoe de bloemen ook echt groeien. Ieder jaar hebben we wel een aantal narcissen en ieder jaar zetten we de bolletjes in de tuin als ze uitgebloeid zijn. Dat betekent dus ook dat we ieder jaar meer bloemen in de tuin hebben, zo gezellig! 

Het is tijd om de tuin klaar te maken voor de komende seizoenen. We hebben met de kinderen al wat zaadjes gezaaid voor een mini moestuin...  kijken of er dit jaar iets uit groeit en de tuintafel, stoelen en ligstoel mogen weer uit de schuur en even lekker schoongemaakt worden.

Wij hebben ook meteen een plan gemaakt. We willen het liefst nog een mooie nieuwe tuinset en misschien een zwembadje in de tuin... dus binnenkort gaan we even langs het plaatselijke tuincentrum. 
Lente in de tuin

3. Kleding uitzoeken


De lente is ook tijd om alle kledingkasten weer uit te zoeken. Ik heb laatst al alle kleding van de kinderen uitgezocht en ik kwam erachter dat ze nog best veel hebben. Het winkelen op afspraak is soms best een gedoe, dus ik wilde graag weten wat ze nog nodig hadden. De zomerjassen komen binnenkort binnen, die heb ik besteld. Dan gaan we binnenkort nog op zoek naar wat leuke jurkjes voor de meiden en wat stoere shirts voor Thijs en dan zijn we een eind op weg.


Ik heb zelf nog best veel lente en zomerkleding liggen... maar ik heb nog wel wat shirtjes nodig. Dustin heeft juist korte broeken nodig. Nu we lekker op tijd zijn om alles te inventariseren, hebben we ook de tijd om alles bij elkaar te shoppen.


4. Schoonmaken in huis


Als de zon schijnt, dan ben ik het liefste buiten, maar gelukkig (?? haha!) heeft de lente ook nog best wat dagen die wat regenachtig zijn. Die dagen gebruik ik het liefst om lekker schoon te maken in huis. De voorjaarsschoonmaak doen we natuurlijk niet meer, die tijd is wel voorbij. Maar het is wel erg fijn als alles schoon en netjes is.


Op zo'n dag zorg ik ervoor dat ik 1 ruimte helemaal opruim en schoonmaak. De keuken waarbij ik meteen alle keukenkastjes uitzoek of de badkamer waarbij ik het kastje ook weer een uitzoek. Op zo'n dag kun je best veel gedaan hebben en na een paar weken waarbij ik iedere keer iets oppak, is alles weer schoon en netjes en klaar voor het voorjaar!


5. Vakantie! (of er even tussenuit)


Ik denk dat we na deze lockdown winter allemaal wel toe zijn aan vakantie, of om er even tussenuit te gaan. Of we naar het buitenland kunnen in de zomer, is allemaal nog erg onzeker, maar dat moeten we gewoon nog afwachten. Wij hebben er zelf voor gekozen om ook dit jaar in Nederland op vakantie te gaan en we hebben zelfs al geboekt! De voorpret kan beginnen en het is gewoon heerlijk om ergens lekker naar uit te kijken.


Daarnaast willen we over een tijdje een weekendje weg... ook heerlijk om daar naar uit te kijken. Ik vertelde al eerder over vakantie in Nederland (en zal je de komende tijd nog veel inspiratie op laten doen) Hier kun je de artikelen terugvinden;


Vakantie bij recreatiepark De Leistert

Vakantie bij Landal Orveltemarke

Vakantie bij Landal Stroombroek

Vakantie bij RCN de Flaasbloem

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: