Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

5 handige huishoudtips! 

Het is zo ver; De kinderen gaan hier vandaag weer naar school. Hoewel we er naar uit hebben gekeken, zijn die 8 weken echt voorbij gevlogen, bizar hoe dat voelt! Ik geef toe dat het huishouden niet helemaal op orde meer is, naast het thuis lesgeven, werken en allemaal meer thuis zijn, stond het huishouden op een iets lager pitje. Het is dus tijd om alles weer langzaam op orde te brengen. Ik heb vandaag 5 handige huishoudtips waardoor je je huis weer netjes en schoon krijgt. 

1. Spuitflacon binnen handbereik

Ik ben dol op schoonmaak doekjes, want je kunt ze gemakkelijk even pakken en snel iets afnemen. Je hoeft niet meteen een hele emmer sop klaar te maken. Maar... ze zijn niet goed voor het milieu, de doekjes gooi je na gebruik weg en de verpakking is van plastic. 

Daarom heb ik nu altijd een spuitflacon met een sopje binnen handbereik. Gewoon een oude plantenspuit of schoonmaak flacon vullen met een beetje allesreiniger en water. Als ik even iets wil afnemen, dan pak ik de spuitflacon en is alles zo weer schoon, geen moeite, maar wel heel handig!! 

2. Troep aantrekkers opruimen

Iedereen heeft wel plekken in huis die troep lijken aan te trekken... als er 1 ding ligt, dan ligt er voor je het weet een hele berg papieren, bonnetjes, post etc. etc. 

Wat bij ons heel erg goed helpt is om juist die plekken aan het eind van de dag leeg te ruimen. Het trekt dan minder andere troep aan en het is zo gebeurt. Even de rommeltjes opruimen en de volgende dag wordt er minder rommel neergegooid, het helpt echt! 

3. Meteen doen

Dit is volgens mij ook heel herkenbaar... het huishouden is nooit klaar en ik zit altijd in mijn hoofd met dingen die nog moeten gebeuren; de was opvouwen, de afwasmachine uitruimen, een stofzuiger door de woonkamer en ga zo maar door. De laatste tijd doe ik veel dingen meteen... het kost vaak maar eventjes tijd en je hoeft er niet meer aan te denken. Veel handiger en rustiger in je hoofd ;) 

En ook hierbij is het zo dat als het gedaan is, je minder kans hebt dat er weer troep wordt neergelegd. Een leeg aanrecht nodigt uit tot het leeg houden van het aanrecht. Een aanrecht vol met afwas nodigt uit om de lege kopjes er gewoon bij te zetten en ga zo maar door.
4. S'ochtends een rondje door het huis

Als de kinderen normaliter s'ochtends naar school zijn, dan maak ik een rondje door het huis. Nu doe ik dat altijd als ik gedoucht heb. Ik zet overal de ramen open als ze nog niet openstaan (weg met de muffe lucht) Ik kijk of er een wasmand vol zit en zet dan meteen een was aan. Ik ruim kleine rommeltjes op en met een kwartiertje is dat alles weer gedaan.

Zo'n rondje kost dus nauwelijks tijd, maar het zorgt ervoor dat ons huis veel netter is. 

5. Minder spullen

Ik heb er al vaker over geschreven.... minder spullen helpt enorm om je huis netjes en schoon te houden. Je hoeft de spullen niet op te ruimen, niet schoon te maken en dat scheelt heel erg veel tijd. Ons huis is met 3 kinderen zeker niet het meest schone of opgeruimde huis, maar ik zorg ervoor dat spullen die we niet meer gebruiken weggaan en dat maakt het allemaal een stuk makkelijker. Ik vind het ook fijn om anderen blij te maken met spullen die wij niet meer gebruiken, dus ik zoek regelmatig van alles uit! 

Door deze 5 handige tips is ons huis, zoals gezegd, niet het meest schoon of opgeruimd, maar is het wel allemaal makkelijk bij te houden. Ik vind het huishouden dan veel beter bij te houden en dat is mooi meegenomen! 
Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: