Recept; Standaard soda brood (binnen een uur klaar)

Het is eerste paasdag! Allereerst allemaal hele fijne Paasdagen, maak er mooie dagen van! Ik deel vandaag graag weer een nieuw recept;
Ik was blij verrast met het resultaat. Dit brood maak je snel, want het is binnen een uur klaar en het is heerlijk. Je kunt dit brood goed invriezen, maar net warm uit de oven is het natuurlijk ook super lekker!
Dit heb je nodig voor 1 brood;
* 500 gram bloem
* theelepel backing soda
* theelepel zou
* 400 ml yoghurt
* bakplaat met bakpapier
Dit moet je doen;
* Verwarm de oven voor op 200 graden
* Meng de bloem, backing soda en het zout in een kom door elkaar
* Voeg de yoghurt toe en roer tot een plakkerig deeg
* Vorm een bal van het deeg (dit gaat het makkelijkste door je handen wat in te smeren met olie) Het deeg is namelijk plakkerig, maar dat hoort zo. Door de olie blijft het niet aan je handen plakken.
* Let de bol op een bakplaat bekleed met bakpapier
* Bak het brood af in ongeveer 30 minuten
En dat is alles! Dat klinkt makkelijk, toch? (dat is het ook!) Ik vind soda brood ideaal om snel een lekker vers brood op tafel te hebben staan. Het brood is lekker krokant aan de buitenkant.
Eet Smakelijk!