Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Onze vakanties bij Landal Orveltemarke

Het is zo langzamerhand tijd om na te denken over de komende zomervakantie, maar of we naar het buitenland kunnen en mogen reizen, dat is nog even onduidelijk. Gelukkig is er in Nederland ook veel moois! Wij zijn inmiddels al op veel parken en andere accomodaties in Nederland geweest en de komende tijd vertel ik je over onze ervaringen. Ik vertelde eerder al over RCN de Flaasbloem en Landal Stroombroek. Vandaag vertel ik over Landal Orveltemarke, een park waar wij inmiddels 2 keer zijn geweest! 

Onze vakanties;

Wij zijn tot nu toe 2 keer bij Landal Orveltemarke geweest. Het park ligt in Drenthe en als je al langer meeleest, dan weet je dat wij dat een hele mooie provincie vinden. We hebben in het verleden zelfs woningen bekeken, maar zijn uiteindelijk niet verhuisd.

Beiden keren was onze vakantie in de zomervakantie. De eerste keer in September 2017 (toen was het enorm warm!) en de andere keer in Juli 2019, toen we ook heerlijk weer hadden. Er zijn op het park veel faciliteiten (daarover straks meer) en de kinderen maakten al snel vriendjes. Beiden keren kozen wij voor een kinderbungalow met een trampoline in de tuin, heerlijk om lekker te springen! En het grote voordeel vonden wij dat de tuin omheind is, vooral in 2017 toen de meiden dus 2,5 jaar waren, konden ze gewoon lekker buiten spelen zonder dat wij bang hoefden te zijn dat ze "opeens" weg waren. 

Net als bij Landal Stroombroek was het animatieteam op dit park ook weer super goed. We hebben via Instagram nog steeds contact met een aantal animatieteam leden uit 2019! Dus dat is enorm gezellig. 
Bollo Landal Orveltemarke

Accomodaties;


Op dit park zijn er heel veel accomodaties beschikbaar, allemaal in dezelfde "boerderij style". Van bungalows voor 4 personen tot zelfs 24 personen. Alle accomodaties zijn vrijstaand en daardoor heb je lekker veel ruimte. Als de corona maatregelen straks weer (allemaal?) afgebouwd worden, ga ik snel een weekend boeken om lekker weg te gaan met de familie, dat is alweer veel te lang geleden!


De kinderbungalows zijn dus erg aan te bevelen. De trampoline in de tuin zorgde bij ons beiden keren voor heel veel speelplezier! Daarnaast heb je dan gewoon ook alles bij de hand... er is speelgoed in de bungalow, er is een kinder badkamer en met hele kleintjes ben je voorzien van onder andere een commode, kinderbed, kinderstoel en box. Wij vonden dit sowieso in 2017 heel handig. Wij moesten bijvoorbeeld altijd al een extra kinderstoel inpakken (want... tweeling, je kent het wel!) maar dat er geen 2 de auto in hoeven scheelt alweer de helft.

Bungalow Landal Orveltemarke

Faciliteiten;


Op dit park zijn enorm veel faciliteiten. Een groot pluspunt vinden wij het zwembad. Het is niet groot, maar er is een heel peutergedeelte waar de kleintjes zich kunnen vermaken en bij het grote bad is een super leuke glijbaan! Ik denk dat onze kinderen er inmiddels zo'n 300 keer vanaf zijn gegaan. ;)


Er is buiten ook een natuurbad, met een ondiep gedeelte voor de kleintjes. Waar je bij mooi weer lekker kunt zwemmen, heerlijk zonnen, spelen en iets lekkers halen bij de kiosk.


Bij het natuurbad is ook een hele grote natuurspeeltuin. Nog iets waar wij fan van zijn! Er zijn glijbanen, een kabelbaan, maar er is ook heel veel te spelen met zand en water.... heerlijk! Onze kinderen konden zich daar uren vermaken en we liepen vaak na het avondeten ook nog even een rondje. We hebben tijdens onze vakanties van alles gezien... van kikkers tot visjes.

Natuurspeeltuin Landal Orveltemarke

Ook bij dit park is er een binnenspeeltuin te vinden. Je moet hiervoor wel een trap op, dat is voor kleine kinderen even opletten, maar daarna kunnen ze heerlijk spelen. Ze kunnen zelfs naar beneden klauteren en in het restaurant meekijken.... In het restaurant en buiten op het terras hebben wij onder andere geproefd van de heerlijke snacks en lekkere appeltaart. Op het park vindt je ook een supermarktje voor de dagelijkse boodschappen, een snackbar en kun je lekkere pizza's afhalen.


Dan is er nog het animatieteam. Beiden vakanties waren zij ontzettend enthousiast en dat is top. Er wordt vooral in de vakanties veel georganiseerd. Zo konden onze kinderen meedoen met sportactiviteiten, maakten ze brownies en konden ze marshmallows roosteren boven een kampvuur en dat zijn nog maar een paar van de dingen die er georganiseerd werden. 


Ben je meer van het golfen? Dan kun je naast het park prima een balletje slaan op de 18 holes golfbaan.

Restaurant Landal Orveltemarke
Animatie Landal Orveltemarke

De omgeving;


Ik weet nog dat we in 2017 veel op het park zijn gebleven. De meiden deze nog hun middagslaapje en dan ging 1 van ons samen met Thijs naar de speeltuin, de binnenspeeltuin of de trampoline bij het restaurant. Die week was het enorm warm, boven de 30 graden en daarom zijn we toen ook veel gaan zwemmen. Bij het natuurbad, maar ook bij boswachterij Schoonloo, daar is een heerlijk meer om lekker te spetteren en te spelen met water en zand.


In 2019 hebben we meer ondernomen, er is genoeg te doen in de omgeving! In het nationale park dwingelderveld deden wij een "adventure game". Je doet dan een wandeling door het nationele park waarbij je een Ipad meekrijgt. Er wordt een verhaal verteld en je moet de route zien te vinden. Onze verhaal ging over ridders en prinsessen, dus dat was een succes!


We zijn ook een dagje bij Plopsa Indoor in Coevorden geweest. Hoewel we middenin de zomervakantie waren, was het helemaal niet druk en konden de kinderen wel 20 keer in de achtbaan (en dan overdrijf ik niet) Thijs kwam die dag allemaal vriendjes tegen van het Landal park, dus we vermaakten ons super.


Daarnaast gaan wij bijna altijd even naar Emmen als we op vakantie zijn. Gewoon omdat we het een leuke stad vinden om rond te wandelen en wat te shoppen.


Als ik dit allemaal zo opschrijf, krijg ik meteen weer zin in vakantie! :D Op naar ons volgende bezoek aan Landel Orveltemarke.


(Dit artikel is niet gesponsord)

Vakantie Landal Orveltemarke
Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: