Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Onze vakanties bij Landal Stroombroek!

Het wordt langzamerhand weer tijd om na te denken over de zomervakantie. Het is nog niet duidelijk of we dit jaar makkelijk naar het buitenland kunnen reizen, maar gelukkig is er in Nederland ook genoeg te ontdekken! Wij hebben inmiddels heel wat leuke bungalowparken en andere accomodaties in Nederland bezocht en de komende tijd vertel ik jullie graag over de parken en hoe wij onze vakantie daar beleefd hebben. Ik schreef eerder al over RCN De Flaasbloem en vandaag is het de beurt aan Landal Stroombroek. Dit park is favoriet bij ons en bij de kinderen, we zijn er inmiddels 2 keer geweest en kunnen niet wachten tot de derde keer ;) 

Onze vakanties;

Wij zijn inmiddels 2 keer bij Landal Stroombroek op vakantie geweest. De eerste keer was in de Mei vakantie van 2018 en dat beviel zo goed dat we in de voorjaarsvakantie van 2019 terug zijn geweest. De kinderen vonden vooral de binnenspeeltuin geweldig. Deze is niet heel groot, maar wel heel leuk! Ze konden daar vrijuit spelen en in 2019, toen ze natuurlijk weer wat ouder waren konden ze ook makkelijk buiten spelen. (We waren er toen in Februari, maar hebben toen dagen gehad met 18-20 graden en zon!) Daarnaast vonden wij beiden jaren het animatieteam fantastisch! Heel enthousiast en toen wij de tweede keer op vakantie kwamen herinnerde ze ons en de namen van de kinderen zelfs nog. Die waren dus meteen weer enthousiast om met veel activiteiten mee te doen. En als de kinderen het leuk hebben... dan hebben de ouders het natuurljk ook leuk.
Bollo Landal Stroombroek

Accomodaties;


Er zijn verschillende bungalows te huur. De grootste zijn de bungalows voor 6 personen. Wij kiezen zelf altijd voor 6 personen, dan heb je wat meer ruimte en dat is wel zo prettig. Daarnaast zijn er bungalows voor 2, 4 en 5 personen te huur, dus voor ieder wat wils.


De bungalows staan over het park heen in hofjes. Er staan een aantal bungalows in een rondje bij elkaar en in het midden staat overal een klein speelhuisje. Hierdoor kunnen de kinderen lekker voor de deur spelen en leren ze andere kinderen van het hofje snel kennen.


Over het gehele park zijn nog veel meer speeltuintjes te vinden. Als wij 's ochtends broodjes gingen halen, dan kon het zomaar even duren omdat ieder speeltuintje natuurlijk uitgeprobeerd moest worden...

Faciliteiten;


Op elk bungalowpark is natuurlijk genoeg te doen en dat is bij Landal Stroombroek niet anders. Ik noemde de binnenspeeltuin al even, maar ook de speeltuintjes buiten. (Bij het hoofdgebouw is ook een hele grote speeltuin) Er is een restaurant waar wij regelmatig gingen eten. (Het grote voordeel vonden wij dat het restaurant vlakbij de binnenspeeltuin is. Daardoor hoefden de kinderen niet de hele tijd aan tafel te blijven zitten, maar konden ze tussendoor ook lekker spelen.)


Daarnaast is er een snackbar voor de vette hap, een supermarktje voor de vergeten boodschappen en broodjes in de ochtend,  kun je ijsjes afhalen, midgetgolfen en er is een zwembad. Dit zwembad is niet mega groot, maar tot een jaar of 10 biedt het meer dan voldoende plezier. Het park ligt vlak aan een recreatieplas en bij mooi weer kun je daar heerlijk op het strand neerploffen. Wij hebben vooral in de Mei vakantie dagen aan het strand gezeten, de kinderen konden zich uren vermaken met het zand, het water en schepjes en emmertjes.


Voor de volwassenen is er een beauty en welness met verschillende sauna's, stoombad en zwembad. Als gast op het park kun je hier gratis gebruik van maken en tegen betaling zijn er verschillende behandelingen mogelijk... denk aan een lekkere ontspannende massage of bijvoorbeeld een gezichtsbehandeling.

Landal Stroombroek

De omgeving;


In de omgeving is ook veel leuks te doen. Als de kinderen zijn uitgespeeld in de binnenspeeltuin, alle andere speeltuintjes en op het strand, dan is het tijd om op pad te gaan. Vlak naast het park ligt het land van Jan Klaassen. Een speelpark met ook een binnenspeeltuin en maar liefst 30.000 m2. speelplezier buiten.


In Braamt zelf is er een manege. Daar gaan we de volgende keer met de meiden eens kijken.


Wij zijn zelf tijdens onze vakanties naar wat stadjes in de buurt geweest.. oa Doetinchem. Lekker shoppen en rondkijken. Daarnaast zijn we een dagje naar Duitsland geweest en hebben we veel gewandeld.

vakantie Braamt

Mede doordat de kinderen iedere keer zo'n leuke vakantie hebben gehad, kon het voor ons ook niet stuk. Dustin moest laatst voor zijn werk naar een afspraak hier in de buurt en kwam met de auto langs het park, hij had direct heimwee... ;) Wij hopen dat alle corona maatregelen snel weer minder worden, zodat wij dit jaar weer naar ons favoriete park kunnen.



(dit artikel is niet gesponsord)

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: