Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Vakantie bij recreatiepark de Leistert

Het is inmiddels tijd geworden om na te denken over de zomervakantie. Maar of we naar het buitenland mogen reizen, dat is nog niet duidelijk. Gelukkig is er in Nederland ook nog meer dan genoeg te ontdekken! De afgelopen weken heb ik je al verteld over verschillende recreatieparken voor een leuke vakantie. Vandaag is het de beurt aan recreatiepark de Leistert; Een camping en bungalowpark in het gezellige Limburg. 

Gezelligheid in Limburg; 

Limburg is altijd gezellig en ben je op zoek naar een beetje buitenland in Nederland, dan moet je hier zijn! Recreatiepark de Leistert ligt vlakbij een klein dorpje (Roggel) in midden Limburg. Voor een uitgebreide vakantie voor het hele gezin moet je hier zijn. Met meer dan genoeg speelmogelijkheden, zwembaden, restaurants en prachtige accomodaties, is het hier heerlijk vertoeven. Het is de kindercamping Nederland waar je geweest moet zijn als je jonge kinderen hebt, dan heb je als ouders ook echt vakantie.
De leistert binnenspeeltuin

Accomodaties;


Naast het camping gedeelte met verschillende kampeerplekken en chalets om te huren is de Leistert ook het nummer 1 bungalowpark Nederland want er zijn bungalows voor iedereen te vinden! Vanaf 4 

persoons bungalows tot zelfs 18 persoons bungalows! Van luxe bungalows, speciaal voor gezinnen met kinderen met een was/ droogcombinatie (ideaal op vakantie kan ik je uit ervaring vertellen) tot luxe bungalows compleet met sauna en whirlpool. Wat wij persoonlijk heel tof vinden, is dat er veel bungalows zijn inclusief een BBQ. Aangezien wij het hele jaar door barbecueën en wij hebben ontdekt hoeveel je op de BBQ kunt bereiden en hoeveel er zelfs voor ons nog is te ontdekken met het buiten koken, is dat een enorm pluspunt.


Vrijwel alle bungalows zijn gebouwd in “boerderij stijl” en dat geeft ons altijd meteen een heerlijk vakantiegevoel. 

De Leistert 8 persoons bungalow

Faciliteiten;


Aan faciliteiten ook geen gebrek bij de Leistert. Bij mooi weer zijn er buiten veel speelfaciliteiten, waaronder een waterspeeltuin waar kinderen met water aan de slag kunnen gaan. Maar er zijn ook verschillende sportvelden, een fietscrossbaan, Adventure golfbaan en zelfs een buitenzwembad. 


Zit het weer niet helemaal mee? Niet getreurd, want ook binnen is er meer dan genoeg te doen. Je vindt maar liefst 3 restaurants op het park waar je kunt genieten van heerlijke gerechten. Kies voor het grillrestaurant om gezellig met het hele gezin zelf te grillen of kies voor heerlijk Italiaans of ga naar restaurant “La Selva” voor een mediterraans georiënteerde kaart. (Dit laatste restaurant ligt ook nog eens vlak naast de binnenspeeltuin, dus de kinderen kunnen ondertussen lekker verder spelen.) Tijdens de vakantie koken wij altijd graag zelf, maar gaan wij ook graag uit eten, dat hoort er wat ons betreft helemaal bij. Daarnaast is er natuurlijk een snackbar voor de lekkere snack trek. En kun je je dagelijkse boodschappen (zoals lekkere croissants) halen bij de supermarkt. 

Restaurant La Selva, de Leistert

Binnen vind je ook een grote binnenspeeltuin, waar kinderen tot ongeveer 9 jaar zich prima kunnen vermaken. En vergeet vooral niet om een potje hyperbowling uit te proberen, net als een bezoekje aan “het klushuis”. Je kunt hier al je creativiteit kwijt. Van knutselen tot timmeren. Ook veel andere recreatie activiteiten worden hier gedaan… een dansje in de ochtend, meidenmiddagen en meebouwen aan de recycle- knikkerbaan, het kan allemaal. 


Zwemplezier;


Van half mei tot en met eind augustus kun je buiten zwemmen. In het verwarmde buitenzwembad kun je je prima vermaken. Voor de kleintjes is er een kinderbadje. 


Voor nog meer zwemplezier is er een subtropisch zwembad. Met 2 lagune baden, warme bubbelbaden, glijbanen, een stroomversnelling en peuter en kleuterbad is er ook hier genoeg te beleven. Onze kinderen krijgen op vakantie nooit genoeg van het zwembad. Als er glijbanen zijn, dan willen ze er honderden keren af en voor we het weten is er (alweer) een vakantiedag voorbij.

Zwembad de Leistert

Ik hoop dat ik jullie vandaag weer enthousiast heb gemaakt over een vakantie in Nederland. Ik vind het sinds wij kinderen hebben ideaal om in Nederland op vakantie te gaan… Het is niet ver rijden, er zijn vaak veel faciliteiten en iedereen spreekt gewoon Nederlands. Er is in ieder geval nog meer dan genoeg vakantie te vieren in ons eigen land! 

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: