Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

10 leuke activiteiten voor in de kerstvakantie

10 leuke activiteiten voor in de kerstvakantie

De kerstdagen zijn voorbij... straks vieren we nog oud & nieuw en dan hebben de kinderen nog een dikke week vakantie. Genoeg tijd om nog leuke dingen te doen! Soms is de inspiratie voor leuke uitjes even op, daarom delen we vandaag 10 leuke activiteiten. Van goedkoop tot duurder en van een paar uurtjes tot dag vullende programma's...


1.Naar het bos


Als de kinderen naar school gaan, dan maak ik vrijwel iedere dag een wandeling. In de vakantie gaan ze vaak gezellig mee. Het bos is ideaal om lekker te wandelen, want er is iedere keer weer iets anders te zien en er zijn talloze paadjes die je kunt kiezen. Maak een wandeling en warm daarna lekker op... bij een restaurantje of thuis. Warme chocolademelk met slagroom is in de kerstvakantie natuurlijk favoriet!


Wandelen met kinderen, zo is het een succes!


2. Schaatsen


Er zijn in de kerstvakantie enorm veel schaatsbanen te bezoeken. Je kunt even gaan schaatsen of een hele middag als de kinderen de smaak te pakken hebben. Helaas ligt er momenteel geen ijs, maar een schaatsbaan is een goede vervanger.. en ook handig; Je kunt daar vrijwel altijd schaatsen huren.


3. Bakken


Voor de kerstdagen werd hier al druk gebakken. We maakten vlechtbroden en kerstbrood. De kinderen zijn er dol op en bakken inmiddels (met nog een klein beetje hulp) steeds meer zelf. Van muffins met chocolade tot aan fudge met M&M's.


4. Bioscoop


Wij vinden het heerlijk om op de bank te ploffen met een leuke film... tegenwoordig staan de streamingdiensten vol met leuke kinderfilms. Maar vergeet de bioscoop ook niet; Er draaien regelmatig nieuwe films en het is een ideaal uitje op een regenachtige dag (en weer eens wat anders dan thuis)


5. Museum


Bij een leuk museum ben je een hele dag onder de pannen. We denken vaak aan zalen vol met oude schilderijen en eerlijk is eerlijk; dat zijn meestal niet de musea waar de kinderen heel erg enthousiast van worden. Maar er zijn ook genoeg musea die wel helemaal leuk zijn voor de kinderen; Denk aan het spoorwegmuseum (waar je deze kerstvakantie ook tussen de treinen kunt schaatsen) of voor de kleintjes; het Nijntje museum. Wij gaan zelf ook nog een dag naar NEMO in Amsterdam, daar vertel ik jullie binnenkort ook alles over.

6. Zwemmen


Nu alle kinderen hun zwemdiploma hebben, gaan we regelmatig met ze zwemmen. Het is belangrijk dat ze blijven zwemmen en zo veel ervaring opdoen in het water.


Wij kiezen vaak voor een regenachtige dag, want dan is dit uitje helemaal ideaal! Bij veel zwembaden zijn er in de kerstvakantie ook extra activiteiten, zo heeft ons plaatselijke zwembad een stormbaan in het grote bad liggen, super leuk!


7. Dierentuin


Hoewel veel pretparken in de winter dicht zijn, zijn veel dierentuinen wel gewoon open. Een leuk uitje op een mooie dag. Kies voor de grotere dierentuinen zoals dierenpark Amersfoort, Ouwehands dierenpark of Artis. Maar kijk ook eens verder. Wij zijn in de kerstvakantie naar dierenpark Zie-Zoo geweest en zo zijn er nog heel veel meer kleinere dierenparken in Nederland.


8. Spelletjes middag


Zoek de spelletjes weer eens uit en hou een spelletjesmiddag! Kies voor de spelletjes die iedereen leuk vindt. Zo is levensweg hier momenteel erg favoriet. Wat ook erg leuk is; Monopoly, 30 seconds of pictionary om lekker te tekenen.


9. Knutselen


Sofie kreeg van de kerstman een doos vol met knutselspullen. Wij waren er erg over aan het twijfelen... ze houdt enorm van knutselen, maar zou dat leuk zijn? Een doos vol stofjes, glitters, ijsstokjes en nog veel meer.


Het was een schot in de roos! Ze zijn er uren mee aan het knutselen. En dat kan ook met gewone knutselspullen;


- Lege wc of keukenrollen

- Oude ansichtkaarten of tijdschriften

- Gekleurd papier

- Stenen

- Dozen


Ik kocht laatst bij de IKEA ook een kant en klaar koek huisje om in elkaar te zetten, dat gaan we deze vakantie ook nog doen.


10. Lezen


We gaan regelmatig naar de bieb en de kinderen halen altijd een stapel boeken. Ze lezen alle drie graag en dat is niet altijd zo geweest, dus wij stimuleren dat graag. De bieb heeft in de kerstvakantie ook leuke activiteiten, maar gewoon nieuwe boeken uitzoeken is ook leuk! Wist je dat je bij de meeste bibliotheken ook tijdschriften, dvd's en games kunt huren? En kinderen zijn tot 18 jaar gratis lid.

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: