Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Tips om goed voor jezelf te zorgen als moeder zijnde

Tips om goed voor jezelf te zorgen als moeder zijnde

Mama zijn is geweldig! Niets is zo fijn als kinderen opvoeden en de onvoorwaardelijke liefde die je ervoor terugkrijgt ervaren. Toch zitten er ook wat nadelen aan het moederschap. Veel moeders vergeten namelijk om ook nog een beetje voor zichzelf te zorgen tussen het zorgen voor de kinderen door. Ze komen vaak niet toe aan moment voor zichzelf. Heb je hier nou zelf ook moeite mee? Lees dan vooral even verder. In deze blog zullen wat tips toegelicht worden over hoe jij ondanks het fulltime moederschap toch nog een beetje voor jezelf kunt zorgen.


Blijf voldoende bewegen


Je staat ‘s ochtends op, stapt in de auto om de kinderen naar school te brengen en rijdt meteen door naar je werk. Eenmaal thuis is het koken, opruimen en op de bank ploffen om nog even een uurtje rust te hebben voordat je weer naar bed gaat. De kans is hierdoor groot dat je niet aan voldoende beweging toekomt. En dat terwijl even lekker sporten, bijvoorbeeld bij Basic-Fit, zo ontspannend kan werken en frisse energie kan geven. Zorg er dus voor dat je per week minstens een uur vrijmaakt om even lekker te sporten. Dit kan bijvoorbeeld bij sportschool amersfoort. Mocht je echt even geen tijd hebben voor de sportschool, probeer dan dagelijks even te wandelen. Zo kun je ervoor zorgen dat je toch voldoende beweging krijgt.


Probeer af en toe een dag voor jezelf te nemen


Naast een klein momentje voor jezelf elke dag is het ook belangrijk om af en toe even een hele dag voor jezelf te nemen. Regel een oppas en ga gewoon eens een hele dag doen wat je zelf wil. Lekker naar de wellness, een stad bezoeken of gewoon thuis een boek lezen zonder herrie. De mogelijkheden zijn eindeloos. Je zult merken dat een dag helemaal voor jezelf je erg goed zal doen. 


Zorg voor voldoende rust als de kinderen op bed liggen


Elke dag heb je een paar uurtjes voor jezelf en dat is wanneer de kinderen op bed liggen. Probeer deze tijd dan ook goed te benutten voor jezelf. Zorg dat je huishoudelijke taken zoals schoonmaken of de was doen al voor deze tijd gedaan hebt, zodat je echt even kunt genieten van de rust voor het slapen gaan. Kijk een serie, lees een goed boek of ga even lekker uitgebreid in bad. Maak hier dan ook echt een momentje voor jezelf van waarin je ook even niet gestoord kan worden. Je kunt ook kijken of je een hobby kan vinden die je uit kan voeren in de avonduren. Zo heb je even je eigen ding en kun je lekker ontspannen. Dan kun je je de volgende weer met frisse energie op het moederschap storten!

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: