Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Wandelen met kinderen, zo is het een succes!

Wij gaan er graag met de kinderen op uit... van musea tot pretparken en van binnenspeeltuinen tot heel erg veel naar buiten! De laatste tijd maken we veel wandelingen met ze, lekker buiten in de frisse lucht, goed voor de beweging en ze vinden het, net als wij, heel erg leuk! Vandaag geef ik je graag handige tips om te wandelen met kinderen.

Begin klein

Laten we beginnen bij het begin! Het ene kind is het andere niet, maar begin met een aantal kleinere wandelingen. Gemiddeld kunnen kinderen van ongeveer 5 jaar zo'n 5 km. wandelen, maar nogmaals... ieder kind is anders. Begin met een korte route en breidt het uit als het een succes is! Onze kinderen liepen laatst zo'n 8 km. en dat ging prima, maar we wandelen ook regelmatig een korter stuk, het is vooral belangrijk dat het leuk is! 

Neem een rugzakje mee

Wij nemen altijd wel een rugzak mee, meestal dragen wij hem, maar soms hebben de kinderen hun eigen rugtas mee. We nemen sowieso altijd water mee en iets te eten, dat is handig als we een pauze houden! Maar denk ook aan zakdoekjes (kan nooit kwaad) en voor de kinderen bijvoorbeeld een verrekijker en vergrootglas, dan kunnen ze heerlijk op ontdekkingstocht! 

Kies verschillende routes

Wij lopen niet altijd dezelfde route, dat is voor ons niet leuk en voor de kinderen ook niet. We kiezen wel vaak voor het bos, maar denk ook eens aan het strand... En let bij je keuze ook op of het leuk is voor kinderen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een kabouterpad (dat zijn routes waar de kinderen op zoek gaan naar kabouters) maar kijk bijvoorbeeld ook of er in het midden of het einde van de route een leuke (natuur)speeltuin is! 

Denk aan pauze!



Een pauze tussendoor is altijd fijn. Denk daarbij dus aan een speeltuin of bijvoorbeeld een picknick! Allemaal lekkere hapjes mee en samen lekker eten. Voor kinderen is de pauze erg belangrijk merken wij altijd, ze hebben daarna altijd veel zin om weer verder te gaan en hebben weer energie voor 10 ;)



Goede schoenen en controle!



Denk bij wandelingen ook altijd aan goede schoenen. Ik loop zelf redelijk ver op gympen of zelfs slippers, maar dat is natuurlijk niet voor iedereen het geval. Als je tochten meer dan 10 km. gaat lopen, kijk dan naar goede wandelschoenen, die zijn wat duurder, maar daar hebben je kinderen erg veel plezier van!



Laatst waren wij iets verder gelopen dan we van tevoren hadden gepland en had 1 van de meiden haar slippers aan, dat was geen succes... wij hadden een goede work-out gehad, we hebben haar uiteindelijk de laatste 2 km. om en om getild, haha!



Als extra tip wil ik graag nog iets meegeven; helemaal als je veel in het bos loopt... controleer bij thuiskomst altijd op teken. Er zijn steeds meer teken in Nederland en in de bossen heb je grote kans op een tekenbeet. Het is belangrijk om de teken er zo snel mogelijk uit te halen, onze kinderen hebben alle 3 weleens een tekenbeet gehad. Controleer goed de voeten en benen, en vooral de knieholtes en ellebogen! 

Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Onze week; Advertenties op de blog, een babyboom aan het water en veel bloemen!
door Doortje 16 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht, met huishoudelijke mededeling! Kijk je mee?
Show More
Share by: