Recept; Muffins met chocolade en twix

Vandaag hebben we weer een heerlijk recept voor je! Voor mijn verjaardag kreeg ik een nieuwe muffin bakvorm
en die moest natuurlijk uitgeprobeerd worden. We hadden chocolade en twix in de koelkast en gingen aan de slag. De muffins waren heerlijk, makkelijk te maken en daarom deel ik graag het recept met je!
Dit heb je nodig (voor 12 muffins)
- 250 ml slagroom
- 100 gram suiker
- theelepel vanille
- 2 eieren (medium)
- 2 pakjes twix (dus 4 stuks in totaal)
- 50 gram melkchocolade
- 250 gram zelfrijzend bakmeel
En zo maak je ze;
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Als je een siliconen bakvorm gebruikt, dan hoef je geen muffin vormpjes te gebruiken, anders zet je de muffin vormpjes nu alvast klaar
- Meng de slagroom, suiker en vanille met een garde door elkaar
- Breek de Twix in stukjes en hak de melkchocolade in stukjes
- Meng de eieren door het slagroom mengsel en voeg dan het zelfrijzend bakmeel toe
- Spatel alles goed door, zodat het mooi gemengd is
- Voeg dan de stukjes Twix en chocolade toe en meng totdat je een mooi beslag hebt
- Schep het beslag in de muffinvorm (schep de vormpjes voor driekwart vol) en bak in 25-30 minuten mooi goudbruin in de oven
(Controleer met een sate prikker of de binnenkant gaar is. Als de prikker droog uit de muffins komt, dan zijn ze goed.)
Wij hebben de muffins nog versierd met een beetje glazuur (hiervoor meng je poedersuiker met een beetje water, totdat je een dikke mooie glazuur hebt. Maar zonder glazuur zijn ze ook heerlijk!)
Eet smakelijk!
Kijk ook eens bij onze andere lekkere recepten.