Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Een dagje naar dierenpark Amersfoort! 

Gastblogger Saskia ging samen met haar gezin een dagje naar dierenpark Amersfoort! Wij (Doortje en gezin) zijn er ook een aantal keer geweest en wij vonden het ook echt een aanrader... vandaag vertelt Saskia over hun bezoek;

Wij gaan met ons gezin ieder jaar wel één of tweemaal naar een dierentuin ergens in het land. Nu het buiten steeds mooier weer wordt, missen we ook steeds vaker een dagje rondslenteren in de dierentuin. Nu de maatregelen weer wat versoepelt zijn en bezoeken aan dierentuinen weer mogelijk zijn besloten we naar Dierenpark Amersfoort te gaan omdat we hier nog nooit waren geweest. Ik deel graag met jullie hoe we ons bezoek aan deze dierentuin beleefd hebben.

Om 09.00 uur stonden we, volgens gereserveerd tijdslot, voor de ingang van de dierentuin. In de rij was duidelijk de 1.5e meter afstand aangegeven door pootafdrukken op de grond. Deze pootafdrukken bleven op alle plekken in de dierentuin terugkomen om mensen op de afstand te blijven attenderen. Doordat er maar een beperkt aantal mensen per half uur naar binnen kan konden we eigenlijk zo doorlopen. Door de gehele dierentuin is er een route aangebracht met op verschillende plekken eenrichtingsverkeer om te voorkomen dat mensen te dicht langs elkaar heen lopen. De dierentuin heeft een veelvoud aan dieren op relatief ruime plekken (nu hebben wij Artis het meest dicht in de buurt dus misschien vinden we dat al snel..). 

Bij het ruime verblijf van de olifanten is een kleine tribune gebouwd vanwaar je de dieren kunt bekijken. Een groot succes tijdens ons bezoek waren de beren, de tijgers, de apen, de olifanten en de zebra’s. Het park is prima te voet met twee kleine kinderen af te leggen. De grote restaurants waren zover ik kon zien niet open, wel waren er kleine pop up restaurantjes open waar eten en drinken gehaald kon worden. Met een zindelijke kleine jongen viel het ons op hoe goed het sanitair geregeld was. Iedere keer dat hij naar het toilet moest was er ook daadwerkelijk een toilet vlakbij. Alles was schoon en netjes en met extra voorzieningen om de handen te ontsmetten.

De grote verrassing van het park voor onze oudste zoon was het dinopark. In het dinopark kun je al wandelend door het bos de verschillende soorten dino’s bekijken die er staan. De eerste dinosaurus was nog wat spannend (want zijn ze nou echt of niet?), daarna werd het al snel leuker. Ze hebben ook een ‘langnekdino’ waarbij dinogeluiden te horen zijn, dit moment was even te spannend voor twee kleine jongens. Helemaal voor wat oudere kinderen denk ik dat dit dinopark reuze interessant is. 

Het leuke aan Dierenpark Amersfoort vind ik de speelse manier waarop kinderen de dieren kunnen bekijken, er zijn klimparken boven de hokken en glijbanen langs de dieren. Ook zijn er door het hele park meerdere speeltuinen te vinden, meer als in een gemiddeld dierenpark. De grootste speeltuin is een soort oudhollandse speeltuin waar zowel kinderen als ouders hun hart ophalen. Naast deze speeltuin staat een grote draaimolen, waarbij kinderen tegen betaling van een muntje (1 euro) mogen meedraaien. Door een gedeelte van het park loopt een treintje tegen betaling van eenzelfde soort muntje als die bij de draaimolen gebruikt wordt. Ouders mogen samen met hun kind(eren) mee rijden in dit treintje. Het dagje dierentuin werd afgesloten met een bezoek aan het souvenirwinkeltje, een klein winkeltje aan het einde van het park waar van alles te koop is dat gerelateerd is aan dieren. We komen zeker nog eens terug!
Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: