Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Het Nijntje museum in Utrecht!

Gastblogger Saskia gaat er met haar gezin graag op uit! Het Nijntje museum in Utrecht hebben ze afgelopen zomer bezocht, vandaag vertelt ze erover! 

Afgelopen zomer hebben we een bezoek gebracht aan het Nijntje museum in Utrecht. De omschrijving op de website was veelbelovend: “Het Nijntje museum is de wereld in het klein. In tien themaruimten ontdekken peuters en kleuters stap voor stap de wereld om hen heen”. Alle kaartjes worden verkocht in tijdsblokken. Zo is het nooit te druk in het museum. Je mag zo lang blijven als je wilt. Hoewel wij midden in de zomervakantie gingen was het op die manier goed te doen! 

Eenmaal binnen dompel je als vanzelf volledig onder in de wereld van Nijntje. Overal felle kleurtjes en de bekende personages uit de boekjes. We brengen als eerste een bezoek aan Nijntjes huis en ontdekken daar alle kamers. De woonkamer, waar je lekker op de bank kunt zitten en een boekje kunt lezen. De badkamer, waar je lekker in bad kunt zitten met Barbara Beer. De keuken, waarin je samen met andere kinderen kunt gaan koken en de slaapkamer waar je Nijntje lekker toe kan dekken. Er staat zelfs een heus tuinhuis en je kunt lekker in de tuin werken. Julian was diep onder de indruk en heeft nog een tijd lang aan iedereen die het maar wilde horen verteld dat hij in het huis van Nijntje is geweest.

Toch was de meest indrukwekkende ruimte voor hem niet het huis van Nijntje maar het verkeersplein. Ik denk dat we (Julian..) ons in deze ruimte een uur vermaakt hebben. Hier kunnen de kinderen deelnemen aan het verkeer door plaats te nemen op een fiets, in een auto, in de bus of in de trein. Er zijn stoplichten, zebrabaden en een heuse spoorwegovergang met sluitende spoorbomen. Vooral de spoorwegovergang blijkt een ware uitdaging te zijn voor peuters. Niets levert zo snel een woedeaanval op als een peuter die de overgang over wil steken terwijl een andere peuter dan snel de slagbomen omlaag doet.

Het museum heeft ook een dierentuin. Je kunt hier door de hokken kruipen, papegaaien leren praten en dierengeluiden herkennen. Ook een bezoek aan de dokter heeft een magische uitwerking op kleine kinderen. 
Nergens word je zo goed verzorgd als in het Nijntje museum. Een echt museum kan natuurlijk niet zonder een museumruimte, deze ruimt hangt vol met kunstwerken van kinderen die daar ter plekke gemaakt kunnen worden. Aan lange tafels liggen stapels papier, gekleurde vormpjes, scharen, lijm en stiften om knutselwerken te maken. 

In het museum zelf bevindt zich geen restaurant of winkeltje, echter aan de overkant van de straat ligt het centraal museum en daar kun je terecht in een echte Nijntje winkel en in het restaurant. In het Nijntje museum zelf is een picknickruimte waar eigen eten en drinken genuttigd kunnen worden, daarnaast zijn er automaten aanwezig voor snacks en dranken. Extra lof voor het museum, er is namelijk een afgesloten ruimte om je baby te kunnen voeden! Het Nijntje museum is zeer zeker een aanrader, er valt spelenderwijs een hoop te leren en te beleven en het is zoals gezegd de wereld in het klein.

Het Nijntje Museum is open van dinsdag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 uur. Voor meer informatie: www.nijntjemuseum.nl. 
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Onze week; Advertenties op de blog, een babyboom aan het water en veel bloemen!
door Doortje 16 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht, met huishoudelijke mededeling! Kijk je mee?
Show More
Share by: