Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Minder suiker binnen krijgen, zo doe je dat! 

Suiker is heerlijk, ik ben er zelf ook (te) dol op. Melkchocolade, witte chocolade, koekjes en ga zo maar door. Maar wist je dat dit helaas niet de enige suikers zijn die je binnen krijgt? Tegenwoordig zit suiker in heel veel producten, ook hartige producten waarbij je het echt niet verwacht... we krijgen dus vrijwel allemaal teveel suiker binnen. Ik vertel je vandaag hoe je ervoor zorgt dat je minder suiker binnen krijgt.

1. Zelf maken en lezen! 

Het beste is om je sauzen en soepen zelf te maken. Zo weet je precies wat er wel of niet in zit. Suiker zit tegenwoordig ook in bijvoorbeeld kant en klare pastasauzen. Maar het is ook belangrijk dat je de etiketten leest. Suiker heeft vele schuilnamen, zoals bijvoorbeeld; Dextrose, glucose, fructose, stroop, siroop en meer... het is allemaal suiker. 

Ik las laatst een verpakking van vleeswaren, waar dus ook suiker aan toegevoegd was. Die heb ik laten liggen. Het is dus belangrijk om goed te lezen en zoveel mogelijk zelf te maken! 

2. Drinken!

Ik vertel het vaker, maar water drinken is echt het beste. Neem vanaf nu over een fles water mee naar toe.  Of kies voor koffie of thee zonder suiker. In sappen en frisdranken zit heel veel suiker. Drink ze voornamelijk als uitzondering, dat betekent dus niet dat je ze nooit meer zou mogen drinken, maar pas er mee op. 

3. Groenten en fruit!

Kies als tussendoortjes voor heel veel groenten; en iedereen heeft wel iets wat hij of zij lekker vindt; Komkommer, snoeptomaatjes, reepjes paprika, radijsjes, wortel etc. etc. 
Kies ook voor fruit. En ja, in fruit zitten fruitsuikers, maar ook veel vezels. Daarom is het goed om dagelijks 2 stuks fruit te eten. Als je de koekjes laat staan, dan ben je al een heel eind! 

4. Kies voor volkoren


Suikers zitten ook in bijvoorbeeld pasta's en brood. Kies de volkoren versie zodat je er langer vol van zit. Je kunt er ook voor kiezen om bij het avondeten minder pasta op te scheppen. Schep meer groenten op, dat is de beste keuze!


En we zijn natuurlijk allemaal gewend om als lunch boterhammen te eten, maar er zijn echt veel meer lekkere keuzes; Denk aan een lekker salade, kop maaltijdsoep of gewoon het restje van het avondeten van gisteren.


5. Pas op met zoetstoffen


Om minder suiker binnen te krijgen, kiezen veel mensen voor de light producten die tegenwoordig uitgebreid vertegenwoordigd zijn in de supermarkt. Maar ik zou je zeker aanraden om op te passen met zoetstoffen. Deze stoffen zijn relatief gezien nog maar kort op de markt en de gevolgen op de langere termijn wordt nog allemaal onderzoek naar gedaan. Kies dus liever de gewone variant, maar neem dan minder in plaats van de light variant. (waar je ongemerkt vaak meer van eet of drinkt omdat je denkt toch goed bezig te zijn)


Op de blog staan veel lekkere recepten. Wil je zelf aan de slag met de gezondere recepten? Hier zijn er een aantal die je echt eens moet uitproberen;


Recept; Low budget broccoli soep

Recept; Plaattaartjes met spinazie

Ons Gado Gado recept


Heb jij een lekker en gezond recept om te delen? Laat het ons weten via de mail; doortje@defamiliewanders.nl Wij proberen het graag uit en delen je recept graag!

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: