Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Makkelijk afvallen, zo doe je dat! 

Het is Januari, de maand waarin de meeste mensen op dieet zijn. Met het nieuwe jaar beginnen de goede voornemens om het dit jaar toch helemaal anders te doen en nu eindelijk eens die kilo's kwijt te raken. Nu we een paar weken verder zijn, zijn er helaas alweer veel mensen afgehaakt. Zonde! Je kunt echt afvallen, ja, jij ook! Ik heb in mijn tijd als gewichtsconsulente honderden mensen begeleid en ik heb vandaag 5 handige tips voor je;

1. Kleine aanpassingen;

"We" doen altijd een beetje moeilijk over afvallen. Ik zeg niet dat het makkelijk is, maar voor veel mensen betekent het dat ze minder kcal moeten binnenkrijgen of meer kcal moeten verbruiken of beiden, het is een optelsom. 
Begin eens met kleine aanpassingen, die zijn makkelijk te doen en kosten weinig moeite. Eet je bijvoorbeeld iedere avond bij de koffie of thee een koekje (of 2 of 3?!) dan krijg je al snel 100 kcal binnen. Als je dat een jaar niet doet scheelt dat zo'n 36.500 kcal, dat betekent dat je ruim 5 kilo kwijtraakt als je dat dus niet meer doet en verder doorleeft zoals je altijd al deed.

Nu klinkt 5 kilo misschien niet veel, maar voor veel mensen maakt het een groot verschil... het zijn net die laatste kilo's of het is een begin van meer kilo's, want op deze manier kun je veel meer aanpassingen doen.

2. Water drinken;

Genoeg water drinken is 1 van de beste dingen die je kunt doen als je wilt afvallen. Je krijgt dan geen kcal binnen doormiddel van drinken en dat scheelt! Daarnaast helpt het met je hongergevoel; We denken vaak dat we honger of trek hebben, maar verwarren dat vaak met dorst. Als je een glas water drinkt, dan trekt het gevoel weg. Lekker veel water drinken dus!
3. Meer bewegen;

Ook bewegen is een enorme hulp bij het afvallen, maar we bedenken altijd graag waarom we er echt geen tijd voor hebben. Gelukkig hebben we wel tijd om achter de tv te hangen of uren per dag op onze telefoon te scrollen door Social Media ;) Alle gekheid op een stokje, we hoeven ons echt niet uit te sloven in de sportschool, dat zou ik juist niet doen als je dat niet leuk vindt. Maar breng zoveel mogelijk beweging in je dagelijks leven. Loop of fiets naar de winkel voor de boodschappen, maak een wandeling na het eten of s'ochtends vroeg. Zet die 10.000 stappen, je voelt je echt beter. 

4. Gezondere keuzes;

Afvallen voor de langere termijn betekent een verandering in levensstijl. Je moet geen dieet volgen, je moet een gezonde en actieve levensstijl nastreven, waar jij je goed bij voelt en waar je de rest van je leven je goed bij blijft voelen. Gezondere keuzes hoort daarbij. Alles eten, maar de ongezondere dingen met mate. Wat heel goed helpt is ook gewoon die ongezondere keuzes niet (teveel) in huis halen, dan kun je het ook niet op eten. 

5. Geen haast;

Het liefst willen we die extra kilo's morgen kwijt zijn, want dat afvallen zit soms flink tegen. Zo werkt het dus helaas niet. Afvallen voor de langere termijn is een hele andere manier van leven. Ga niet wekelijks en vooral niet dagelijks op die weegschaal staan. Weeg jezelf bijvoorbeeld eens per maand, dan zie je voortgang en dat werkt motiverend! En weet je, eigenlijk zou ik je adviseren om die weegschaal lekker de deur uit te schoppen, maar in de spiegel te kijken. Daar kun je precies zien of je tevreden bent.... 
Belangrijke overwegingen bij de aanschaf van een telefoon voor je kind
door Doortje 28 mrt., 2024
Waar moet je op letten bij een eerste telefoon voor je kind? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
De leukste paas activiteiten met kinderen
door Doortje 28 mrt., 2024
Het paasweekend staat voor de deur, de kinderen zijn lekker een lang weekend vrij, dus genoeg te doen!
Onze week; Nieuwe schoenen, ramen wassen, pannenkoeken en Pasen in huis
door Doortje 26 mrt., 2024
Een nieuw weekoverzicht, kijk je mee?!
Het inrichten van een babykamer, zo doe je dat!
door Doortje 25 mrt., 2024
Wij geven tips voor het inrichten van de babykamer (gesponsord artikel)
Recept; Havermout, chocolade koeken voor Pasen
door Doortje 23 mrt., 2024
Vandaag delen we het recept voor onze heerlijke havermout, chocolade koeken voor Pasen!
Hoe ga je om met kinderen van verschillende leeftijden tijdens de feestdagen?
door Doortje 22 mrt., 2024
Feestdagen, ze zijn druk voor de kinderen! Vandaag geven we tips voor leuke feestdagen! (gesponsord)
Je financien bijhouden
door Doortje 21 mrt., 2024
Een druk gezin en toch alles financieel op de rit? Ik geef je vandaag handige tips
door Doortje 19 mrt., 2024
Onze week; Een beetje lente, bloesembomen en logeren!
Recept; Paascake
door Doortje 16 mrt., 2024
Het eerste paas recept van dit jaar; Paascake!
Hoeveel spaargeld zou je moeten hebben?
door Doortje 14 mrt., 2024
Hoeveel spaargeld moet je achter de hand hebben? Vandaag duiken wij hier dieper op in... en zetten alles voor je op een rij.
Show More
Share by: