Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Wat te doen met de babyspullen?

De kinderen van gastblogger Saskia worden ouder en dan volgt er een (klein) dilemma; Wat doe je met alle babuspullen? Vandaag vertelt ze erover! 

Wat doe je als je kinderen inmiddels 3 en 1 zijn en je huis uitpuilt van alle spullen die je de afgelopen jaren gebruikt hebt? Grote opruiming houden dus! Waar ik eerst heel enthousiast werd van het idee dingen weg te kunnen doen en zo ruimte te kunnen creëren, besloop me al snel het gevoel dat ik afscheid moest gaan nemen van spullen met een flinke emotionele waarde. En laat dat nu net iets zijn wat ik heel lastig vind.. En waar begin je dan? Welke spullen eerst? En via wat? En via wie? Ik heb nog even gewacht of er een babyboom ontstond in de vriendenkring of binnen de familie maar helaas, baby’s kwamen er wel maar dat werden meisjes of baby’s waarvan we nog niet weten of het jongens of meisjes zijn. Ik hoorde verhalen van vriendinnen over marktkraampjes, kleedjes en Koningsdagen waarop je in de stromende regen je spullen voor een leuk prijsje hoopt weg te doen. Leek me een goed idee, helaas gooide corona roet in het eten.
 
Dus wat wordt dan stap 1? Het wegdoen van alle grote spullen die enorm in de weg staan. Het was even slikken toen de co-sleeper meteen dezelfde dag verkocht en opgehaald werd. Terwijl hij in de auto werd geladen zag ik voor me hoe de jongens de eerste maanden naast me hebben liggen slapen. Uren heb ik naar ze gekeken, uren waarin ik mijn slaap heel goed kon gebruiken maar waarbij ik liever naar ze keek omdat ik wist dat dit ooit over zou gaan. En nu is de co-sleeper dus definitief de deur uit. Gelukkig naar een leuk stel met een baby’tje op komst, als ik zie hoe blij andere mensen er van worden vind ik het net iets makkelijker om het weg te doen. Ook alle andere grote spullen waren vrij snel weg, behalve het aerosleepmatras en laat dat nou een echte sta-in-de-weg zijn.
 
Stap 2? Die enorme stapel kleren die je door de tijd heen hebt verzameld. En geloof me, ook voor jongen nummer twee koop je weer een hele lading. Er is gelukkig een hele lieve vriendin met een super knap pasgeboren zoontje (lieve Clair, zij schrijft ook voor Doortjes blog!) die ik blij kon maken met wat kleertjes, maar met een al ouder zoontje heeft zij ook niet alles nodig. Dus er staan nog steeds enorme kisten met kleding op marktplaats (en op zolder..). En naast kleren ligt er dus ook nog eens een enorme berg aan babyspeelgoed op diezelfde zolder.
 
Stap 3? Wat te doen als je zowel je netwerk als marktplaats ingezet hebt? Daar willen jullie mij vast bij helpen! Welke goede doelen zijn er als het aankomt op babyspullen- en kleding en wat nemen zij wel of niet aan? Ik heb me inmiddels ingelezen in Stichting Babyspullen maar er is vast zoveel meer! Hebben jullie goede tips? Adresjes? Kennen jullie mensen die het hard nodig hebben? Ik hoor het graag van jullie terug!

Heb jij de tip voor Saskia? Laat het ons weten via; doortje@defamiliewanders.nl 
Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: