Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Mijn 10 favoriete basis producten voor in de keuken

basis producten in de keuken
Iedereen heeft wel een aantal basisproducten die favoriet zijn. Denk aan producten die (bijna) altijd op het boodschappenlijstje staan en die altijd in huis zijn. Voor het maken van een snelle avondmaaltijd of die gewoon handig zijn om te hebben en veel gebruikt worden. Vandaag vertel ik je over mijn 10 favoriete basis producten voor in de keuken.

1. Olijfolie 

Ik heb natuurlijk familie in Italië wonen, dus ik heb inmiddels kennis gemaakt met de lekkerste olijfolie! Om te bakken kies ik een goedkoper product, maar door salades kies ik de echt goede extra vergine. Die is ook heerlijk om een beetje "op te pimpen" met zout en daar versgebakken brood in te dippen... echt te lekker!

Meestal komt deze heerlijke olijfolie met familie mee, maar nu we elkaar al bijna 1,5 jaar niet hebben gezien koop ik mijn geliefde olijfolie in Nederland. 

2. Eieren 

Eieren zijn altijd handig om in huis te hebben. Voor een lekkere omelet als lunch tot aan baksels zoals merengue. Laatst had Dustin macarons gemaakt en daar gaat flink wat eiwit in, het eigeel gebruiken we dan weer om banketbakkersroom te maken.... we gooien niets weg. Wist je dat je zelfs eiwitten in kunt vriezen? Handig als je ze een keer over hebt en geen tijd hebt om ze te verwerken. 

3. Uien 

Uien mogen niet ontbreken in mijn favorieten lijstje. We kopen ze het liefst met 2 of zelfs 5 kg. tegelijk. Uien zijn voor mij echt een basisingrediënt in de keuken. Ze gaan in de soep, door de pasta saus, ik gebruik ze op plaattaartjes en in hartige taarten. Als we hamburgers bakken of hutspot eten, dan bakken we flink wat uienringen om eroverheen te doen... 

4. Knoflook 

Dit is een beetje hetzelfde als het "uienverhaal" al ben ik hierbij toch degene die dit het meest eet. Knoflook is wat mij betreft ook handig als basis, maar ik rooster altijd een paar tenen bij de gebakken aardappels en ben dol op zelfgemaakte knoflooksaus en knoflooksoep waar maar liefst 3 bollen ingaan... dus even uit de buurt blijven, maar ik vind het te lekker! 

5. Kruiden 

In de tuin hebben we een aantal verse kruiden staan... zoals basilicum, rozemarijn en tijm. Maar we hebben natuurlijk ook een kastje vol met gedroogde kruiden. De Italiaanse kruiden gaan er hier rap doorheen, maar ook de komijn en bijvoorbeeld kaneel.... ik drink regelmatig cappuccino met kaneel eroverheen, zo lekker!  
basics in de keuken; kaneel

6. Bouillon


Omdat wij wekelijks soep maken (voor de lunch of het avondeten) gaat er hier ook flink wat bouillon doorheen. Ik koop meestal een pot met bouillonpoeder, zodat ik zelf de juiste hoeveelheid eruit kan scheppen.


Ik kies dan ook altijd voor de vegetarische variant, die vinden wij erg lekker, dus die gebruiken we graag.


7. Bloem / Zelfrijzend bakmeel


Er staat hier altijd wel een pak bloem in de kast. Ik vond het vorig jaar ook best een "ding" dat het opeens overal uitverkocht was! (Toen iedereen ging hamsteren) Ik gebruik bloem regelmatig. Voor het bakken van wafels voor het ontbijt in het weekend tot het bakken van makkelijk brood.


En natuurlijk bakken we op een regenachtige middag graag koekjes of een cake.


8. Boter


Hetzelfde verhaal als hierboven, om te bakken is het handig om altijd boter in huis te hebben. Ik kies meestal voor margarine, dat is iets minder lekker dan roomboter, maar het ligt er ook aan welk baksel je maakt.


Als er een goede aanbieding is voor roomboter, dan sla ik wel in en vries de pakjes boter in, ideaal!


9. BBQ saus


Aangezien de BBQ hier inmiddels in de zomer en de winter aanstaat (gewoon het hele jaar dus) hebben we een aantal favorieten die niet mogen ontbreken. Deze BBQ saus is er 1 van, hij is van Remia en we gebruiken hem dus bij de BBQ, maar ook om te marineren of voor een saladedressing. Het is sinds kort een nieuwe favoriet die we altijd in huis hebben.


10. Bladerdeeg


Ik vind bladerdeeg geweldig! Om het zelf te maken ben je enorm lang bezig, maar gelukkig liggen er genoeg pakjes in de vriezer in de winkel voor nog geen € 1,-


Wij gebruiken bladerdeeg voor hartige taarten, maken er met de kinderen kaas en worstenbroodjes van en ik maak er tijdens de feestdagen graag een leuke bladerdeeg ster van bij de soep of een Nutella kerstboom. Je kunt er alle kanten mee op van zoet tot hartig, daarom hebben wij altijd een pakje in de vriezer liggen.

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: