De lekkerste wafels bakken! (recept)

Wij bakken regelmatig wafels! Heerlijk om op zondag een lekker uitgebreid ontbijt te maken en soms maken we dan pannenkoeken en soms maken we wafels. Ze zijn ook nog eens helemaal niet moeilijk om te maken, dus vandaag deel ik graag het recept met je voor de "basic" wafels. Je kunt ze beleggen met chocolade, poedersuiker, of hartige producten zoals spek.
Wij hebben een contactgrill
waar we allerlei verschillende platen voor hebben, ook wafel platen waarmee je hem dus zo verandert in een wafelijzer. Heb je die niet, dan kun je een wafelijzer
aanschaffen. (affiliate linkjes)
Wat heb je nodig?!
* 380 gram zelfrijzend bakmeel (Of 380 gram bloem en 1 eetlepel bakpoeder)
* 2 eetlepels suiker
* 2 eieren (medium)
* 380 ml melk
* mespuntje zout
* 6 eetlepels zonnebloemolie (en wat extra om het wafelijzer mee in te vetten)
* theelepel vanille essence
Dit moet je doen;
* Meng de droge ingredienten door elkaar. (De zelfrijzend bakmeel, suiker, zout)
* Voeg daarna de natte ingredienten toe. (eieren, melk, olie en vanille) Je krijgt nu een dik beslag.
* Roer goed door met de garde, het is een dik beslag dus je hebt even wat spierballen nodig ;)
Maar daarna heb je een dik en glad beslag.
* Laat het wafelijzer goed warm worden en vet in met een beetje olie (ik doe dit met een kwastje)
* Doe 2 schepjes beslag in het wafelijzer en bak de wafels goudbruin.
* Vet het ijzer iedere keer een beetje in, dan blijven de wafels echt niet plakken.
De wafels zijn het lekkerste als ze net uit het wafelijzer komen. De buitenkant is dan knapperig en de binnenkant nog wat zacht. Laat je de wafels langer liggen, dan worden ze ook aan de buitenkant iets zachter, ook lekker hoor!
Je kunt de wafels dus beleggen met poedersuiker, chocoladepasta, stroop of uitgebreid met fruit en bijvoorbeeld ijs. (als een lekker toetje)
Hou je van hartig, dan kun je kiezen voor spek of kaas.
In de onderstaande video kun je zien hoe wij de wafels maken, super makkelijk...