Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

De lekkerste wafels bakken! (recept) 

Wij bakken regelmatig wafels! Heerlijk om op zondag een lekker uitgebreid ontbijt te maken en soms maken we dan pannenkoeken en soms maken we wafels. Ze zijn ook nog eens helemaal niet moeilijk om te maken, dus vandaag deel ik graag het recept met je voor de "basic" wafels. Je kunt ze beleggen met chocolade, poedersuiker, of hartige producten zoals spek. 

Wij hebben een contactgrill waar we allerlei verschillende platen voor hebben, ook wafel platen waarmee je hem dus zo verandert in een wafelijzer. Heb je die niet, dan kun je een wafelijzer aanschaffen. (affiliate linkjes)

Wat heb je nodig?! 

* 380 gram zelfrijzend bakmeel (Of 380 gram bloem en 1 eetlepel bakpoeder)
* 2 eetlepels suiker
* 2 eieren (medium)
* 380 ml melk
* mespuntje zout
* 6 eetlepels zonnebloemolie (en wat extra om het wafelijzer mee in te vetten)
* theelepel vanille essence
Dit moet je doen;

* Meng de droge ingredienten door elkaar.  (De zelfrijzend bakmeel, suiker, zout) 
* Voeg daarna de natte ingredienten toe. (eieren, melk, olie en vanille) Je krijgt nu een dik beslag.
* Roer goed door met de garde, het is een dik beslag dus je hebt even wat spierballen nodig ;) 
Maar daarna heb je een dik en glad beslag.
* Laat het wafelijzer goed warm worden en vet in met een beetje olie (ik doe dit met een kwastje)
* Doe 2 schepjes beslag in het wafelijzer en bak de wafels goudbruin. 
* Vet het ijzer iedere keer een beetje in, dan blijven de wafels echt niet plakken.

De wafels zijn het lekkerste als ze net uit het wafelijzer komen. De buitenkant is dan knapperig en de binnenkant nog wat zacht. Laat je de wafels langer liggen, dan worden ze ook aan de buitenkant iets zachter, ook lekker hoor! 

Je kunt de wafels dus beleggen met poedersuiker, chocoladepasta, stroop of uitgebreid met fruit en bijvoorbeeld ijs. (als een lekker toetje)
Hou je van hartig, dan kun je kiezen voor spek of kaas. 

In de onderstaande video kun je zien hoe wij de wafels maken, super makkelijk... 
Recept: Kerststerren van bladerdeeg met chocoladevulling
door Doortje 14 december 2025
Vandaag delen we weer een heerlijke receptje voor de kerstdagen!
10 slimme tips om te besparen op je kerstboodschappen (zonder in te leveren op gezelligheid)
door Doortje 13 december 2025
Wij delen vandaag 10 slimme tips om te besparen op je kerstboodschappen
Voorbereiden op een recessie? Dit kun je doen!
door Doortje 11 december 2025
Na een hoge inflatie volgt vaak een recessie, maar dat is nu nog extra onzeker. Toch kan het geen kwaad om je een beetje voor te bereiden.
Onze week: Sinterklaas, ontbijt op bed en nieuwe sportkleding
door Doortje 9 december 2025
Een nieuw weekoverzicht, kijk je mee?!
Wat je moet weten over moderne trends en klassieke kledingstukken
door Doortje 8 december 2025
Vandaag vertellen wij je alles over moderne trends en klassieke kledingstukken (Gesponsord artikel)
Dit kun je maken met Sinterklaas left overs!
door Doortje 6 december 2025
Heb jij ook nog veel Sint lekkers over? Ik vertel je vandaag graag wat je daar allemaal mee kunt maken!
Koken met seizoensgroenten in december: vers, voedzaam en verrassend lekker
door Doortje 4 december 2025
Welke seizoensgroenten zijn er eigenlijk in December? Vandaag zetten wij ze voor je op een rij!
Onze week: Kerstbomen opzetten, schoen zetten, kruidnootjes bakken en stage
door Doortje 2 december 2025
Een nieuw weekoverzicht, kijk je mee?!
5 x besparen in December
door Doortje 1 december 2025
De laatste maand van het jaar is begonnen. Ook deze maand delen we weer 5 handige bespaartips of opdrachten om mee aan de slag te gaan, succes!
3 lekkere recepten voor pakjesavond
door Doortje 29 november 2025
Wij delen 3 heerlijke en verrassende recepten voor Sinterklaasavond
Show More