Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Recept; Appel kaneel cake

Als je aan de herfst denkt, dan denk je al snel aan appel kaneel. Die smaken passen zo goed bij elkaar en zijn typisch voor de herfst. Vorige week haalden wij een paar grote zakken appels bij de boer. Er worden hier in huis dagelijks appels gegeten, dus die grote zakken komen wel op. Natuurlijk heb ik ook appels gebruikt om te bakken, want dat is in de herfst ook heel fijn om te doen; lekker samen met de kinderen iets bakken terwijl het buiten regent. (En daarna natuurlijk op eten op de bank met een lekkere kop thee!) 

Ik maakte eerder al appelflappen, maar afgelopen weekend maakte ik weer eens appel kaneel cake. Een cake die makkelijk te maken is. De meiden hielpen mij mee en het huis rook natuurlijk heerlijk! De cake is inmiddels alweer op, maar binnenkort maken we hem zeker nog eens, we hebben toch genoeg appels ;) Ik deel het recept vandaag graag met je;

Wat heb je nodig? 

- Natuurlijk een cake vorm
- 150 gram boter (ik gebruikte margarine, maar roomboter is natuurlijk qua smaak nog lekkerder)
- 150 gram suiker
- 150 gram bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 3 eieren
- 2 theelepels kaneel
- 1 theelepel koek en speculaas kruiden
- 2 middelgrote appels

Wat moet je doen;


- Verwarm de oven voor op 170 graden

- Schil de appels en snijd ze in kleine stukjes

- Vet de cakevorm in

- Meng de boter (op kamertemperatuur) met de suiker

- Voeg de eieren toe, doe dit 1 voor 1. Als er 1 ei is opgenomen kan het volgende ei erbij

- Voeg de bloem en het bakpoeder toe

- Voeg de kaneel en koek en speculaaskruiden toe, meng goed door elkaar

- Als laatste voeg je de stukjes appel toe en schep je het beslag nog even door, zodat de stukjes goed verdeeld zijn

- Giet het beslag in de cakevorm, strijk de bovenkant netjes glad en zet de cake voor ongeveer 60 minuten in de oven


- Check tussendoor of de cake goed bakt. Kleurt hij te snel aan de bovenkant, dan kun je hem afdekken met aluminiumfolie. Iedere oven is anders, dus hou de cake in de gaten. Na 60 minuten zet je de oven uit en laat je de cake in de vorm afkoelen met de deur van de oven op een kiertje.

- Haal de cake uit de vorm, zet een kop thee en geniet!


Je kunt de cake met de kinderen versieren (dat wilden de meiden hier graag) of besprenkelen met poedersuiker. Een flinke dot slagroom is ook lekker! Maar je kunt hem ook gewoon zo eten, dan is hij ook erg lekker ;) 

Onze week: Weer een beetje
door Doortje 29 juli 2025
Een nieuw weekoverzicht, kijk je mee?!
Onze boodschappen... Als de kinderen koken
door Doortje 26 juli 2025
Onze kinderen koken eens per week.. ik laat je vandaag het bonnetje zien van een heus 3 gangen menu ;)
Meer sparen? Met deze 5 tips gaat het (bijna) vanzelf
door Doortje 24 juli 2025
Wij geven je vandaag 5 tips waarbij sparen (bijna) vanzelf gaat!
Onze weken....
door Doortje 22 juli 2025
Een nieuw weekoverzicht, kijk je mee?!
10 lekkere en gezonde zomersnacks
door Doortje 19 juli 2025
De zomer is begonnen! Tijd voor lange zomeravonden of middagen in de tuin. En daar hoort natuurlijk een lekkere snack bij.
De beste boodschappen scoren, zo doe je dat!
door Doortje 18 juli 2025
Wil jij ook de beste boodschappen scoren? Zo doe je dat! (gesponsord artikel)
Houdbaarheidsdatum, hoe zit het ook alweer?
door Doortje 17 juli 2025
De houdbaarheidsdatums... hoe zit dat ook alweer? En hoe kunnen we minder voedsel verspillen?
Geen weekoverzicht
door Doortje 15 juli 2025
Deze week staat er geen weekoverzicht klaar, ik praat je in deze blog kort bij.
Recept: S'mores met frambozen van de bbq
door Doortje 12 juli 2025
Vandaag delen wij dit heerlijke dessert van de bbq: S'mores met frambozen!
Financiële extra's voor de zomervakantie (2025)
door Doortje 10 juli 2025
De zomervakantie staat voor de deur, ik zet de financiële extraatjes even op een rij...
Show More