Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Recept; Appel kaneel cake

Als je aan de herfst denkt, dan denk je al snel aan appel kaneel. Die smaken passen zo goed bij elkaar en zijn typisch voor de herfst. Vorige week haalden wij een paar grote zakken appels bij de boer. Er worden hier in huis dagelijks appels gegeten, dus die grote zakken komen wel op. Natuurlijk heb ik ook appels gebruikt om te bakken, want dat is in de herfst ook heel fijn om te doen; lekker samen met de kinderen iets bakken terwijl het buiten regent. (En daarna natuurlijk op eten op de bank met een lekkere kop thee!) 

Ik maakte eerder al appelflappen, maar afgelopen weekend maakte ik weer eens appel kaneel cake. Een cake die makkelijk te maken is. De meiden hielpen mij mee en het huis rook natuurlijk heerlijk! De cake is inmiddels alweer op, maar binnenkort maken we hem zeker nog eens, we hebben toch genoeg appels ;) Ik deel het recept vandaag graag met je;

Wat heb je nodig? 

- Natuurlijk een cake vorm
- 150 gram boter (ik gebruikte margarine, maar roomboter is natuurlijk qua smaak nog lekkerder)
- 150 gram suiker
- 150 gram bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 3 eieren
- 2 theelepels kaneel
- 1 theelepel koek en speculaas kruiden
- 2 middelgrote appels

Wat moet je doen;


- Verwarm de oven voor op 170 graden

- Schil de appels en snijd ze in kleine stukjes

- Vet de cakevorm in

- Meng de boter (op kamertemperatuur) met de suiker

- Voeg de eieren toe, doe dit 1 voor 1. Als er 1 ei is opgenomen kan het volgende ei erbij

- Voeg de bloem en het bakpoeder toe

- Voeg de kaneel en koek en speculaaskruiden toe, meng goed door elkaar

- Als laatste voeg je de stukjes appel toe en schep je het beslag nog even door, zodat de stukjes goed verdeeld zijn

- Giet het beslag in de cakevorm, strijk de bovenkant netjes glad en zet de cake voor ongeveer 60 minuten in de oven


- Check tussendoor of de cake goed bakt. Kleurt hij te snel aan de bovenkant, dan kun je hem afdekken met aluminiumfolie. Iedere oven is anders, dus hou de cake in de gaten. Na 60 minuten zet je de oven uit en laat je de cake in de vorm afkoelen met de deur van de oven op een kiertje.

- Haal de cake uit de vorm, zet een kop thee en geniet!


Je kunt de cake met de kinderen versieren (dat wilden de meiden hier graag) of besprenkelen met poedersuiker. Een flinke dot slagroom is ook lekker! Maar je kunt hem ook gewoon zo eten, dan is hij ook erg lekker ;) 

Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Onze week; Advertenties op de blog, een babyboom aan het water en veel bloemen!
door Doortje 16 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht, met huishoudelijke mededeling! Kijk je mee?
De 10 beste tips bij het uitzoeken van een nieuwe keuken
door Doortje 14 apr., 2024
Op zoek naar een nieuwe keuken? Wij geven je vandaag 10 handige tips! (gesponsord artikel)
Show More
Share by: