Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Recept; Appel kaneel cake

Als je aan de herfst denkt, dan denk je al snel aan appel kaneel. Die smaken passen zo goed bij elkaar en zijn typisch voor de herfst. Vorige week haalden wij een paar grote zakken appels bij de boer. Er worden hier in huis dagelijks appels gegeten, dus die grote zakken komen wel op. Natuurlijk heb ik ook appels gebruikt om te bakken, want dat is in de herfst ook heel fijn om te doen; lekker samen met de kinderen iets bakken terwijl het buiten regent. (En daarna natuurlijk op eten op de bank met een lekkere kop thee!) 

Ik maakte eerder al appelflappen, maar afgelopen weekend maakte ik weer eens appel kaneel cake. Een cake die makkelijk te maken is. De meiden hielpen mij mee en het huis rook natuurlijk heerlijk! De cake is inmiddels alweer op, maar binnenkort maken we hem zeker nog eens, we hebben toch genoeg appels ;) Ik deel het recept vandaag graag met je;

Wat heb je nodig? 

- Natuurlijk een cake vorm
- 150 gram boter (ik gebruikte margarine, maar roomboter is natuurlijk qua smaak nog lekkerder)
- 150 gram suiker
- 150 gram bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 3 eieren
- 2 theelepels kaneel
- 1 theelepel koek en speculaas kruiden
- 2 middelgrote appels

Wat moet je doen;


- Verwarm de oven voor op 170 graden

- Schil de appels en snijd ze in kleine stukjes

- Vet de cakevorm in

- Meng de boter (op kamertemperatuur) met de suiker

- Voeg de eieren toe, doe dit 1 voor 1. Als er 1 ei is opgenomen kan het volgende ei erbij

- Voeg de bloem en het bakpoeder toe

- Voeg de kaneel en koek en speculaaskruiden toe, meng goed door elkaar

- Als laatste voeg je de stukjes appel toe en schep je het beslag nog even door, zodat de stukjes goed verdeeld zijn

- Giet het beslag in de cakevorm, strijk de bovenkant netjes glad en zet de cake voor ongeveer 60 minuten in de oven


- Check tussendoor of de cake goed bakt. Kleurt hij te snel aan de bovenkant, dan kun je hem afdekken met aluminiumfolie. Iedere oven is anders, dus hou de cake in de gaten. Na 60 minuten zet je de oven uit en laat je de cake in de vorm afkoelen met de deur van de oven op een kiertje.

- Haal de cake uit de vorm, zet een kop thee en geniet!


Je kunt de cake met de kinderen versieren (dat wilden de meiden hier graag) of besprenkelen met poedersuiker. Een flinke dot slagroom is ook lekker! Maar je kunt hem ook gewoon zo eten, dan is hij ook erg lekker ;) 

Deze 10 dingen kun je gemakkelijk zelf doen (en zo veel geld besparen)
door Doortje 30 oktober 2025
Zelf doen of maken kan veel geld besparen. Je hebt alleen vaak iets meer tijd nodig... vandaag vertellen we over de 10 dingen die je gemakkelijk zelf kunt doen.
Onze week: Herfstvakantie
door Doortje 28 oktober 2025
Een nieuw (en heel vol!) weekoverzicht,. Kijk je mee?!
5 tips om makkelijk je weerstand te verhogen!
door Doortje 25 oktober 2025
De herfst is al goed bezig, dus het is belangrijk om je weerstand hoog te houden!
Rustig leven met een druk gezin, Zo doen wij dat
door Doortje 23 oktober 2025
Een druk gezin en toch een relatief rustig leven? Dat kan.. ik vertel je vandaag hoe wij dat doen.
Onze week: Wandelen, koffie, weer bakken en echt de laatste honkbalwedstrijd
door Doortje 21 oktober 2025
Een nieuw weekoverzicht, kijk je mee?!
Recept; Appeltaart
door Doortje 18 oktober 2025
Vandaag deel ik een heerlijk basisrecept; namelijk voor appeltaart! Deze wordt hier in huis regelmatig gebakken als het herfst is...
5 x ontbijten zonder brood
door Doortje 16 oktober 2025
Ik ben dol op brood, maar kies voor het ontbijt vaak voor een ontbijtje zonder brood. Gelukkig zijn daar ook genoeg variaties in te vinden, lees maar mee...
Onze week: Koffie, taart, Bobby jarig en tuinieren
door Doortje 14 oktober 2025
Een nieuw weekoverzicht, kijk je mee?!
Mijn 5 favoriete boeken van de afgelopen maanden
door Doortje 11 oktober 2025
Ik ben gek op lezen. Vandaag deel ik mijn 5 favoriete boeken van de afgelopen maanden
10 mooie voordelen van wandelen
door Doortje 9 oktober 2025
Een paar jaar terug ben ik gaan wandelen en ik ben niet meer gestopt ;) Ik vertel je vandaag alle voordelen en waarom ik er zo'n fan van ben...
Show More