Recept; Appel kaneel cake

Wat moet je doen;
- Verwarm de oven voor op 170 graden
- Schil de appels en snijd ze in kleine stukjes
- Vet de cakevorm in
- Meng de boter (op kamertemperatuur) met de suiker
- Voeg de eieren toe, doe dit 1 voor 1. Als er 1 ei is opgenomen kan het volgende ei erbij
- Voeg de bloem en het bakpoeder toe
- Voeg de kaneel en koek en speculaaskruiden toe, meng goed door elkaar
- Als laatste voeg je de stukjes appel toe en schep je het beslag nog even door, zodat de stukjes goed verdeeld zijn
- Giet het beslag in de cakevorm, strijk de bovenkant netjes glad en zet de cake voor ongeveer 60 minuten in de oven
- Check tussendoor of de cake goed bakt. Kleurt hij te snel aan de bovenkant, dan kun je hem afdekken met aluminiumfolie. Iedere oven is anders, dus hou de cake in de gaten. Na 60 minuten zet je de oven uit en laat je de cake in de vorm afkoelen met de deur van de oven op een kiertje.
- Haal de cake uit de vorm, zet een kop thee en geniet!
Je kunt de cake met de kinderen versieren (dat wilden de meiden hier graag) of besprenkelen met poedersuiker. Een flinke dot slagroom is ook lekker! Maar je kunt hem ook gewoon zo eten, dan is hij ook erg lekker ;)