Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Goedkoop en mega gezond,

deze 10 ingrediënten moet je hebben!

Goedkoop en mega gezond, deze 10 ingrediënten moet je hebben!

We willen allemaal gezond eten, maar is dat niet hartstikke duur? Het klopt inderdaad dat de boodschappen duurder worden (net als vele andere producten) maar daarom is er juist reden te meer om gezond te eten met goedkopere ingrediënten. Ga aan de slag met deze 10 ingrediënten, dan bespaar je op de boodschappen en eet je hartstikke gezond!


1.Uien


Uien hebben wij altijd in huis, het is voor mij de basis voor heel veel gerechten. We kopen ze met 2 tot zelfs 5 kilo tegelijk en ze gaan rap op. Uien bevatten veel antioxidanten en je kunt ze kwijt in pastasauzen, Mexicaanse gerechten en natuurlijk in soep. Gebruik ze dagelijks voor een goede gezondheid.


2. Knoflook


Je houdt ervan of niet... maar ik ben er gek op; knoflook! Ook voor de basis van veel gerechten. De lucht is niet altijd prettig, maar zolang je samen lekker knoflook eet, heeft bijna niemand er last van ;) Ik pof ook vaak bollen knoflook in de oven; met olijfolie en zeezout, dan is de smaak lekker zacht en is de lucht vrijwel verdwenen... een feest voor iedereen.


3. Spinazie uit de diepvries


Spinazie is een hele gezonde groente; vol vitaminen die je nodig hebt en die goed zijn voor je weerstand. Verse spinazie koop je in grote zakken (en in de pan blijft er altijd een stuk minder van over) Maar kijk eens in de diepvries, Bij de Appie koop je een kilo spinazie voor € 1,09. Heel betaalbaar! En vergeet ook de doperwtjes niet... heerlijk uit de diepvries en ook lekker goedkoop. Zo krijg je gemakkelijk je groenten binnen!


Lees ook; Low budget recept; Plaattaartjes met spinazie


4. Winterpeen


Een kilo winterpeen koop je voor € 0,85. En dat is ook nog eens heel gezond. Wij snijden ze vaak in stukjes en eten ze lekker als tussendoortje (ook lekker om in de hummus te dippen) Maar je kunt er nog veel meer mee! Een lekkere traybake met kip en paprika of een lekker soepje voor de lunch.


5. Bonen


Bonen zijn goed voor je; ze vullen goed en zorgen voor je darmen. Als je niet veel bonen eet, is het misschien even wennen (en ontluchten) ;) Maar daarna kun je er veel voordeel van hebben! Daarnaast kun je ze gemakkelijk gebruiken als vleesvervanger, want er zijn heel veel soorten... bij ons zijn de kidneybonen populair in de wraps en de Borlotti bonen gaan door de pasta...


6. Havermout


Wil je een lekker goedkoop, gezond en vullend ontbijtje? Probeer dan eens havermout... niet iedereen is er dol op, maar je kunt het eten als pap, als overnight oats ('s avonds alvast in de koelkast zetten, in een smoothie of je maakt je eigen granola. Havermoutpap met appel en kaneel vinden ze hier heerlijk! En zelf hou ik van overnight oarts met yoghurt en nootjes. Er zijn zoveel manieren om havermout te eten, dus probeer het eens!

Havermout, goedkoop en gezond

7. Linzen


Ook linzen kun je, net zoals bonen, gemakkelijk gebruiken als vleesvervanger. Ze bevatten veel vitamine B1 en B6, goed voor de stofwisseling! Ik maakte afgelopen week een lekkere linzensoep met rode linzen, uien, tomaat en kokosmelk, heerlijk!


8. Bessen uit de diepvries


Bessen zijn gezond en ze zijn er hier thuis dol op; frambozen groeien zomers in de tuin en we hebben een blauwe bessen plant, maar die geeft de afgelopen jaren zo'n 3 besjes per jaar, dat schiet nog niet echt op.... Een bakje verse blauwe bessen is prijzig en binnen 5 minuten op. Wij kopen ze echt wel eens, maar halen ze meestal uit de diepvries. Bij een goede aanbieding (1+1 gratis) slaan we in en gooien de vriezer vol. De kinderen vinden ze heerlijk om zo uit de vriezer te eten, lekker knapperig! En anders laten we ze ontdooien en eten we ze zo op.


9. Appels


Appels hebben we altijd in huis, een paar weken terug hebben we ze zelf geplukt in de boomgaard in de buurt, daar kunnen we het hele jaar appels kopen voor weinig. 3 kilo voor € 1- € 3, daar worden we blij van! Maar in de supermarkt zijn appels ook heel betaalbaar en we kennen allemaal het gezegde; An apple a day, keeps the doctor away, dus voor je gezondheid kun je ook prima nog een appeltje eten.


10. Kikkererwten


Kikkererwten zijn steeds populairder. Wij maken er zelf hummus mee of roosteren ze in de oven. Ze bevatten veel vezels en eiwitten, maar weinig kcal en dat maakt ze enorm gezond. Zorg er dus voor dat je altijd een blikje in de kast hebt staan.


Met deze 10 ingrediënten ben je betaalbaar uit en doe je veel goeds voor je gezondheid. Natuurlijk zijn er nog veel meer... kijk goed in de supermarkt en probeer eens iets uit. Kijk naar groenten en fruit uit het seizoen en let op goede aanbiedingen, dan ben je niet teveel kwijt.... 

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: