Recept; Geroosterde kikkererwten uit de oven

Vandaag heb ik een lekker gezond recept voor je. Kikkererwten zitten vol vitaminen en mineralen. Daarnaast bevatten ze veel vezels (en vullen ze dus goed) en eiwitten (waardoor je ze bijvoorbeeld ook als vleesvervanger kunt gebruiken) We kennen ze natuurlijk allemaal uit de hummus, maar je kunt kikkererwten ook heel gemakkelijk roosteren in de oven.
De kikkererwten worden dan knapperiger en zo kun je ze lekker gezond weg snacken. De kinderen vonden ze ook erg lekker, dus wij zetten ze zeker vaker op tafel! Daarnaast deed ik ze al eens door een salade, dat was ook een succes. Veel mogelijkheden... je moet ze dus echt eens proberen.
Dit heb je nodig voor 4 personen;
- 2 blikjes kikkererwten
- shoarma kruidenmix (deze maakte ik zelf met komijn, kurkuma, paprikapoeder, knoflookpoeder, gemberpoeder en zout) maar je kunt ook een eetlepel kant en klare mix gebruiken
- eetlepel olijfolie
- bakplaat bekleed met bakpapier
Zo maak je ze;
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Doe de kikkererwten in een zeef en spoel ze af onder de koude kraan
- Droog ze met een schone theedoek of keukenpapier (zorg ervoor dat je ze echt goed afdroogt, anders gaan ze springen in de oven.) Eventuele velletjes die loskomen bij het drogen, kun je weggooien
- Doe de kikkererwten in een kom en bestrooi met de kruiden, schep goed door
- Schenk de olijfolie erbij en meng nog even goed door
- Leg de kikkererwten op de bakplaat en zet ze 30 minuten in de oven (af en toe even omscheppen)
Na 30 minuten zijn de kikkererwten knapperiger, lekker gekruid en kun je ze na het afkoelen eten.
Eet smakelijk!
Kijk voor nog meer lekkers ook bij onze andere recepten.