5 lekkere lunches om thuis te maken!
2. Een groenten omelet
Voor een omelet kijk ik altijd welke groenten er nog liggen. Mijn favoriet is die met tomaat en spinazie, maar kies bijvoorbeeld ook voor ui, paprika of erwtjes. Kijk wat je hebt liggen of waar je trek in hebt. Met tomaat en olijven maak je een Italiaanse versie en met ui en wat blokjes feta maak je een Griekse versie.
Bak de groenten naar keuze even goed aan in de koekenpan en voeg dan het ei toe. Als laatste voeg je kaas naar keuze toe en maak je de omelet af met peper en zout naar smaak. Een snelle en lekkere lunch.
3. Tosti met tomaat, pesto en mozzarella
Een gewone tosti met ham en kaas is natuurlijk heerlijk en als je thuis bent veel makkelijker te maken dan op het werk. Maar probeer eens mijn versie. Besmeer 2 boterhammen met pesto, beleg met plakken tomaat en mozzarella. Bestrooi met peper naar smaak en laat de tosti in de grill lekker krokant worden en zorg dat de mozzarella lekker smelt.
4. Salade met restjes
Wil je graag meer groenten eten? Dan is een salade als lunch ideaal. Een salade van restjes is zo gemaakt... begin met sla, voeg wat plakken wortel, komkommer en bijvoorbeeld paprika toe. Doe er een restje kaas bij en maak een simpele dressing met olijfolie, citroensap, knoflook, peper en zout. Zo maak je alle restjes op en eet je meteen een hele hoop groenten.
Heb je geen restjes in huis? Dan maak je een lekkere salade "from scratch" Op de blog vindt je oa deze sperziebonen salade of zomerse pasta salade (die ook prima in de winter kan!)
5. Eet je vriezer leeg lunch
Januari is vaak de maand om op de uitgaven te letten. December is achter de rug en dan geven we vaak meer uit. Door je vriezer leeg te eten sla je twee vliegen in 1 klap. Je vriezer wordt weer eens leger gemaakt en je kunt een lekkere warme lunch eten. Ga dus eens op onderzoek uit... wat heb je nog in de vriezer? Bakjes met stampotten, ovenschotels of een aantal wraps of pizzabodems? Kies 's avonds alvast een lunch uit en laat die ontdooien in de koelkast. De volgende dag warm je de lunch op en kun je zo aan tafel.