Ik beloofde al vaker om ons recept voor pasta salade te delen... ik vergat alleen steeds een foto te maken! Afgelopen week aten we weer pasta salade en maakte ik een foto! Om er een dag later achter te komen dat ik een
ingrediënt vergeten was, haha! Daarom vertel ik je graag het basisrecept en geef ik je ook een aantal lekkere tips om dingen toe te voegen...
Dit heb je nodig voor ongeveer 4 personen;
- 400 gram pasta naar keuze
- 3 paprika's (ik kies meestal voor een stoplicht verpakking)
- Bol mozzarella
- 4 tomaten
- Pot groene olijven (ik koop een pot van 340 gram en gebruik ongeveer de helft tot drie kwart)
- teentje knoflook
- Olijfolie
- Potje pesto
Zo maak je de salade;
- Kook de pasta en giet af. Spoel de pasta koud en laat helemaal afkoelen
- Snijd de tomaten in stukjes en pers het knoflook teentje uit, doe ze samen in een kom. Snijd de blaadjes basilicum in kleine stukjes en doe die erbij. Laat dit met een scheutje olijfolie even goed intrekken.
- Doe de pasta in
de kom
bij de tomaten en snijd de paprika in stukjes en voeg die toe
- Voeg de olijven toe en scheur de mozzarella in stukjes, de mozzarella mag er ook bij.
- Schep het potje pesto erdoor en schep de salade goed door. Voeg eventueel nog extra olijfolie toe.
- Breng op smaak met peper en een klein beetje zout
- Zet de salade in de koelkast en laat goed koud worden, dan is hij het allerlekkerst!
Wij doen er vaak een gerookte kipfilet doorheen. (in stukje snijden en toevoegen) De gerookte smaak gaat goed bij de frisse groenten. Je kunt ook kiezen voor stukjes salami.
Eet Smakelijk!