Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

10 snelle besparingen die je vandaag nog kunt doen

Besparen kan soms veel tijd kosten. Probeer maar eens te besparen op je zorgverzekering... er is veel uit te zoeken en daar ben je wel even mee bezig. Ik wil je graag laten zien dat andere besparingen juist supersnel te regelen zijn en je vrijwel meteen geld op kunnen leveren; Dus 10 snelle besparingen die je vandaag nog kunt doen!

1. Begin met sparen

Sparen kan op je spaarrekening, maar de rente is helaas nog steeds niet heel hoog. De meeste supermarkten hebben een spaarprogramma met een pasje of zegeltjes die je (online) kunt sparen. Begin er vandaag mee en ontvang rond de 6% rente, mooi meegenomen! 

2. Zeg een abonnement op

Of het nu een abonnement is op Netflix, een tijdschrift of een boodschappen box die je eigenlijk te weinig gebruikt. Of zelfs je televisie abonnement. Zeg vandaag iets op en probeer het eens zonder, de kans is groot dat je het niet mist. En mocht dat wel zo zijn, dan zijn abonnementen super snel weer aangevraagd en geregeld. Speur dus eens door al je abonnementen heen en bepaal wat er echt het minste gebruikt wordt. 

3. Kies een andere verzekering

De makkelijkste verzekering om over te sluiten is de autoverzekering. Omdat je vaak al weet welke dekking je nodig hebt en omdat je vaak teveel betaald om er (als het goed is) ieder jaar een schadevrij jaar bijkomt. Je betaald daardoor bijna altijd minder bij een andere verzekeraar. Dus ga vandaag eens op zoek en sluit hem meteen over! 

4. Bedenk 5 goedkope en lekkere recepten

Dit is een kwestie van even zoeken op het internet. Hier op de blog zijn ook genoeg low budget recepten te vinden. Van tomatensoep tot hartige plaattaartjes. Als je 5 goedkope recepten aan je repertoire toevoegt en iedere week een tweetal recepten kookt, dan gaan de kosten van de boodschappen zeker naar beneden, een mooie besparing!

5. Ruim je voorraadkast op en maak de voorraad op

De voorraadkast... hoewel wij er echt op letten, staan er hier ook nog weleens dingen in die blijven staan. Ruim vandaag de voorraad dus eens op en gebruik die producten nu echt een keer. 

6. Controleer je bandenspanning


Heb je een auto voor de deur staan? Controleer dan regelmatig de bandenspanning. Als die te laag is, verbruik je meer en moet je dus eerder weer langs de tank rijden.


7. Kijk eens op marktplaats


Ik heb al vaker vertelt dat tweedehands een goede keus is! Heb je dus iets nodig? Kijk dan vandaag even op marktplaats, waarschijnlijk vindt je het daar een stuk goedkoper.


Soms moet je wel even geduld hebben. Ik heb vaak een lijstje in mijn telefoon staan van dingen die we nodig hebben. Van leggings voor de meiden die binnenkort aan vervanging toe zijn tot andere meubels. Wij kopen niet alles tweedehands, maar kijken regelmatig even en hebben al veel leuke nodige dingen tweedehands gekocht.


8. Ruim je kledingkast op en draag alle dingen die je vergeten was


Net als in de voorraadkast komen er uit de kledingkast soms ook leuke verrassingen. Ik heb helemaal niet ontzettend veel kleding, maar ik heb het ook regelmatig; vergeten kleding die ik dan terug vind. Leuk om de komende tijd wel te gaan dragen!


9. Koop handig en verstandig


Sommige dingen zijn handig om op voorraad te hebben. En vaak kun je juist die producten makkelijk inslaan als er een goede aanbieding is. Denk aan producten zoals wasmiddel (affiliate link), tandpasta of shampoo. Houd de aanbiedingen in de gaten, onthoud goed wat je vorige keer betaalde (handig om bij te houden, want niet alle aanbiedingen zijn ook echt voordelig) en sla in als je de laagste prijs vindt.


10. Verdien iets bij


Ook vandaag kun je nog iets extra's verdienen. Zet spullen die je niet meer gebruikt op marktplaats of de plaatselijke Facebook groep. Of meldt je aan bij een spaarprogramma om geld te verdienen met het invullen van enquete's. Het zijn vaak kleine beetjes, maar ook die helpen mee om geld over te houden!

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: