Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Besparen in December!

Besparen in December!

December is begonnen! De gezelligste, maar vooral ook duurste maand van het jaar voor veel huishoudens. Met alle kosten voor cadeaus, feestkleding, versieringen en luxe valt er weinig te besparen, toch?! Nou, ik vertel je graag dat het ook anders kan. Hoe fijn is het om er een fantastische Decembermaand van te maken en in Januari ook nog wat op je rekening te hebben staan?! Besparen kan prima in December, lees maar mee!


Waar draait het nou eigenlijk om?!


We rennen allemaal naar de winkels voor de leukste cadeaus (en ja hoor, ik ben daar ook "schuldig" aan) cadeaus horen er wat ons betreft bij. Maar het hoeft natuurlijk allemaal niet zo overdreven. Deze maand gaat het juist om het samenzijn en tijd met elkaar doorbrengen. Een paar pakjes onder de boom, dat staat enorm gezellig... maar overdrijf het niet.


Goedkope en leuke cadeautjes zijn bijvoorbeeld;

- Iets wat nodig is; voor de kinderen een nieuwe pyjama, regenlaarzen met tekenfilmfiguur of haarelastiekjes.

- Iets nuttigs; zoals een leesboek

- Iets wat op gaat; Voor de volwassenen; een lekkere fles wijn of een eetbaar cadeau.

En wil je de cadeaus online bestellen, Google dan altijd eerst even naar een kortingscode van de specifieke webshop, die zijn vaak wel te vinden!


Kijk of je voor iedereen iets leuks kunt vinden, kijk eventueel tweedehands en bedenk dat het vooral om het gebaar gaat, niet om de honderden euro's die je uit zou moeten geven.


Draag het opnieuw;


Kleding speciaal voor de feestdagen is leuk, maar heb je altijd iets nieuws nodig? Ik heb zelf een aantal nette jurken die ik per jaar een beetje afwissel... soms koop ik iets nieuws, maar dan zorg ik ervoor dat het zoiets leuks is, dat ik het door het hele jaar ook kan dragen.


Natuurlijk hebben wij ook de welbekende foute kersttruien in de kast; maar... ik kwam er laatst achter dat we die al ruim 8 jaar dragen, haha! Ieder jaar opnieuw. Voor de kinderen koop ik ze weleens nieuw, maar die dragen de truien dan het hele seizoen, niet alleen met kerst.


Zorgverzekering;


Je voelt hem al aankomen; December is de maand om je zorgverzekering te bekijken en eventueel over te sluiten. Vorig jaar zijn wij overgestapt en dit jaar pluizen we weer alles uit. Dit klusje moet echt in December gebeuren, dan kun je nog gemakkelijk overstappen. (En bekijk natuurlijk ook meteen even je andere vaste lasten)


Maak op de gewone dagen andere keuzes;


Sinterklaas, kerst, oud en nieuw... in totaal kun je uitkomen op zo'n 5 feestdagen. (Het ligt er even aan of je oud en nieuw als 2 dagen telt) Dat betekent dat er nog heel wat andere dagen deze maand overblijven, waarop geen feestdag gevierd wordt.


Wil je de kosten deze maand in de hand houden, maak dan andere keuzes op de "normale" dagen. Kook low budget recepten, ga niet naar de winkels en laat je dagelijkse lunch op het werk (als je daar nog naar toe moet) even voor wat het is. Al die kleine besparingen zorgen ervoor dat je de extra kosten makkelijker kunt opvangen, begin dus vandaag met het snijden in je uitgaven, zoek besparingen voor deze maand (dat duurt echt niet lang) en je komt al een heel eind.

Bespaar tips December

Maak het thuis gezellig;


Tja, we zijn misschien allemaal wel een beetje klaar met "thuis zijn", maar de kans is groot dat we ook de komende winter veel meer aan huis gebonden zijn. Wij gingen in de kerstvakantie altijd leuke uitstapjes doen en gelukkig kan dat natuurlijk ook nog prima, maar wij hebben ook geleerd dat je het thuis ook enorm gezellig kunt maken...


- Een filmmiddag met popcorn is altijd een goed idee

- Koekjes bakken met de kinderen

- Spelletjes doen (zoals Uno, ganzenbord en memory... nog steeds favoriet hier in huis)

- Gamen (onze Switch collectie wordt weer uitgebreid met een aantal leuke spelletjes, die vindt je tegenwoordig zelfs bij de low budget winkels)

- Knutselen

- Borrelen met een uitgebreide borrelplank


en ga zo maar door. Maak het thuis extra gezellig, dat kan prima met een klein budget.


Extraatjes gebruiken om de extra kosten op te vangen;


In December krijgen ook veel mensen een extraatje. Misschien een 13e maand of een (kleine) bonus. Maar denk er ook eens aan om je kooppunten van de supermarkt deze maand uit te laten betalen. Misschien ben je wel vrij tussen kerst en oud en nieuw, doe dan even wat extra onderzoeken via de bekende klik programma's en krik je saldo op. Als je dit soort extraatjes in December gebruikt, dan vang je daar mooi de extra kosten mee op.


Maak er een fijne Decembermaand van!

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: