Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Hiermee bespaarden wij bijna €1000,- per jaar! 

Besparen, ik scheef er al eerder heel erg veel over. Van algemene tips tot het besparen op de boodschappen. Besparen zit inmiddels in ons "systeem" zoals dat zo leuk wordt gezegd. We zijn ermee begonnen toen ik mijn baan kwijt raakte, dat is alweer bijna 10 jaar geleden! We hadden net een huis gekocht en hoewel we niet op onze top hadden geleend, was het toch even slikken. Door onze vaste lasten te bekijken en aan te passen en op te letten met de boodschappen kwamen we erachter dat we heel veel konden besparen en het dus alsnog prima konden redden. Ik begon voor mijzelf en verdiende daar in het begin echt niets mee, dat kwam pas later. 

Nog steeds besparen we, ook al hebben we 2 inkomens. Even opletten en je bespaart en hoop geld, dat kun je weer gebruiken voor vakanties, anders leuke dingen of "later". 

Er is 1 ding waar wij echt mega veel op hebben bespaard de afgelopen jaren. En dit is meestal een uitgave waar mensen niet vaak naar kijken, terwijl het toch echt bij de vaste lasten hoort en je per jaar flink betaald. Wij hadden toentertijd een alles in 1 pakket voor televisie, telefonie en internet. We hadden een uitgebreid pakket met extra zenders, je kent het wel. Toen ik alles eens goed ging narekenen, betaalden we zo'n € 100,- per maand!

Dit bedrag vonden wij toch wel heel veel. Het was er langzaamaan ingeslopen, dat durf ik zo te bekennen. Nog wat zenders erbij, Dustin wilde in het weekend voetbal kijken en zo gaat het snel. We moesten hier iets mee doen en dus begonnen we te vergelijken.... 
We kwamen er al snel achter dat de meeste "alles in 1 pakketten" redelijk op elkaar leken. Maar bedachten ons ook dat we de vaste telefoon vrijwel niet gebruikten. We lazen op internet over mensen die hun tv abonnement er helemaal uit hadden gegooid en dat vonden we erg spannend, maar waarom zouden we het niet proberen? 

De televisie stond bij ons toen best vaak aan, we zijn wel echte tv kijkers, maar je kunt zoveel op internet terugkijken! En dat is dan misschien iets later, maar voor ons was dat ook een dikke prima.

We zegden ons televisie abonnement op en sloten een abonnement af voor alleen internet. Dit kostte € 25,- per maand. Een verschil van € 75,- per maand! En dus een besparing van € 900,- per jaar, dicht tegen die € 1000,- aan! Wauw! 

Inmiddels zijn we jaren verder en hebben we nog steeds geen nieuw televisie abonnement. We kijken nog steeds vrij veel televisie, maar kijken veel dingen terug en soms missen we iets, maar dat is dan echt niet het eind van de wereld. 
We hebben nu ook een streamingdienst, dus de besparing is iets lager, maar dat neemt niet weg dat we over al die jaren al duizenden euro's hebben bespaard!

Bedenk dus eens goed of je echt dat televisie abonnement of die vaste telefoon nodig hebt. Kun je zonder of kun je dat gewoon proberen? Een nieuw abonnement is natuurlijk zo weer afgesloten. Ons bevalt het nog steeds heel goed en de kinderen vinden het op vakantie altijd machtig mooi om "echt" televisie te kijken. Ze vragen dan of ik het programma niet vanaf het begin op kan zetten, haha! Want dat zijn ze natuurlijk gewend. Ik zap ook altijd even op vakantie, want gek genoeg vind ik dat dan fijn om te doen, maar door alle reclames ben ik er altijd zo klaar mee en ben ik blij als we thuis weer gewoon kunnen kijken wat we echt willen.... 

Bedenk goed wat je met het "overgebleven" geld wilt doen. Spaargeld hebben is natuurlijk fijn, maar het levert op dit moment weinig meer op. Op een spaarrekening krijg je weinig rente, kijk eens of je misschien meer met je spaargeld dat je al hebt kunt doen. Wat dacht je van een eerste stap in financiële onafhankelijkheid? Misschien kun je je spaargeld hierdoor laten groeien en uiteindelijk eerder gaan stoppen met werken of minder gaan werken. Dit zijn ook allemaal stappen die je kunt zetten voor een leven met meer vrijheid! Dus stop niet met sparen omdat het weinig opbrengt, aan elke euro heb je wel iets! Als je meer wilt weten over financiële onafhankelijkheid, dan heb ik een heel goed artikel voor je gevonden dat gaat over financiële onafhankelijkheid bereiken.
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Onze week; Advertenties op de blog, een babyboom aan het water en veel bloemen!
door Doortje 16 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht, met huishoudelijke mededeling! Kijk je mee?
De 10 beste tips bij het uitzoeken van een nieuwe keuken
door Doortje 14 apr., 2024
Op zoek naar een nieuwe keuken? Wij geven je vandaag 10 handige tips! (gesponsord artikel)
Recept; Honey loops rocky road
door Doortje 13 apr., 2024
Vandaag delen we een heerlijk recept; Honey loops rocky road...
tips om een moestuin te beginnen
door Doortje 11 apr., 2024
Wil je een moestuin beginnen? Vandaag geven we handige tips!
Show More
Share by: