Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

5 voordelen van tweedehands shoppen

Wij kopen regelmatig iets tweedehands. Daarnaast krijgen we vaak dingen doorgegeven, die wij daarna ook weer doorgeven. Laatst vertelde ik over de mini bieb, waar je boeken kunt uitzoeken en weer kunt terugzetten. Maar vorige week kwam ik zelfs een weggeef kast tegen. Een buurtkast waar je spullen in kunt zetten die je niet meer gebruikt en spullen kunt meenemen die je kunt gebruiken. 

Ik besloot meteen even wat te ruimen in huis. Er ging een hoop spul op marktplaats, maar ik had ook een tas vol met speelgoed, leesboekjes en glaswerk voor de weggeef kast. Dit soort initiatieven juich ik graag toe. Ik doneerde de spullen en vond meteen een kersttrui, zo'n lekkere foute... die ging dus weer mee naar huis.

Heb je niet dit soort initiatieven in de buurt? Dan zijn er nog steeds grote voordelen aan tweedehands shoppen. Ik vertel ze je vandaag... 

1. Milieubewust 

We zijn enorm verwend tegenwoordig. We hebben het goed en kunnen met 1 klik allerlei spullen bestellen. Van stofzuigers tot make-up. Het wordt de volgende dag (of zelfs dezelfde dag) al bij je deur afgeleverd. 

Dat betekent wel dat we ook allemaal heel veel spullen hebben. Die we echt niet altijd gebruiken. En dat kost allemaal grondstoffen. Ik bestel nog regelmatig online hoor, helemaal in deze tijd! Maar het is ook goed om ervoor te zorgen dat spullen niet opnieuw gemaakt hoeven te worden, maar gewoon nog opnieuw gebruikt worden. Als je kiest voor tweedehands, dan ben je milieubewust bezig en tegenwoordig kun je ook veel tweedehands online bestellen, je kunt bijvoorbeeld gemakkelijk een tweedehands fiets kopen online. Dat is nou juist een product waarvan je het eigenlijk niet verwacht. 

2. Goed voor de portemonnee

Tweedehands is goedkoper en dat is fijn. Zo kochten wij al vaker een tweedehands auto. Die zijn iets ouder, maar prima voor de weinige kilometers die wij rijden. Ook veel tweedehands speelgoed is veel goedkoper. Als je zoekt naar goede kwaliteit, zoals bijvoorbeeld Playmobil, dan vindt je dat tweedehands voor een fractie van de prijs. 

De spullen zijn al eens gebruikt en daardoor een stuk goedkoper. Dat is ook nog eens goed voor je portemonnee, het scheelt echt heel veel geld als je regelmatig voor tweedehands kiest.  

3. Je hebt veel keus

Er is enorm veel keus. Ik kijk regelmatig op marktplaats, maar ook op de lokale Facebookgroep is veel te vinden. Het grote voordeel van het dichtbij zoeken, is dat je de spullen gemakkelijk kunt ophalen en de koop snel kunt sluiten. En er is gewoon heel veel tweedehands te koop... 

Oke, soms moet je even geduld hebben en is het item niet meteen beschikbaar, maar van veel dingen weet je wel even van tevoren wanneer je ze nodig hebt. Zoals speelgoed, een kinderfiets of een skibroek. Dat zijn dingen waar je op tijd naar kunt gaan zoeken en dan heb je echt veel keus. Ook babyspullen worden heel veel aangeboden en vaak heb je zo'n 9 maanden de tijd om naar iets leuks te zoeken, dus dat moet lukken. Dus van tweedehands kleding, kasten, wastafels die bij een verbouwing over zijn tot een tweedehands koelvriescombinatie, alles is te vinden. 

4. Leuk uitje

Ik ga regelmatig naar de kringloopwinkels. Ik ga regelmatig samen met mijn moeder of een vriendin even kijken wat er is en dan maken we er een leuk uitje van. De meeste kringloopwinkels hebben een koffie corner waar je koffie kunt leuten voor weinig. Daarnaast weet je nooit wat je tegenkomt, in de reguliere winkels zie je toch vaak hetzelfde.


(Al vonden wij laatst toevallig precies hetzelfde kinderstoeltje die wij al eens bij de kringloop kochten. Hetzelfde stoeltje zagen we bij een kringloop op 30 km. hier vandaan... een bizar toeval. Nu staan ze allebei in de kamer!)


5. Spullen met een verhaal


Er heeft lang een taboe gerust op tweedehands. Mensen vonden het vies of niet prettig en dat mag natuurlijk. Ik heb dat zelf niet en vind het echt leuk om spullen met een verhaal te vinden. Zo kocht ik laatst gordijnen... Wij zochten naar nieuwe gordijnen, maar de gordijnen die we hier hadden hangen (het soort) werd bijna nergens meer verkocht. We waren inmiddels in bijna alle winkels geweest, toen ik ze op marktplaats tegenkwam.


Een hele set voor € 50,- ipv de € 500,- die we eerder voor onze gordijnen betaalden. Toen we ze ophaalden, vertelde de verkoopster dat ze de gordijnen zo mooi vond, maar ze ging verhuizen en ze daarom weggingen. Ze was zo blij dat wij er blij mee waren....


En toen wij een aantal jaar geleden onze nieuwe eettafel kochten, werd onze oude gratis opgehaald door een vrouw die net gescheiden was en echt niks had. Ze was zo ontzettend blij met onze tafel en daar denk ik nog graag aan terug. Zo ontmoet je lieve en leuke mensen en leer je de verhalen achter de spullen kennen...

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: