Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Dit kun je maken met Sinterklaas left overs! 

Het is 6 December en dat betekent dat de Sint en zijn Pieten weer terug zijn naar Spanje. De spannende tijd is weer voorbij (en ik moet eerlijk bekennen dat ik dat ook altijd wel fijn vind!) 

Wij hebben hier in huis altijd nog heel wat Sinterklaas lekkers over. We zijn er dol op en we zijn zeker niet de enige aangezien alles vanaf Augustus alweer in de winkel lag. Maar na 5 December snoepen we er een stuk minder van en dan blijft het toch vaker liggen. Daarom geef ik je vandaag 5 handige tips om lekker aan de slag te gaan met het lekkers dat over is! Zo gaat alles makkelijk op voordat het in Augustus weer in de winkel ligt ;) 

1. Kruidnootjes op brood

Er staat hier standaard een pak "schuddebuikjes" op tafel en is dat een keertje op, dan eten we graag een speculaasje op brood, heerlijk! Aangezien kruidnootjes een soort grote schuddebuikjes zijn, zet ik ze soms ook gewoon op tafel, de kinderen vinden het een groot feest als ze op brood mogen en Thijs houdt ervan om ze door de yoghurt te strooien... waarom niet?! 

2. Cheesecake

Ik ben dol op cheesecake! En er zijn zoveel verschillende te maken. Misschien is het zelfs leuk om er 1 voor de kerstdagen te maken en te versieren met kerstchocolade. Dan kun je de left over kruidnootjes prima gebruiken voor de bodem. In plaats van bastogne koeken of biscuitjes, maak je de bodem met verkruimelde kruidnootjes (en gesmolten boter) Het geeft een heerlijke, speculaas bodem die niet misstaat bij de romige vulling.

3. Chocolademelk


De herfst (en de winter!) zijn bij uitstek de seizoenen voor warme chocolademelk. Heerlijk om op de bank te ploffen met een grote beker chocolademelk en een leuke film. Sinds kort hebben wij een melkopschuimer en de kinderen vinden het ook heerlijk om luchtige melk te maken en er dan chocolade doorheen te roeren...


Hier kunnen we dus gemakkelijk chocoladeletters voor gebruiken! Even een stukje laten smelten en door de melk heen roeren. En wil je er helemaal een feest van maken, dan komt er nog een toef slagroom op met verkruimelde kruidnootjes of nog wat geraspte chocoladeletter... heerlijk!


4. Chocolade fondue


Ik was laatst aan het lezen in een supermarktboekje vol met recepten. Daar stonden al lekkere kerstrecepten in met onder andere een chocolade fondue met fruit in de vorm van een kerstboom. De meiden vonden dit erg interessant, want we zijn weleens naar een restaurant geweest met een chocolade fontein, maar ze vroegen zich af of we thuis ook een keer een fondue konden doen zodat ze lekker konden dippen in de chocolade.


Dat vind ik een prima idee voor de komende feestdagen! Daar kunnen we mooi de chocoladeletters voor gebruiken. We kunnen ze smelten met een beetje boter of kokosolie en dan dippen maar... denk aan;

- Fruit (van stukjes appel tot blauwe bessen)

- lange vingers of andere koekjes

- spekjes

- cake

- nougat

- zoute popcorn

- en vooruit... kruidnootjes kunnen dan ook nog best gedipt worden ;)

5. Arretjes cake of chocolade cake


Ik deelde al eerder het recept voor arretjescake met karamel. Je kunt daar de chocoladeletters of chocolade sinterklazen prima voor gebruiken. En daarnaast kun je voor de vulling kiezen voor kruidnootjes of pepernoten (of iets anders dat over is)


Dustin heeft met de kinderen laatst ook een chocolade cake gemaakt. Dan smelt je wat chocolade door het beslag of je strooit wat blokjes chocolade door het beslag (dit smelt dan in de oven) erg lekker!


Er hoeft dus (gelukkig!) niet weggegooid te worden van al het Sint lekkers. Je kunt er volop mee aan de slag de komende weken....

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: