Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

10 dingen om 's avonds te doen zonder scherm

Al jaren hebben wij geen televisie abonnement meer. We hebben inmiddels wel een aantal abonnementen op streaming diensten, maar we kijken over het algemeen een stuk minder tv dan vroeger. Ik hou wel van verschillende series en voordat ik het weet zit ik weer avonden series te kijken, ga ik te laat naar bed en word ik 's ochtends moe wakker. Daarom vind ik het ook heerlijk om een regelmatig een schermloze avond te hebben.... maar wat doe je dan? Ik geef je vandaag 10 ideeën. 

1. Lezen 

Ik ben dol op lezen... ik lees veel boeken, maar ook tijdschriften lees ik regelmatig. 's avonds lekker op de bank met een kop thee en een boek of tijdschrift, ik vind het heerlijk ontspannen. Mijn bibliotheek abonnement heb ik sinds een tijdje wel opgezegd. We hebben steeds meer mini-biebs in de buurt, dus daar haal ik regelmatig een stapel nieuwe boeken. Ik merk dat als ik een avondje heb gelezen, ik beter en dieper slaap. Waarschijnlijk komt dat omdat ik dan de hele avond niet meer naar een scherm kijk, maar dat weet ik niet zeker. 

2. Spelletjes

Met de feestdagen hebben we altijd spelletjes avonden. Met oud en nieuw doen we spelletjes en dan is het opeens al bijna middernacht! Wij hebben samen verschillende favorieten. Denk aan rummikub, monopoly en het logo bordspel. Als het straks weer mag, gaan we zeker weer familie en vrienden uitnodigen voor een "good old" spelletjesavond. 

3. Bakken

We bakken regelmatig van alles met de kinderen. Van koekjes tot boterkoek. Ze willen dan allemaal helpen en het liefst ook allemaal tegelijk. Dus het is wel een vaak een soort van chaos in de keuken. Soms wil ik aan de slag met een moeilijker recept of wil ik zelf een recept uitproberen, dan vind ik het heerlijk om 's avonds te gaan bakken. Even rustig alleen en geconcentreerd aan de slag. 

4. In bad


We hebben een heerlijk ligbad in huis, maar meestal maken alleen de kinderen er gebruik van. Terwijl het echt lekker ontspannen is na een drukke dag! Lekker badschuim erbij en meestal neem ik een kopje thee en een boek mee, dan vermaak ik me wel.


5. Bellen


Juist in deze tijd is het erg fijn om met familie en vrienden contact te houden. Persoonlijk afspreken doen we nu natuurlijk veel minder, daarom is bellen juist fijn om elkaar uitgebreid te spreken en even te vragen hoe het gaat. Dat kan gerust de hele avond duren... Ik heb zelf verschillende familieleden in het buitenland wonen. Sinds kort is mijn zus ook verhuisd naar het buitenland en hebben we met tijdsverschil te maken.... als het hier avond is, dan is het daar middag, dus dan kunnen we mooi even bijkletsen!


6. Schrijven


Het zal je vast niet ontgaan zijn, dat ik erg van schrijven hou, haha! En niet alleen maar op mijn blog, maar ik heb ook verschillende notitieboekjes die ik volschrijf. Over hoe mijn dag is geweest, wat er leuk was en ideeën voor nieuwe blogs. Daarnaast heb ik in deze tijd de kaartjes weer ontdekt. Iemand een kaartjes sturen is ontzettend leuk om te doen en je laat iemand er mee weten dat je aan hem of haar denkt. Dat kan in deze tijd enorm belangrijk zijn. 


Ik schrijf de kaartjes het liefst met de hand en doe ze de volgende dag op de post. Altijd leuk om iemand blij te maken met zoiets kleins.

7. Opruimen


Opruimen is niet mijn meest favoriete bezigheid, maar soms is het wel nodig. De laatste tijd deed ik dat vaak 's avonds, want met de kinderen overdag thuis was het niet echt te doen. Als de kinderen meekijken dan moet alles bewaard worden.... van lege eierdoos tot aan 100 tekeningen en knutsels die ze hebben gemaakt.


Als ik 's avonds even zelf kan opruimen, dan gaat het een stuk sneller en wordt het ook een stuk opgeruimder zullen we maar zeggen!


8. Puzzelen


Ik las laatst dat mensen het puzzelen weer helemaal ontdekt hebben in de lockdown. En het is natuurlijk ook leuk om te doen. Ik pak er graag een puzzelboekje bij, maar denk ook eens aan de legpuzzels met allerlei afbeeldingen. Het is leuk om alleen of samen te doen en het is zeker bij een moeilijker exemplaar een avondvullend programma!


9. Wandelen / podcast luisteren


Ik vind het heerlijk om te wandelen, maar het gebeurt ook weleens dat ik 's avonds echt nog niet aan mijn 10.000 stappen zit. Ik wandel dan graag door de woonkamer heen en luister ondertussen een podcast. Het grote voordeel van een podcast is dat je lekker kunt luisteren en de tijd ondertussen voorbij vliegt. Ik loop het liefst buiten, maar als dat dus niet is gelukt, dan maar 's avonds door de woonkamer, helemaal prima. Ik merk dat als ik genoeg beweeg, ik ook beter slaap.


10. Kletsen


Dustin en ik gebruiken de avond ook vaak om gewoon even bij te kletsen. Tijdens het eten hebben de kinderen vaak van alles te vertellen en spreken we elkaar even snel. 's avonds hoor ik graag van hem hoe zijn dag is geweest. Nu ik bijna nergens kom en hij gewoon naar zijn werk gaat, vind ik het heerlijk om alle verhalen over zijn werk te horen. Even iets anders dan thuisonderwijs, spelletjes en knutselen. Ik maak natuurlijk een stuk minder mee, maar we kletsen ook over van alles en nog wat... wat vindt jij daarvan? Zullen we even wat dingen regelen voor de verjaardagen van de kinderen? En zo is de avond opeens alweer voorbij!

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: