Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

10.000 stappen per dag; Zo doe ik dat!

Regelmatig krijg ik vragen over de 10.000 stappen per dag. Sinds vorig najaar besloot ik om 10.000 stappen per dag te gaan zetten, minimaal. Ik kreeg een Applewatch van Dustin, die mijn stappen heel nauwkeurig zou bijhouden en toen was het begin gemaakt!

Waarom 10.000 stappen?

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat 10.000 stappen per dag zetten gezond is. Mensen die 10.000 stappen per dag zetten zijn over het algemeen gezonder. Nu weten we natuurlijk allemaal wel dat bewegen gezond is, maar wandelen is ook nog eens iets wat ontzettend laagdrempelig is. Het is makkelijk, je doet het gedurende de dag toch al dus iets verder wandelen is vaak geen probleem en met een goede stappenteller kun je je stappen gemakkelijk bijhouden. 

Vind ik het makkelijk om die stappen elke dag te halen?

Ik zal heel eerlijk met jullie zijn. Ik vind het niet altijd makkelijk om die stappen elke dag te halen, ik haal ze ook niet elke dag, maar de meeste dagen wel, daar doe ik dan extra mijn best voor! Ik merk dat het in de weekenden en wanneer de kinderen vakantie hebben het een stuk lastiger is. Ik hoef niet een aantal keer per dag naar school, naar verschillende lokalen te lopen en we zijn vaker thuis, dat maakt het lastig. Toch heb ik een aantal tips om ook op dit soort dagen je stappen te halen.
Kleine beetjes helpen ook mee!

Als ik een "slechte" loopdag heb, dan bedenk ik mij altijd dat ook kleine beetjes meehelpen. Even een rondje opruimen in huis levert al snel 1000 stappen op. Een wasje draaien, ophangen, opvouwen en in de kasten opruimen levert ongeveer 500 stappen op. Al die kleine beetjes worden natuurlijk meegeteld, dus bij een slechte dag geef ik de moed niet op, opstaan van de bank en gaan! 

Work-out! 

Ik ben echt niet van het sporten... een sportschool zul je mij echt niet vinden, haha! Maar sommige work-outs vind ik wel leuk om te doen en dan gewoon lekker thuis. Op Youtube kun je heel veel video's vinden die je op weg kunnen helpen... van wandel work-outs tot Zumba, ik doe ze allemaal graag mee en dat telt meteen lekker mee met mijn stappen!

Zoveel mogelijk tussendoor bewegen;

Het is natuurlijk vervelend als je besluit 10.000 stappen te willen zetten en er s'avonds achter komt dat je nog maar 6000 stappen hebt gezet, en je dacht dat je zo goed bezig was! Ik hou mijn stappen gedurende de dag in de gaten, gewoon af en toe hoor, haha! En probeer zoveel mogelijk tussendoor te bewegen. Even een wandelingetje naar de supermarkt, even naar de glasbak... het helpt allemaal mooi mee. 

Hou de lol erin!

Ik zet de 10.000 stappen inmiddels vooral omdat ik het gewoon leuk vind. Ik voel mij er goed bij om lekker te bewegen en op sommige dagen haal ik het niet omdat ik bijvoorbeeld veel heb gefietst (dit wordt natuurlijk niet als stappen geteld) Natuurlijk zijn die 10.000 stappen wel een streven, maar het is geen moeten. Morgen weer een dag en ik doe dit vooral voor mijzelf, omdat ik mij er goed bij voel en het leuk vind om te doen, goed om te onthouden! :D 

Kun je hiermee lekker afvallen?

1 van de vragen die ik regelmatig krijg is of je hiermee kunt afvallen. Dat is natuurlijk lastig te zeggen. Voor de meeste mensen is afvallen echt een kwestie van de balans in de kcal. De kcal die je binnenkrijgt en die je verbrandt op een dag. Beweeg je vrij weinig dan is de kans groot dat je iets afvalt als je 10.000 stappen per dag gaat zetten, maar dat komt dan vooral omdat je meer gaan bewegen. Als je elke dag gaat zwemmen zul je ook afvallen. Zie dit dus niet als een wondermiddel, maar een manier om gewoon lekker te bewegen, dat is altijd goed! 
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Onze week; Advertenties op de blog, een babyboom aan het water en veel bloemen!
door Doortje 16 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht, met huishoudelijke mededeling! Kijk je mee?
De 10 beste tips bij het uitzoeken van een nieuwe keuken
door Doortje 14 apr., 2024
Op zoek naar een nieuwe keuken? Wij geven je vandaag 10 handige tips! (gesponsord artikel)
Recept; Honey loops rocky road
door Doortje 13 apr., 2024
Vandaag delen we een heerlijk recept; Honey loops rocky road...
tips om een moestuin te beginnen
door Doortje 11 apr., 2024
Wil je een moestuin beginnen? Vandaag geven we handige tips!
Show More
Share by: