Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Bakken met kinderen; 5 handige tips!

Ik vertelde al eens eerder dat onze kinderen, vooral onze meiden, het super vinden om te helpen in de keuken. Ze kunnen natuurlijk nog niet alles, maar mogen wel al helpen met het pellen van uien, wassen van paprika's en andere kleine taakjes. 
De laatste tijd hebben we het bakken weer herontdekt. Ik vind dat altijd ideaal in de herfst en de winter. Je bent veel meer binnen en als de regen tegen de ramen klettert is het altijd leuk om de keuken in te duiken en iets lekkers te bakken! Vandaag deel ik mijn handige tips om samen met je kinderen aan de slag te gaan;

1. Geef je kind steeds een taak;

Zelf doen is natuurlijk het allerleukste, daarom willen ze zo graag bakken! En hoewel het versieren van cakejes en koekjes ook erg leuk is, geef ik de kinderen allemaal altijd verschillende taken. De een mag de bloem in de kom doen terwijl de ander met de mixer mixt. Daarna mag de een de boter smelten en de ander de boter in de kom doen en zo verder. Het samen bakken geeft altijd iets meer troep, maar dat vind ik niet zo erg, het is altijd zo weer schoon! 

2. Kies iets makkelijks;

Misschien een beetje een inkoppertje, maar ik heb ook weleens geprobeerd een fantastisch grote taart te bakken samen met de kinderen. Ik kan dus inmiddels uit ervaring vertellen dat dat leuk is totdat het niet helemaal meer volgens plan verloopt... haha! Kies dus iets makkelijks als je met kinderen bakt, die moeilijke recepten kun je beter bewaren voor een andere keer. Denk bijvoorbeeld aan zandkoekjes of gewoon de "good old" cupcakes! 

3. Maak er een leermoment van;

Leren is leuk en met bakken kun je spelenderwijs heel veel leren! Ik maak er vaak een spelletje van; We hebben 4 eieren nodig en ik heb er al 2, hoeveel moeten we er nog hebben? Wil jij die even pakken? 
Thijs is natuurlijk al iets ouder en hij leert vooral het afwegen. 200 gram bloem, nog een beetje erbij en klaar! Ook het lezen van het recept is soms een uitdaging, want er staan hele andere woorden in dan de boekjes op school, maar ook daar leer je veel van! Dus ik laat hem altijd zelf het recept lezen en help natuurlijk waar dat nodig is.

4. Niet alleen maar ongezond;

Taart, koekjes, cakejes... met bakken maak je vaak iets ongezonds, maar dat hoeft natuurlijk niet. Soms bakken we poffertjes en doen we die op spiesjes met aardbeien of ander fruit. Een lekker tussendoortje! Of denk aan hartige taarten... plaattaartjes zijn hier favoriet, maar ook andere hartige taarten zijn leuk om te maken. Denk aan uientaart, broccoli met spekjes of champignon met ui, de mogelijkheden zijn wat dat betreft eindeloos. Dus een beetje afwisselen kan geen kwaad!

5. Zorg voor veel versiersels;

Als je wel voor de zoete kant kiest, dan is het versiering natuurlijk 1 van de leukste dingen! Glazuur maak je heel gemakkelijk zelf door poedersuiker te mengen met een klein beetje water en dan is het versieren geblazen! In de supermarkt vindt je vaak hele schappen met suikerhartjes, zilveren balletjes, sterretjes en zo meer. Maar wil je het lekker low budget houden, kijk dan eens bij de low budget winkels. Bij de Action hebben ze ook enorm veel taart versieringen voor een fractie van de prijs. Wij kopen eens per jaar een paar potjes en doen daar enorm lang mee! Het blijft ook allemaal goed, het is toch suiker, suiker en suiker ;) 
Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: