Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Mijn ochtendroutine op dit moment 
(opruimen/ huishouden/ ontbijt)

Ik kreeg laatst van een lezer een heel leuk mailtje. Daarin stond onder andere de vraag hoe wij alles nu 's ochtends doen. Hebben we een routine en hoe gaat dat dan? Daar moest ik even over nadenken, want het was best rommelig hier toen de kinderen thuis waren en alles loopt dan toch anders dan "normaal" En heb ik eigenlijk wel een ochtendroutine? 

(Mocht je trouwens willen mailen met leuke ideeën voor nieuwe blogs of met een vraag, dan mag dat altijd! klik

Maar nu de kinderen weer naar school zijn loopt het allemaal weer op rolletjes. Ik heb zeker een ochtendroutine, waardoor 's ochtends alles soepel verloopt, ik vertel je graag hoe mijn ochtend eruit ziet. 

07.00u. 

De wekker gaat. Het verschilt echt per dag of ik al wakker ben, dat is ook zo bij de kinderen, maar meestal liggen we allemaal nog lekker te slapen. Dustin zet de wekker uit en we draaien ons nog 1 keer om. Vroeger stond ik altijd meteen naast mijn bed als de wekker ging en Dustin hield erg van snoozen... maar inmiddels vind ik het ook lekker om even rustig wakker te worden en als de wekker dan na 10 minuten nog een keer gaat, ga ik uit bed en naar beneden. Dustin springt meteen onder de douche. 

07.10u. 

Beneden zet ik de waterkoker aan voor een kopje thee en geef de katten hun eten (waar ze zodra ik beneden ben altijd meteen gezellig om zeuren) Ik zet een kopje thee en pak de bakjes van de kinderen erbij voor het 10-uurtje. Ik begin alvast met het snijden van een appel, want Thijs wilt altijd een appel mee en tussendoor komen de kinderen dan naar beneden. 

07.20u. 

Als de meiden beiden ook beneden zijn, vraag ik wat zij mee willen nemen naar school (en dat verschilt vaak echt per dag) en maak ook hun bakjes klaar en vul de schoolbekers met water. De kinderen drentelen dan in de keuken om mij heen, ze maken hun ontbijtje en gaan aan de tafel zitten om te ontbijten.

Ik pak ondertussen mijn laptop erbij. Ik kijk of mijn blog goed online is gekomen en deel deze via Facebook. Dan klap ik de laptop weer dicht en luister naar de verhalen van de kinderen terwijl ik mijn thee opdrink. Dustin komt ondertussen naar beneden en drinkt een kop koffie.

07.40u. 

De kinderen gaan naar boven en kleden zichzelf aan. We leggen de kleding vaak 's avonds al neer, maar vooral de meiden komen soms met een hele andere creatie beneden. Ik vind het (bijna) altijd wel prima, zij vinden sommige combinaties heel erg mooi, dan mogen ze dat gewoon van mij aan (ook al heb ik mijn bedenkingen erbij) Als zij zich er goed in voelen, vind ik dat goed. 

07.45u


Ik ga ook naar boven, ik zet de wasmachine aan en ga daarna weer naar beneden.


07.55u.


Dustin heeft vaak de haren van de kinderen al gedaan, soms help ik ook nog even mee en dan is het tijd om tanden te poetsen en de tassen in te pakken.


08.10u.


Rond 08.10u gaat Dustin met de kinderen de deur uit. Wij wonen niet vlakbij school, dus we zijn ongeveer 10 minuten onderweg en dan zijn ze mooi op tijd.


08.15u.


Ik spring onder de douche en als ik klaar met douchen ben, dan loop ik alle kamers langs. De ramen gaan open, de bedden worden open gelegd (de kinderen doen dit zelf) en ik ruim wat dingen op die ik tegen kom.


08.30u.


Dustin is inmiddels weer thuis. Als hij een vrije dag heeft, doet hij vaak meteen even boodschappen. Anders komt hij thuis, eet hij een ontbijtje en nemen we samen even de dag door. Rond 08.50u stapt hij op de fiets om naar zijn werk te gaan.


09.00u.


Ik klap mijn laptop weer open en beantwoord alvast de belangrijkste mails.


09.30u.


Ik maak een ontbijtje en zet een kop koffie en begin met werken. Ik ontbijt op doordeweekse dagen dus eigenlijk altijd achter de laptop... ik wil dan gewoon beginnen, dus dat gaat prima.


En zo beginnen wij onze dag. Als ik het zo lees, doe ik al vrij veel op een ochtend, maar het gaat allemaal zo vanzelf, dat het gewoon gaat zoals het gaat. Vroeger moest Dustin om 07.30u de deur uit en moest ik de meiden om 08.00u naar het kinderdagverblijf brengen om daarna Thijs om 08.30u op school te brengen. Ik weet nog hoeveel gestress dat vaak was! Wat dat betreft zijn de ochtenden nu een stuk relaxter en rustiger.

Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: