Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

De mini bieb; Heb jij hem al gespot?

Ik ben jarenlang lid geweest van de reguliere bibliotheek, ook de kinderen hebben alle 3 een abonnement. (Dit is gratis tot 18 jaar) en we gaan regelmatig even langs om nieuwe boeken uit te zoeken. We lenen ook dvd's, cd's en games. Al moet ik bekennen dat die het vaak minder goed doen, ze worden natuurlijk veel gebruikt, dus veel is helaas beschadigd. 

Zelf heb ik mijn abonnement vorig jaar opgezegd. Ik betaalde ruim € 60,- per jaar en nam niet altijd de tijd om te lezen. Ik besloot dat ik van dat geld beter af en toe een boek kon kopen, ik koop nu regelmatig een boek bij de kringloop en ik haal ze nu veel uit de mini biebs in de buurt, want er zijn er de afgelopen tijd mega veel bijgekomen!

Wat is de mini bieb?

Een mini bieb is een bibliotheek bij mensen aan huis. Ze zetten een (waterdicht) kastje in de tuin en zetten daar de boeken in die zij niet meer lezen. Iedereen heeft wel een stapel boeken thuis liggen die je niet meer leest. Sommige boeken bewaar je wel, maar de anderen moet je echt een keer wegbrengen naar de kringloop... 

Deze boeken kun je nu dus ook kwijt in een mini bieb. De kastjes staan door het hele land en als je geluk hebt, staat er zeker 1 bij jou in de buurt. De afgelopen tijd zijn er hier veel mini bibliotheekjes bijgekomen. We hebben er 1 gevonden vlakbij school, die kast is mega groot en daar hebben ze enorm veel boeken, maar ook leuke tijdschriften. In 1 straat verderop zit er nu sinds kort 1, waar we regelmatig langslopen. En bij mijn ouders in de straat is er 1, daar komen we ook regelmatig. Keus genoeg om dus even te kijken.

Veel afwisseling;

Het mooie van een mini bieb is dat iedereen er boeken uit kan halen, maar er ook boeken in kan zetten. Er is dus veel afwisseling, vaak staan er een dag later veel nieuwe boeken in, dus het is leuk om er altijd even tussen te kijken. Er is bij ons in de buurt ook heel veel aanbod in kinderboeken. Ik ben daar zelf groot fan van, we lezen de kinderen veel voor en zo kunnen we iedere keer nieuwe boeken ontdekken. 

Terugbrengen?

Bij een bibliotheek mag je natuurlijk boeken lenen, maar op een gegeven moment moeten ze weer terug. Dat is altijd het probleem waar wij tegenaan lopen... ik ontvang een mail dat de boeken van de kinderen terugmoeten en heb die week eigenlijk precies geen tijd. Daarom verleng ik ze maar weer... tot de volgende mail... haha! 

Bij deze mini biebs gaat het anders. Je mag er boeken uithalen en boeken weer terugzetten, maar het hoeft niet. Vindt jij een boek heel leuk en wil je het vaker lezen, dan mag je het gerust houden. Ik zorg er wel voor dat wij de boeken regelmatig weer terugbrengen, anders stapelen ze zich op in huis. En zo kunnen anderen de boeken ook weer lezen. 

Het is natuurlijk niet de bedoeling om de boeken door te verkopen, er staan vaak mooie boeken bij, die best wat geld waard zijn. Om dit te voorkomen hebben veel mini biebs een stempel of een sticker die ze in het boek plakken, dan weet iedereen dat de boeken niet voor verkoop bestemd zijn. 

Pareltjes;

We hebben inmiddels al heel veel boeken gelezen en ik merk dat ik zelf thuis ook meer tijd neem om te lezen. Dit was altijd een grote hobby van mij, maar ik nam er de tijd vaak niet meer voor. We hebben inmiddels ook wat mooie boeken gevonden. Voor de meiden vond ik "Het letterwinkeltje" echt een prachtig en leuk kinderboek. Zelf vond ik een boek over Steve Jobs, mega interessant en verschillende marketing boeken waar ik in mijn bedrijf echt iets aan heb. Ik vond ook een mooi kookboek van Nigella Lawson, ik keek vroeger altijd op televisie naar de recepten. Ik kook dat wat dingen uit het kookboek en breng het weer terug, anders blijft het in de kast staan ;) 

Ik ben dus fan van de mini biebs! En daarnaast zorgt het voor meer contact in de buurt. Ik heb al regelmatig een praatje gemaakt met iemand die ook bij de boeken stond te kijken of juist diegene die de mini bieb runt. 
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Onze week; Advertenties op de blog, een babyboom aan het water en veel bloemen!
door Doortje 16 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht, met huishoudelijke mededeling! Kijk je mee?
De 10 beste tips bij het uitzoeken van een nieuwe keuken
door Doortje 14 apr., 2024
Op zoek naar een nieuwe keuken? Wij geven je vandaag 10 handige tips! (gesponsord artikel)
Recept; Honey loops rocky road
door Doortje 13 apr., 2024
Vandaag delen we een heerlijk recept; Honey loops rocky road...
tips om een moestuin te beginnen
door Doortje 11 apr., 2024
Wil je een moestuin beginnen? Vandaag geven we handige tips!
Show More
Share by: