Blog Layout

Doortjes Blog
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Weekmenu; Broodje falafel en stamppot! 

Het is donderdag en tijd voor een nieuw weekmenu! Ik hoor vaak naar aanleiding van deze blogs dat wij veel verschillende dingen eten en dat klopt ook! Al heb ik ook weleens weken waarin ik gewoon geen inspiratie heb en terugval naar onze favoriete en standaard maaltijden. Dat is ook helemaal niet erg. Veel mensen koken zo'n 7 verschillende maaltijden en door te variëren eet je dan alsnog veel verschillende dingen. 

Anyway, ik had weer genoeg inspiratie voor het weekmenu van deze keer, lees je mee?! 

Maandag; Aardappels, sperziebonen en hamburgers

Ik kocht weer eens een grote zak aardappels. Met het warme weer deed ik dat niet, want dan lopen ze vrijwel meteen uit en dat is niet erg fijn. Nu hebben we weer 5 kilo liggen, dus die eten we de komende tijd op. We begonnen de week met aardappels. Ik maakte ze uit de oven met kruiden en knoflook. Daarbij aten we sperziebonen en een hamburger. 

Dinsdag; Broodje falafel en salade

Ik ben zelf dol op falafel. Ik ontdekte het een hele tijd geleden toen ik een maand veganistisch ging eten. Toch eten we het niet vaak, want de kinderen zijn er niet dol op, helaas! Deze keer aten we de falafel met een broodje en een salade, dat was een prima maaltijd bij elkaar. 


Woensdag; Pasta met tomatensaus

woensdag, tijd voor zwemles! We zijn er al aardig aan gewend, haha! Deze week kozen we voor een grote pan pasta, die maken we dan van tevoren en als we dan rond 18.30u thuis komen, kunnen we bijna meteen eten... top! Natuurlijk deed ik wat extra groenten in de saus, gewoon omdat dat kan ;) 

Donderdag; Uiensoep

Het is alweer een hele tijd geleden, maar vanavond eten we weer eens uiensoep! Daar heb ik ook echt weer eens zin in. Daarnaast kocht ik vorige week weer een paar kilo uien, dus die moeten ook gewoon op tijd op... 

Vrijdag; Uit eten

Dustin en ik gaan samen weer eens uit eten, dat is echt maanden en maanden geleden! We zorgen wel altijd voor veel tijd samen door samen te ontbijten of lunchen oid. Nu de kinderen weer naar school gaan is dat natuurlijk veel makkelijker te plannen! Maar deze keer gaan we lekker uit eten. De kinderen eten waarschijnlijk pizza met opa en oma!


Zaterdag; Andijvie stamppot

Vorige week stelde ik al het weekmenu samen en toen sloeg de regen tegen de ramen... ik vond het echt herfst en daardoor ook meteen maar weer eens tijd voor een stamppotje. (Al kun je dat natuurlijk het hele jaar door gewoon eten) 
Deze keer kiezen we voor andijvie stamppot, waarschijnlijk met een gehaktbal, want dat vinden de kinderen er het allerlekkerste bij! 

Zondag; Tapas/ Hapjes

Ik heb wel vaker vertelt dat we "tapas" of "hapjes" gaan eten. Dat is een soort restjesdag, maar dan met extra's! We zetten de tafel vol met wat restjes uit de vriezer en we doen er lekkere hapjes bij. Soms bakken we worstenbroodjes of kaasstengels, we hebben stokbrood, aioli, worst, kaas, olijven, snoeptomaatjes, plakjes komkommer en meer lekkers. Het echte comfort food en het liefst voor de televisie met een film erbij... 
Onze week; Mei vakantie! Uitstapjes, ijs en een nachtje hotel
door Doortje 07 mei, 2024
Een nieuw weekoverzicht, Kijk je mee?!
Recept; Aardbeien smoothie
door Doortje 04 mei, 2024
Vandaag delen we het makkelijke recept voor deze heerlijke aardbeien smoothie!
Op deze vaste lasten kun je meteen besparen
door Doortje 02 mei, 2024
Besparen op je vaste lasten, van verzekeringen tot mobiele telefonie. Besparen kan altijd
door Doortje 30 apr., 2024
Onze week; Heel veel lekker eten, karate en de vrijmarkt
Recept; S'mores chocolaatjes
door Doortje 27 apr., 2024
Een heerlijk nieuw recept voor de s'mores liefhebbers! Zoet en krokant...
Zo stel je een comfortabele outfit samen
door Doortje 26 apr., 2024
Een fijne en prachtige outfit, hoe stel je die samen? Wij geven tips! (gesponsord artikel)
Besparen / minimaliseren? Deze 10 dingen koop ik niet meer
door Doortje 25 apr., 2024
Wat levert besparen en minimaliseren eigenlijk op? Ik koop vooral bewuster... en vandaag vertel ik je over de dingen die ik niet meer koop.
Onze week; Lekker voorlezen, een beetje zon en naar het tuincentrum
door Doortje 23 apr., 2024
Een nieuw weekoverzicht! Kijk je mee?
Recept; Makkelijke knoflook flatbreads
door Doortje 20 apr., 2024
Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke en makkelijke knoflook flatbreads!
10 x makkelijk besparen op de boodschappen
door Doortje 18 apr., 2024
Makkelijk besparen op je boodschappen, dat gaat lukken met deze 10 tips!
Show More
Share by: